Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ook order tweede Liza FPSO gaat naar SBM Offshore

AMSTERDAM

Ook voor de inzet van een tweede FPSO in het Stabroek-blok offshore Guyana, gaan ExxonMobil en partners met SBM Offshore in zee. Deze keer is gekozen voor het gestandaardiseerde Fast4Ward-ontwerp met een productiecapaciteit van 220.000 vaten olie per dag. De nieuw te bouwen productie-, opslag- en overslagtanker voor olie gaat Liza Unity heten en wordt medio 2022 in bedrijf gesteld.

1 / 1
Kiellegging in China van de eerste Fast4Ward FPSO van SBM Offshore. (Foto SBM Offshore/Chris Giles)

Kiellegging in China van de eerste Fast4Ward FPSO van SBM Offshore. (Foto SBM Offshore/Chris Giles)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook