IJsselmeerregio wil investeren in bredere Kornwerdersluis

Noord-Nederlandse bedrijven en overheden willen 73,5 miljoen euro bijdragen in de 205 miljoen euro die is gemoeid met verbreding van de sluis bij Kornwerderzand. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft woensdag 26 september hun ‘bidbook’ in ontvangst genomen tijdens een werkbezoek aan Meppel.

IJsselmeerregio wil investeren in bredere Kornwerdersluis

Bedrijven en overheden rond het IJsselmeer investeren al honderden miljoenen in havens en nautische bedrijvigheid. Om die investeringen los te maken moet de sluis bij Kornwerderzand worden verbreed. Hiermee krijgen grotere schepen toegang tot het IJsselmeer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

IJsselmeerregio wil investeren in bredere Kornwerdersluis | Schuttevaer.nl

IJsselmeerregio wil investeren in bredere Kornwerdersluis

Noord-Nederlandse bedrijven en overheden willen 73,5 miljoen euro bijdragen in de 205 miljoen euro die is gemoeid met verbreding van de sluis bij Kornwerderzand. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft woensdag 26 september hun ‘bidbook’ in ontvangst genomen tijdens een werkbezoek aan Meppel.

IJsselmeerregio wil investeren in bredere Kornwerdersluis

Bedrijven en overheden rond het IJsselmeer investeren al honderden miljoenen in havens en nautische bedrijvigheid. Om die investeringen los te maken moet de sluis bij Kornwerderzand worden verbreed. Hiermee krijgen grotere schepen toegang tot het IJsselmeer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer