Kielzog

Sylvia Maessen trots op haar Industrie 2VD5

Een afgedankte langzaamloper leeft voort in de sleepboot van Sylvia Maessen (1959). Ze is componist en arrangeur en speelt hobo en contrabas. Op het conservatorium van Utrecht leerde ze Krijn van Arnhem (1952-2020) kennen, die fagot studeerde. Krijn wilde altijd al een sleepboot hebben en in 1985 kochten ze de Ina, een afgedankte sleepboot van de stadsreiniging van Haarlem, die gebruikt werd voor het slepen van bakken met baggerslib.

Sylvia Maessen kielzog
Sylvia Maessen bij de Industrie 2VD5 op de Arethusa. ‘Alles is mechanisch, geen elektronica, geen hydrauliek.’ Foto Heere Heeresma jr.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Sylvia Maessen trots op haar Industrie 2VD5 | Schuttevaer.nl
Kielzog

Sylvia Maessen trots op haar Industrie 2VD5

Een afgedankte langzaamloper leeft voort in de sleepboot van Sylvia Maessen (1959). Ze is componist en arrangeur en speelt hobo en contrabas. Op het conservatorium van Utrecht leerde ze Krijn van Arnhem (1952-2020) kennen, die fagot studeerde. Krijn wilde altijd al een sleepboot hebben en in 1985 kochten ze de Ina, een afgedankte sleepboot van de stadsreiniging van Haarlem, die gebruikt werd voor het slepen van bakken met baggerslib.

Sylvia Maessen kielzog
Sylvia Maessen bij de Industrie 2VD5 op de Arethusa. ‘Alles is mechanisch, geen elektronica, geen hydrauliek.’ Foto Heere Heeresma jr.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer