‘Duits parlement schaft kanaalrechten toch af’

De Duitse kanaalrechten worden in 2019 vrijwel zeker niet meer geheven. Hoewel de afschaffing was toegezegd, staan ze nog steeds in de begroting van het verkeersministerie (BMVI). Reinhard Klingen, hoofd vaarwegen en scheepvaart van het ministerie, rekent op een parlementaire meerderheid.

‘De minister van Financiën vond dat het wegvallen van de kanaalrechten moest worden gecompenseerd’, zei Klingen onlangs ter gelegenheid van de opening van de binnenvaartvakbeurs Shipping Technics Logistics in Kalkar. ‘Maar dat gaan we niet doen. Voor de verminderde kosten van spoorvervoerders wordt ook niets gecompenseerd. Dat is ook de mening van het parlement.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Duits parlement schaft kanaalrechten toch af’ | Schuttevaer.nl

‘Duits parlement schaft kanaalrechten toch af’

De Duitse kanaalrechten worden in 2019 vrijwel zeker niet meer geheven. Hoewel de afschaffing was toegezegd, staan ze nog steeds in de begroting van het verkeersministerie (BMVI). Reinhard Klingen, hoofd vaarwegen en scheepvaart van het ministerie, rekent op een parlementaire meerderheid.

‘De minister van Financiën vond dat het wegvallen van de kanaalrechten moest worden gecompenseerd’, zei Klingen onlangs ter gelegenheid van de opening van de binnenvaartvakbeurs Shipping Technics Logistics in Kalkar. ‘Maar dat gaan we niet doen. Voor de verminderde kosten van spoorvervoerders wordt ook niets gecompenseerd. Dat is ook de mening van het parlement.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer