Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Havenbedrijf Rotterdam bouwt opvolger van FutureLand

Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam gaat een nieuw havenervaringscentrum (HEC) bouwen op de Tweede Maasvlakte. Het HEC is de opvolger van het in 2009 geopende Futureland.

1 / 1
Het ontwerp van het nieuwe havenervaringscentrum. (Foto Havenbedrijf Rotterdam)

Het ontwerp van het nieuwe havenervaringscentrum. (Foto Havenbedrijf Rotterdam)

Het HEC is een ontwerp van architectenbureau MVRDV, dat ook de Rotterdamse Markthal heeft ontworpen. Het nieuwe gebouw zal in de eerste helft van 2024 open gaan voor bezoekers.Het HEC gaat de complexe en diverse wereld rondom de Rotterdamse haven laten zien, de grootste haven van Europa. ‘Het centrum laat je de haven ontdekken en begrijpen wat die betekent voor de maatschappij, de economie en de omgeving’, aldus Richard van der Eijk, director of Communications van het Havenbedrijf.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (1)
 • Seuter

  “HEC is ontworpen door MVRDV, het bureau dat ook de Markthal heeft ontworpen.”
  Ja, ik zie de overeenkomst: Het is net zo afschuwelijk lelijk.

  “Het vorige gebouw uit 2009 nadert bouwtechnisch het einde van zijn levensduur en daarom komt er nu een nieuw centrum”?????
  Zo’n duur gebouw een technische levensduur van 12 jaar???? Dus hier wordt al het havengeld van de schepen over de balk gegooid?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook