Verbrugge Terminals wijkt uit naar Zeebrugge

Verbrugge Terminals investeert op korte termijn 21,5 miljoen euro in een nieuwe terminal in Zeebrugge. Dat maakte directeur Martin Verbrugge bekend. Hij was eerder van plan het geld te investeren in een nieuwe vestiging in het Sloegebied bij Vlissingen, maar zag daar vanaf toen havenbedrijf Zeeland Seaports te lang aarzelde.

Het havenbedrijf heeft zelf al jaren ook nog een ijzer in het vuur in de vorm van de Westerschelde Container Terminal (WCT). Maar dat vuur lijkt ver gedoofd. Die terminal komt er volgens Verbrugge nooit. Over de WCT wordt immers al meer dan 10 jaar gepraat, zonder dat er enige voortgang in het project wordt geboekt. Verbrugge vestigt zich nu aan het Albert II-dok in de voorhaven van Zeebrugge. Er is een terrein van 25 hectare in optie genomen, dat de Zeeuwse haventopman (één van de belangrijkste spelers in Vlissingen en Terneuzen) al in 2017 helemaal wil benutten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Verbrugge Terminals wijkt uit naar Zeebrugge | Schuttevaer.nl

Verbrugge Terminals wijkt uit naar Zeebrugge

Verbrugge Terminals investeert op korte termijn 21,5 miljoen euro in een nieuwe terminal in Zeebrugge. Dat maakte directeur Martin Verbrugge bekend. Hij was eerder van plan het geld te investeren in een nieuwe vestiging in het Sloegebied bij Vlissingen, maar zag daar vanaf toen havenbedrijf Zeeland Seaports te lang aarzelde.

Het havenbedrijf heeft zelf al jaren ook nog een ijzer in het vuur in de vorm van de Westerschelde Container Terminal (WCT). Maar dat vuur lijkt ver gedoofd. Die terminal komt er volgens Verbrugge nooit. Over de WCT wordt immers al meer dan 10 jaar gepraat, zonder dat er enige voortgang in het project wordt geboekt. Verbrugge vestigt zich nu aan het Albert II-dok in de voorhaven van Zeebrugge. Er is een terrein van 25 hectare in optie genomen, dat de Zeeuwse haventopman (één van de belangrijkste spelers in Vlissingen en Terneuzen) al in 2017 helemaal wil benutten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer