Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Watertruck+ is geen  concurrentievervalsing’

HASSELT

Het Europese project Watertruck+ is onlangs afgerond met een online slotevent. De deelnemers zijn enthousiast, het project is inmiddels goed voor een modal shift van 120.000 ton goederen. En om de ongerustheid onder de particuliere binnenvaartschippers helemaal weg te nemen, werd nogmaals bevestigd dat bij het door Europa gesubsidieerde project geen enkele sprake is van concurrentievervalsing.

1 / 1
Een van de Watertrucks van de André Celis Groep. (Foto Watertruck+)

Een van de Watertrucks van de André Celis Groep. (Foto Watertruck+)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (8)
 • Williebrordus

  Ik was zo kwaad dat ik nu te laat ben met reageren. Een puur zwaar gesubsidieerd project wat nooit zonder subsidie kan draaien maar dan zijn de vogels al (met volle zakken) gevlogen. Oneerlijke concurrentie van de bestaande schepen.

 • leenman

  Wat een onzin! Er word volop gevaren van Genk naar Hemiksem, Dit werd eerst uitgevoerd door schepen van de Cloedt zelf of ingehuurde schepen. Nu met een bestaande duwboot met 2 van deze bakjes ervoor. Resultaat meer uitstoot door een niet efficient breedte van 13.50.

 • daisy

  Als de soepsidie stopt zitten ze op de reguliere markt, dus worden we weer ( voor de zoveelste keer) GENAAID.

  G.M. Noldes

 • vofnelly

  Dit concept hangt van leugens aan elkaar. Net als toendertijd
  de Neokemps. Iedere keer weer zien slimme jongens met een
  netwerk in de politiek of in Brussel dit soort, ik noem het bedrog of oplichterij, weer rond te krijgen. De autodealers hebben ongetwijfeld weer goede zaken gedaan. Het is een grote frouduleuze bende, waar de heren altijd mee wegkomen. Jammer dat het corona is anders hadden ze met z,n allen nog een lekker schuimbadje kunnen nemen. Dan zijn ze misschien wel schoon, maar voor mij blijven het viespeuken.

 • elzinga

  firma list en bedrog

 • J.Teunisse

  Tja, de wereld is van subsidie is als Alice in Wonderland. Je blijft je verbazen wat kan. ( voor u en ik dus niet, dat weer wel)

 • A De waardt

  Ze varen nu van schoten naar Genk met een duwboot erachter

 • Bikkel

  Wat een bijzondere ontwikkeling dat de watertruckDUWboot een bestaande duwboot mag zijn .De bestaande duwboten mogen aangepast worden door de accommodatie te verwijderen van de schipper begrijp ik uit laatste berichten.De Watertruck + zou alleen subsidie kunnen krijgen bij nieuwbouw van bak en duwboot, dat was het plan toch ?Dan ben ik benieuwd naar de onderbouwing van de Watertruck+ subsidieverstrekker waarom de” bestaande duwboot” dan niet concurrentievervalsend is.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook