Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Hoeben RDM krijgt boete voor sloop op het water

ZWOLLE

Scheepssloperij Hoeben RDM in Kampen heeft bij de sloop van de 102 meter lange zandzuiger Wilhelm Krüger de regels te ruim geïnterpreteerd. Het schip werd gedeeltelijk op het water gesloopt, waarvoor de rechter in Zwolle het bedrijf dinsdag 25 augustus een boete van 12.000 euro oplegde.

1 / 1
De sloperij in Kampen vanuit de lucht. (Foto Hoeben RDM)

De sloperij in Kampen vanuit de lucht. (Foto Hoeben RDM)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • J.Teunisse

  Dat is ook bedoelt. Alle sloop naar de gouden driehoek in Azie . Mdb , je hebt het goed gezien

 • mdb

  M.b.t. alle reacties – Zijn er nog ambtenaren en mensen die moeten oordelen, die wel eens naar buiten gaan en/of kijken, want dat is het volgens mij, alles wordt administratief afgehandeld van mensen zonder kennis van zaken.

 • A. le Cessie

  Er schijnen individuen in Nederland rond te lopen, die willens en wetens een bedrijf als dat van Houben kapot willen maken.
  Deze ambtenaren hebben echt geen enkel besef wat er in de maatschappij gebeurd. Waarschijnlijk zijn ze do druk met de voetbal en hockey van de kinderen bezig dat ze de rest vergeten. Maar ja dit soort lieden heeft de sterke arm achter zich, dus wij staan altijd met 1-0 achter. Ik wens Houben veel succes. Uiteindelijk, ik heb het eigen ogen gezien, is er veel geld in de sloperij gestoken.

  Gr. Ad le Cessie

 • elzinga

  we doen er weer alles aan om een bedrijf kapot te krijgen. ouwe tankers dumpen in nigeria vinden we toppie. of slopen in verre landen via een verkoop constructie. maar gewoon lekker werken in nld vinden we lastig, daar zoeken we spijkers op laag water. ga zo door en binnenkort lopen we allemaal in de bijstand.

 • kavenga

  https://images.app.goo.gl/NDTvKhdNc4dVXyQ38 zo gebeurt dat in Duitsland nog vandaag.

 • j.hagens

  Op sloopstranden worden zeeschepen met asbest gesloopt onder mensonerende wijze, waar olie en andere verontreinigingen in zee komen, en daar komen de Reders en Sloopbedrijven er mee weg.
  Hier wordt de opbouw en andere delen die boven water zitten van het Casco ontdaan, die niet in de Haven kunnen vallen tenslotte draait men met de kraan en de stukken materiaal die er af zijn gesneden boven het casco, ga ik vanuit en men krijgt een boete.
  Vraag mij af welk addertje er onder het gras zit, dat men deze persoon zo op de huid zit.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook