Eerder dan verwacht

Pont tussen Amsterdam CS en Buiksloterweg vaart weer

De pont tussen Amsterdam Centraal Station en Buiksloterweg in Amsterdam-Noord gaat donderdag vanaf 16.00 uur weer varen. Een woordvoerder van het GVB laat weten dat de ponten weer veilig kunnen aanmeren. Woensdag werd nog gedacht dat de veelgebruikte pontverbinding twee of drie dagen uit de running zou zijn door een beschadigd aanlandingsplatform.

Een deel van de aanmeerplek voor de pont aan de Buiksloterweg was losgeraakt. Foto ANP

Woensdag braken de kettingen van de ponton dat aan de wal vastzit af. De aanlanding was zo beschadigd dat aanmeren niet meer veilig was: een deel van het platform was naar beneden gezakt. Inmiddels is dat weer gerepareerd, aldus het GVB.

Pont tussen Amsterdam CS en Buiksloterweg vaart weer | Schuttevaer.nl
Eerder dan verwacht

Pont tussen Amsterdam CS en Buiksloterweg vaart weer

De pont tussen Amsterdam Centraal Station en Buiksloterweg in Amsterdam-Noord gaat donderdag vanaf 16.00 uur weer varen. Een woordvoerder van het GVB laat weten dat de ponten weer veilig kunnen aanmeren. Woensdag werd nog gedacht dat de veelgebruikte pontverbinding twee of drie dagen uit de running zou zijn door een beschadigd aanlandingsplatform.

Een deel van de aanmeerplek voor de pont aan de Buiksloterweg was losgeraakt. Foto ANP

Woensdag braken de kettingen van de ponton dat aan de wal vastzit af. De aanlanding was zo beschadigd dat aanmeren niet meer veilig was: een deel van het platform was naar beneden gezakt. Inmiddels is dat weer gerepareerd, aldus het GVB.