Column

Overal waar u vaart: brugaanvaringen zijn helaas van alledag

Het aanvaren van bruggen en andere objecten, zoals sluisdeuren, is helaas een hardnekkig traditioneel fenomeen. Het aantal aanvaringen fluctueert door de jaren heen zonder een stijgende of dalende trend te laten zien. Het bevestigt vooral dat er een intrinsiek groot risico zit bij de passage van een brug. Wanneer het misgaat, zijn er altijd meerdere oorzaken te bedenken. Het is veelal het gevolg van een onfortuinlijke opeenstapeling van fouten die zeker niet altijd bij de schipper liggen.

Jean Pierre Dubbelman is regiocoördinator Noordwest-Brabant. Foto KBN

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Overal waar u vaart: brugaanvaringen zijn helaas van alledag | Schuttevaer.nl
Column

Overal waar u vaart: brugaanvaringen zijn helaas van alledag

Het aanvaren van bruggen en andere objecten, zoals sluisdeuren, is helaas een hardnekkig traditioneel fenomeen. Het aantal aanvaringen fluctueert door de jaren heen zonder een stijgende of dalende trend te laten zien. Het bevestigt vooral dat er een intrinsiek groot risico zit bij de passage van een brug. Wanneer het misgaat, zijn er altijd meerdere oorzaken te bedenken. Het is veelal het gevolg van een onfortuinlijke opeenstapeling van fouten die zeker niet altijd bij de schipper liggen.

Jean Pierre Dubbelman is regiocoördinator Noordwest-Brabant. Foto KBN

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer