Nordseecluster

Van Oord aan de slag met groot windmolenproject Duitsland

Maritiem dienstverlener Van Oord gaat definitief aan de slag met een groot offshore windproject voor het Duitse energieconcern RWE. Het Rotterdamse bedrijf gaat daarbij voor het project Nordseecluster de funderingen voor de windmolens transporteren en installeren.

Boreas Van Oord
Het nieuwe installatieschip Boreas zal gebruikt worden voor het project dat bestaat uit vier windparken. Beeld Van Oord

Dat project bestaat uit vier windparken die komen te liggen in het Duitse deel van de Noordzee. Van Oord zal daarvoor de komende jaren in totaal 104 funderingen voor windmolens plaatsen. Nordseecluster moet vanaf 2029 voldoende stroom gaan leveren om jaarlijks 1,6 miljoen Duitse huishoudens van stroom te voorzien.

In april vorig jaar werd al bekend dat Van Oord een voorlopig contract had gekregen voor het project, dat op 35 kilometer ten noorden van het Duitse Waddeneiland Juist ligt. Het bedrijf zal daarbij zijn nieuwe installatieschip Boreas inzetten dat nu nog in aanbouw is. Financiële details over de klus werden niet gemeld door Van Oord.

Van Oord aan de slag met groot windmolenproject Duitsland | Schuttevaer.nl
Nordseecluster

Van Oord aan de slag met groot windmolenproject Duitsland

Maritiem dienstverlener Van Oord gaat definitief aan de slag met een groot offshore windproject voor het Duitse energieconcern RWE. Het Rotterdamse bedrijf gaat daarbij voor het project Nordseecluster de funderingen voor de windmolens transporteren en installeren.

Boreas Van Oord
Het nieuwe installatieschip Boreas zal gebruikt worden voor het project dat bestaat uit vier windparken. Beeld Van Oord

Dat project bestaat uit vier windparken die komen te liggen in het Duitse deel van de Noordzee. Van Oord zal daarvoor de komende jaren in totaal 104 funderingen voor windmolens plaatsen. Nordseecluster moet vanaf 2029 voldoende stroom gaan leveren om jaarlijks 1,6 miljoen Duitse huishoudens van stroom te voorzien.

In april vorig jaar werd al bekend dat Van Oord een voorlopig contract had gekregen voor het project, dat op 35 kilometer ten noorden van het Duitse Waddeneiland Juist ligt. Het bedrijf zal daarbij zijn nieuwe installatieschip Boreas inzetten dat nu nog in aanbouw is. Financiële details over de klus werden niet gemeld door Van Oord.