22.000 euro schade door hard uitvaren

In sluis Klingenberg op de Main is zaterdagmorgen rond 8.40 uur forse schade ontstaan tijdens een schutting met twee schepen. Een geladen 185 meter lang koppelverband gebruikte tijdens het uitvaren zowel de boegschroef als de hoofdmotor.

Sluis Klingenberg. (Foto Wikimedia Commons)
Sluis Klingenberg. (Foto Wikimedia Commons)

Dat ging met zo’n kracht gepaard dat in de sluiskolk een enorme zuiging en golfbeweging ontstond. Daardoor brak een van de touwen van een 85-meter schip dat achter het koppelverband in de sluis lag. Het schip werd naar voren gedrukt en voer op het achterschip van het koppelverband. De Wasserschutzpolizei schat de schade op 22.000 euro. Beide schepen mochten na inspectie door een expert wel verder varen.

Lees ook:

Schip strandt op strand Isle of Man

[UPDATE] Man overlijdt na beknelling op schip in haven Moerdijk

22.000 euro schade door hard uitvaren | Schuttevaer.nl

22.000 euro schade door hard uitvaren

In sluis Klingenberg op de Main is zaterdagmorgen rond 8.40 uur forse schade ontstaan tijdens een schutting met twee schepen. Een geladen 185 meter lang koppelverband gebruikte tijdens het uitvaren zowel de boegschroef als de hoofdmotor.

Sluis Klingenberg. (Foto Wikimedia Commons)
Sluis Klingenberg. (Foto Wikimedia Commons)

Dat ging met zo’n kracht gepaard dat in de sluiskolk een enorme zuiging en golfbeweging ontstond. Daardoor brak een van de touwen van een 85-meter schip dat achter het koppelverband in de sluis lag. Het schip werd naar voren gedrukt en voer op het achterschip van het koppelverband. De Wasserschutzpolizei schat de schade op 22.000 euro. Beide schepen mochten na inspectie door een expert wel verder varen.

Lees ook:

Schip strandt op strand Isle of Man

[UPDATE] Man overlijdt na beknelling op schip in haven Moerdijk