OPINIE: Laten we dit maar niet doen

Ik was een keer mee op een proefvaart voor een nieuwe vaarroute door de Brabantse natuur. Het waterschap had die bedacht om mensen vanaf het water kennis te laten maken met zijn prachtige sloten en beken. Twee beleidsambtenaren van het waterschap in ons bootje hadden meer oog voor iets anders. Langs de route lagen op verschillende plaatsen visbootjes afgemeerd. Een beetje rommelig, aan wat zelf in het water geslagen steigerpijpen, soms met een geïmproviseerde loopplank naar de wal. ‘Daar zouden we eens wat aan moeten doen’, zei de ene ambtenaar met een veelzeggende blik tegen de ander. En zo begonnen de twee tijdens de tocht te filosoferen over een vergunningsysteem voor visbootjes in hun gebied.

Hiswa pleit voor registratiesysteem pleziervaartuigen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

OPINIE: Laten we dit maar niet doen | Schuttevaer.nl

OPINIE: Laten we dit maar niet doen

Ik was een keer mee op een proefvaart voor een nieuwe vaarroute door de Brabantse natuur. Het waterschap had die bedacht om mensen vanaf het water kennis te laten maken met zijn prachtige sloten en beken. Twee beleidsambtenaren van het waterschap in ons bootje hadden meer oog voor iets anders. Langs de route lagen op verschillende plaatsen visbootjes afgemeerd. Een beetje rommelig, aan wat zelf in het water geslagen steigerpijpen, soms met een geïmproviseerde loopplank naar de wal. ‘Daar zouden we eens wat aan moeten doen’, zei de ene ambtenaar met een veelzeggende blik tegen de ander. En zo begonnen de twee tijdens de tocht te filosoferen over een vergunningsysteem voor visbootjes in hun gebied.

Hiswa pleit voor registratiesysteem pleziervaartuigen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer