Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Brussel legt bom onder Nederlandse kottervloot

BRUSSEL

Op de kottervloot is paniek uitgebroken nu zich in het Europees Parlement een meerderheid aftekent voor inperking van de bodemtrawlvisserij. Dit bleek dinsdag 8 juni tijdens een stemming naar aanleiding van een initiatiefrapport over de Europese biodiversiteitsstrategie. (Geen abonnee en wilt u dit artikel toch lezen? Klik dan hier.)

1 / 1
Het Europees Parlement heeft in meerderheid geen sympathie voor de visserij met sleeptuigen over de bodem. (Foto W.M. den Heijer)

Het Europees Parlement heeft in meerderheid geen sympathie voor de visserij met sleeptuigen over de bodem. (Foto W.M. den Heijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(W.M. den Heijer)

Reacties (4)
 • Industrie6d6

  Waar legt Brussel geen bom onder? Voor de rest sluit ik me voor het grootste gedeelte aan bij het commentaar van de heer Noldes. Beter zou ik het niet kunnen verwoorden.

  M. Smitsman

 • PeterL

  Problemen worden gemaakt om een geldstroom richting probleem schepper in gang te zetten en zijn er dus per definitie niet om ze op te lossen.

 • daisy

  Toch wel weer frappant dat de “kleine” visserman de schuld krijgt van het verdwijnen van biodiversiteit.
  Ik hoor de EU niet over de fabrieks schepen van PP, die 350 ton vis per etmaal uit zee trekken, 24 uur per dag 365 dagen per jaar, en een dubieuze reputatie hebben betreft het naleven van quota (wereldwijd). Alles wat niet harder kan zwemmen als het schip met bijna 15000 pk is de lul, of het nou verkoopbaar is of niet.

  Vervolgens word heel de noordzee volgezet met windmolen waanzin.
  Is er gedegen onderzoek gedaan wat dat doet op gebied van zeeleven en biodiversiteit?? Ik heb een donkerbruin vermoeden van niet, en als er onderzoek gedaan is in opdracht van klimaat paus Timmerding (socialist met een salaris van een slordige 1000 pleuri PER DAG plus onkosten) had ik op voorhand de uitkomst al kunnen voorspellen.

  Bij de afsluitdijk word een windmolenpark in een vogel reservaat gebouwd.

  Hoeveel landbouwgrond word er vol gelegd met zonnepanelen?? Onder die zonneparken is de biodiversiteit binnen no time verdwenen en droogt de grond uit. Wat de grondwater stand niet ten goede komt, en tot overlast lijdt bij zware regenval.

  Ook bij de vergunning verlenging van Glyfosaat is er niet gekeken naar het effect op biodiversiteit, en dat is er wel degelijk, maar om de aandeelhouders van Bayer/Monsanto tevreden te houden is daar even aan voorbij gegaan.
  Kill Billy Gates is de grootse landbouw grond eigenaar in de USA, wat zou hij daarmee gaan doen, de honger in de wereld oplossen??? Yeah right, keep on dreaming.

  Ik zal wel komplotdenker zijn (ben er nog trots op ook) als ik een patroon zie.
  Alle (kleine) boeren moeten weg, alle kleine vissers moeten weg, alle kleine schepen moeten weg, alle kleine detailhandel moet weg enz enz.
  Leg dat patroon naast de SDG’s van de VN en trek je conclusies.
  Globalisering is de ondergang van de mens (elijkheid).

  Nog zoiets, mijn katten mogen eigelijk niet buitenlopen van de EU op grond van het Europees natuurbeschermingsrecht. De volgevreten (1 neigt zelfs naar obesitas) beestjes zouden een vogel kunnen vangen, en dat mag niet van de EU.
  Windmolens daarin tegen mogen dat wel. De grootste sterfte onder vleermuizen zijn wind molens. Insecten en vogels worden letterlijk met tonnen tegelijk uit de lucht getimmerd.

  G.M. Noldes

  Ps nog leuk weetje, de helft van de Europeanen vind de EU een mislukt experiment.

 • elzinga

  Meg dank aan cda en andere soortgelijke meelopers. Allemaal op het terras en vooral niet meer werken. Dat doen de Chinezen wel.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook