Tanks blijven leeg

Bunkerstation Medemblik na bijna 70 jaar dicht

De tanks van het drijvende bunkerstation van Kool & Co aan de Oosterhaven in Medemblik zijn leeg en worden definitief niet meer gevuld. Het bunkerstation is dicht. De winkeldeuren gaan op 31 december op slot. De broers Han (70) en Jan Piet (67) moeten op zoek naar een hobby. ‘Want daar hadden we al die jaren geen tijd voor’, zegt Han, die als 16-jarige begon en 54 jaar in de verffabriek, de winkel en op het bunkerstation te vinden was. Broer Jan Piet had, in een spuitbussenfabriek, een leven vóór Kool & Co. Han maakte 33 jaar in het familiebedrijf vol. In Medemblik weten ze nog niet hoe het nu verder moet.

Han Kool bunkerstation Medemblik
Han Kool op het gesloten bunkerstation aan de Oosterhaven in Medemblik. ‘Ik heb de gemeente vijf jaar geleden al gezegd dat we gingen stoppen.’  Foto Marcel Rob

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Bunkerstation Medemblik na bijna 70 jaar dicht | Schuttevaer.nl
Tanks blijven leeg

Bunkerstation Medemblik na bijna 70 jaar dicht

De tanks van het drijvende bunkerstation van Kool & Co aan de Oosterhaven in Medemblik zijn leeg en worden definitief niet meer gevuld. Het bunkerstation is dicht. De winkeldeuren gaan op 31 december op slot. De broers Han (70) en Jan Piet (67) moeten op zoek naar een hobby. ‘Want daar hadden we al die jaren geen tijd voor’, zegt Han, die als 16-jarige begon en 54 jaar in de verffabriek, de winkel en op het bunkerstation te vinden was. Broer Jan Piet had, in een spuitbussenfabriek, een leven vóór Kool & Co. Han maakte 33 jaar in het familiebedrijf vol. In Medemblik weten ze nog niet hoe het nu verder moet.

Han Kool bunkerstation Medemblik
Han Kool op het gesloten bunkerstation aan de Oosterhaven in Medemblik. ‘Ik heb de gemeente vijf jaar geleden al gezegd dat we gingen stoppen.’  Foto Marcel Rob

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer