Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

IJsselmeerregio wil investeren in bredere Kornwerdersluis

MEPPEL

Noord-Nederlandse bedrijven en overheden willen 73,5 miljoen euro bijdragen in de 205 miljoen euro die is gemoeid met verbreding van de sluis bij Kornwerderzand. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft woensdag 26 september hun ‘bidbook’ in ontvangst genomen tijdens een werkbezoek aan Meppel.

1 / 1
IJsselmeerregio wil investeren in bredere Kornwerdersluis

IJsselmeerregio wil investeren in bredere Kornwerdersluis

Bedrijven en overheden rond het IJsselmeer investeren al honderden miljoenen in havens en nautische bedrijvigheid. Om die investeringen los te maken moet de sluis bij Kornwerderzand worden verbreed. Hiermee krijgen grotere schepen toegang tot het IJsselmeer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties (3)
 • J.C Hagens

  Ik lees hier alleen maar hoeveel werkgelegenheid het oplevert, niet hoeveel arbeidsplaatsen verloren gaan, i.v.m. overslag Coasters Binnenvaart, en arbeidsplaatsen in de Binnenvaart.
  Een beetje krom meten.

 • mieke Kuipers

  Waarschijnlijk hebben ze niet met de binnenvaart gepraat Alleen met het bedrijfsleven.
  Ik wil dat BIDBOOK wel lezen. Trouwens wat een naam.

 • A. Elzinga

  nieuwe sluis altijd prima, maar verzin wel goede redenen. in dit artikel staat enkel en alleen maar onzin om een nieuwe sluis goed te praten. alle zogenaamde redenen worden ter plekke uit de duim gezogen of bedacht door luitjes die geen enkel idee hebben.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook