Schip strandt op strand Isle of Man

Het Letse general cargo schip CEG Orbit is in de nacht van woensdag op donderdag gestrand op de noordkust van het Isle of Man.

De CEG Orbit op het strand van het Isle of Man. (Foto Alex Barlow)
De CEG Orbit op het strand van het Isle of Man. (Foto Alex Barlow)

Het schip was op weg van Liverpool naar Belfast toen het rond 2:15 uur aan de grond liep. Dat was anderhalf uur na hoog water, waardoor het schip hoog en droog op het strand kwam te zitten. Het tijverschil ter plaatse is ongeveer 6 meter. Het schip had eerder op de route waarschijnlijk al problemen gehad.

De kustwacht van het Isle of Man zei het schip donderdag bij het volgende hoog water los te willen tornen. Maar dat was aan het einde van de middag nog niet gelukt. De BBC meldt dat de bemanning verplicht aan boord moet blijven vanwege de Corona-regels.

Lees ook:

[UPDATE] Tankers kop-op-kop, stremming voorbij

Aanvaring tussen zeilboot en binnenvaartschip door gebruik autopiloot