Duitse innovatieprijs voor kvb El Niño/La Niña

Particulier schipper Rolf Bach, met zijn koppelverband El Niño/La Niña aangesloten bij het samenwerkingsverband MSG, heeft de Innovationspreis Binnenschiffahrt 2015 gewonnen. Hij kreeg de onderscheiding dinsdag 29 september in Kalkar uit handen van BDB-voorzitter én MSG-directeur Martin Staats.

Duitse innovatieprijs voor kvb El Niño/La Niña

De innovatieprijs is een initiatief van scheepsverzekeraar Allianz Esa EuroShip en een vast onderdeel van het jaarlijkse Forum Binnenschifffahrt, georganiseerd door de Duitse vakmedia ‘Binnenschifffahrt’ en ‘Schifffahrt und Technik’. Rolf Bach kreeg de prijs toegekend voor het aandrijfsysteem met vier motoren op zijn koppelverband El Niño/La Niña. De innovatie bespaart sinds een hermotorisering bij Koedood Diesel Service in 2012 veel brandstof en zorgt voor een lagere uitstoot van schadelijke stoffen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer