Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

OPINIE: Laten we dit maar niet doen

DEN BOSCH

Ik was een keer mee op een proefvaart voor een nieuwe vaarroute door de Brabantse natuur. Het waterschap had die bedacht om mensen vanaf het water kennis te laten maken met zijn prachtige sloten en beken. Twee beleidsambtenaren van het waterschap in ons bootje hadden meer oog voor iets anders. Langs de route lagen op verschillende plaatsen visbootjes afgemeerd. Een beetje rommelig, aan wat zelf in het water geslagen steigerpijpen, soms met een geïmproviseerde loopplank naar de wal. ‘Daar zouden we eens wat aan moeten doen’, zei de ene ambtenaar met een veelzeggende blik tegen de ander. En zo begonnen de twee tijdens de tocht te filosoferen over een vergunningsysteem voor visbootjes in hun gebied.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • j Teunisse

  Het heet ook “plezier”vaart. In bovenstaand bericht gold dat voor de 2 ambtenaren.
  Voor de rest word wordt het naar goed Nederlands gebruik vergald

 • A. Elzinga

  alle bootjes, verplicht ais, en dan verder alle bootjes vaarbelasting, alles registreren en iedereen een zwemvest om, gordel om, helm op, aan boord en van boord registreren enzovoort, wat mooi land is dit. alles wordt vast gelegd.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook