Save the date

Alles over biobrandstoffen tijdens Scheepsmotoren Event 2024

De scheepvaart moet verduurzamen en biobrandstoffen bieden de kans om daar nu al flinke stappen voorwaarts in te zetten. Deelnemers aan het Scheepsmotoren Event op 26 september leren welke soorten biobrandstoffen er zijn, welke voor- en nadelen deze hebben en wat er allemaal bij komt kijken om de overstap te maken.

Scheepsmotoren Event 2023
Michael van Son (ABN AMRO) in gesprek met hoofdredacteur van Schuttevaer René Quist, tijdens de vorige editie van het Scheepsmotoren Event. Foto ProMedia / Marcel Cazemier

Het Scheepsmotoren Event heeft zich in enkele jaren ontwikkeld tot een vaste waarde op de agenda van de Nederlandse maritieme sector. Elke editie biedt de deelnemers informatie en verdieping op een actueel en relevant thema. En dat is op donderdag 26 september 2024 wederom het geval. Dan gaan honderden maritieme professionals met elkaar aan de slag met alle ins en outs op het gebied van biobrandstoffen.

Dat de scheepvaart moet verduurzamen staat vast. Maar technologieën om dat volledig uitstootvrij te doen zijn nog volop in ontwikkeling en mogelijk pas over 10 jaar breed toepasbaar. Afwachten zal de ambitieuze doelen om de CO2-uitstoot in 2030 al met 40 tot 50% terug te dringen dan in 2015 alleen maar verder uit beeld brengen. En dat terwijl er een mooie tussenstap voorhanden is. Met biobrandstoffen kan de Nederlandse scheepvaart zijn CO2-uitstoot de komende jaren immers al aanzienlijk verminderen.

Antwoord op alle vragen

Natuurlijk is dat makkelijk gezegd maar nog niet zo eenvoudig gedaan. Er komt namelijk nogal wat kijken bij de overgang naar biobrandstoffen. Juist daarom draait het Scheepsmotoren Event in 2024 om dit onderwerp. Welke soorten biobrandstoffen zijn er en welke voor- en nadelen brengen die met zich mee? Wat vraagt de overstap van de scheepsmotor én van de portemonnee? En met welke regels moet rekening worden gehouden?

Op al die vragen zal antwoord worden gegeven op donderdag 26 september in Theater Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Er wordt volop gewerkt aan het inhoudelijke programma, dat zal worden verzorgd door deskundige sprekers uit het werkveld. Zij zullen niet alleen hun interessante verhalen vertellen, maar gaan ook graag met de deelnemers in gesprek. Het programma zal bovendien in meerdere netwerkmomenten voorzien.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en nieuwtjes rond het evenement, via de website van het Scheepsmotoren Event. Ook blik je hier terug op de editie van 2023.

Binnenkort worden de eerste sprekers en details van het programma bekendgemaakt.