Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Belgische Douane speurt met nieuw patrouilleschip

ANTWERPEN

De Belgische douane in Oostende heeft maandag 24 oktober een gloednieuw patrouillevaartuig in gebruik genomen. Het gaat om de snelle, van aluminium gebouwde Zeeleeuw. Met een snelheid van 20 knopen moet het drugscriminelen, smokkelaars en andere overtreders op het water te snel af zijn.

1 / 1
Belgische Douane speurt met nieuw patrouilleschip

Belgische Douane speurt met nieuw patrouilleschip

De Zeeleeuw is het tweede schip van de maritieme brigade van de Belgische Douane. De douaniers beschikten sinds 2011 in Oostende al over het snelle opsporingvaartuig Zeewolf. Met de ingebruikname van de Zeeleeuw vertrekt de Zeewolf naar Antwerpen. De douane in Antwerpen beschikt dan voor het eerst over een eigen patrouillevaartuig in de Antwerpse haven, die berucht is vanwege smokkel- en drugscriminaliteit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook