Netherlands Maritime Technology internationaal gelanceerd

Netherlands Maritime Technology (NMT) is dinsdag 9 september tijdens de Holland Day op SMM internationaal gelanceerd. Sjef van Dooremalen, voorzitter van Netherlands Maritime Technology, verrichtte de lancering door aan boord van LCF Zr Ms Evertsen in Hamburg de nieuwe promotiefilm over de Nederlandse maritiem-technologische sector te starten. 250 aanwezigen uit binnen- en buitenland woonden de lancering bij.

Nationaal opereren de vereniging, BV en stichting voor de maritiem-technologische sector al sinds 8 mei onder de nieuwe gezamenlijke naam. Reden voor de naamswijziging is het creëren van duidelijkheid, het leiden tot verdere synergie en het beter recht doen aan het technologische en innovatieve karakter van de leden.

Nieuw merk

Netherlands Maritime Technology vervangt de volgende merken: Scheepsbouw Nederland, Holland Shipbuilding Association, Vereniging Holland Marine Equipment, VNSI, HME BV, HME Singapore en CMTI. Tevens zal de vereniging de internationale branding Maritime by Holland niet meer hanteren, maar profileert zij zich internationaal ook als Netherlands Maritime Technology.

Netherlands Maritime Technology is een hecht en succesvol netwerk van werven, toeleveranciers en dienstverleners. Zij maken gezamenlijk het onmogelijke mogelijk, overal ter wereld en onder welke omstandigheden dan ook. Op maritiem-technologisch gebied gaan deze bedrijven, groot en klein, altijd een stap verder op zoek naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

<iframe width="590" height="332" src="//www.youtube.com/embed/a5BG9zozON4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Holland Day

Het eerste officiële Holland Paviljoen onder Netherlands Maritime Technology is een ware trekpleister in hal B7 van de Hamburg Messe. ‘s Ochtends heette Sjef van Dooremalen samen met Monique van Daalen (Nederlandse Ambassadeur in Berlijn) alle deelnemers van harte welkom en wenste hen een vruchtbare beurs toe. Het Holland Paviljoen op SMM is met 52 deelnemers en een oppervlakte van ruim 1.000 m2 het grootste Holland Paviljoen ooit. In totaal nemen 136 Nederlandse bedrijven deel aan SMM, waarvan 93 aangesloten zijn bij het maritiem-technologische netwerk van Netherlands Maritime Technology. In totaal zijn 389 bedrijven lid van de brancheorganisatie.

’s Middags bezocht een groep internationale relaties de conferentie ‘Lowpex : Lowering Operational Costs in Shipping’ over het integraal verlagen van operationele kosten in de scheepvaart. Bas Buchner (directeur MARIN), Fred van Beers (Managing Director Wärtsilä Netherlands BV), Sjef van Dooremalen (voorzitter Netherlands Maritime Technology) en Arie Kraaijeveld (voorzitter Nederland Maritiem Land (Maritime by Holland) gingen in op toonaangevende maritieme research- en innovatieprojecten als oplossing en gaven hun visie over het verlagen van OPEX in de scheepvaart.

De Holland Day werd afgesloten met een drukbezochte netwerkreceptie aan boord van LCF Zr Ms Evertsen, waar Netherlands Maritime Technology internationaal gelanceerd is.

Holland Route tijdens SMM

Bedrijven binnen het netwerk van Nederlandse scheepswerven, toeleveranciers en dienstverleners kunnen het ‘Member of logo’ gebruiken. Lidbedrijven exposerend op SMM zijn te herkennen aan het ‘Member of Netherlands Maritime Technology’ bord in hun stand. Bezoekers kunnen zo een eigen Holland Route volgen. In de Holland Lounge van het Holland Paviljoen in hal B7 hangt een plattegrond met alle lidbedrijven op de beursvloer.

Klik hier voor de lijst van deelnemende bedrijven op het Holland Paviljoen.