Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Obstakels voor beroepskeuze

Werkendam

Het gebrek aan ligplaatsen en voldoende autosteigers in Duitsland weerhoudt veel jonge mensen ervan om voluit te kiezen voor de binnenvaart. Dat is de stellige overtuiging van schipper Roel Veldman (65 jaar) van de Libero. Zijn twee zonen kozen voor een leven aan de wal, voor Veldman was dat nooit een optie. Ook zijn vrouw Ria vaart nog altijd mee, ook al kochten ze al zo’n 20 jaar geleden een huis in Papendrecht.

1 / 1
Op de foto Roel en Ria Veldman met de kleinkinderen Arwin (3 jaar) en Rosa (6 jaar). (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Op de foto Roel en Ria Veldman met de kleinkinderen Arwin (3 jaar) en Rosa (6 jaar). (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • A. le Cessie

    Waarom zouden ze ligplaatsen en havens openhouden? Voor de grote nieuwbouwgolven hadden we overal ligplaatsen, Worms Mainz Bingen enz. het zelfde geld voor Nederland. De ligplaatsen die er nog zijn mag je 3x 24 uur liggen.
    Maar wat hebben wij als binnenvaart dan te bieden? Hele grote schepen met buitenlandse bemanningen. Boodschappen doen de bemanningen bij Lidl. Dus de plaatselijke middenstand zit niet te wachten op die paar biinenvaartschepen, wij hebben geen toegevoegde waarde. Dat was vroeger wel anders overal lagen binnenschepen,veel met gezinnen of ook personeel. Plaatsen als Maasbracht Lobith
    Terneuzen enz.enz. leefden hier van de binnenvaart. Nu zien ze liever jachtten dan schepen. Uiteindelijk draait het net als bij ons; wat levert het op!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook