LED-verlichting op Paard van Marken

De vuurtoren Paard van Marken is sinds kort uitgerust met LED-verlichting. ‘Rijkswaterstaat heeft er een lamp ingedraaid van 65 watt en die geeft gigantisch veel licht’, zegt beheerder en bewoner Thijs Spijker.

LED-verlichting op Paard van Marken

‘Ik hoor van alle kanten dat het een hele verbetering is. Deze vuurtoren draait niet, maar is zes seconden aan en twee seconden uit. Het halogeenlampje dat er eerst inzat, was niet echt helder en gaf niet veel licht. Nu is het echt pang, een bak met licht, aan en uit. Het licht is nu vanaf Lelystad, Hoorn, Enkhuizen en Amsterdam goed te zien.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

LED-verlichting op Paard van Marken | Schuttevaer.nl

LED-verlichting op Paard van Marken

De vuurtoren Paard van Marken is sinds kort uitgerust met LED-verlichting. ‘Rijkswaterstaat heeft er een lamp ingedraaid van 65 watt en die geeft gigantisch veel licht’, zegt beheerder en bewoner Thijs Spijker.

LED-verlichting op Paard van Marken

‘Ik hoor van alle kanten dat het een hele verbetering is. Deze vuurtoren draait niet, maar is zes seconden aan en twee seconden uit. Het halogeenlampje dat er eerst inzat, was niet echt helder en gaf niet veel licht. Nu is het echt pang, een bak met licht, aan en uit. Het licht is nu vanaf Lelystad, Hoorn, Enkhuizen en Amsterdam goed te zien.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer