Bonden vragen schippers bijdrage voor oplegregeling

De binnenvaartorganisaties roepen binnenvaartondernemers op te overwegen of ze een deel van hun vrachtsom willen afdragen voor een oplegregeling. Die moet op korte termijn zorgen voor een grote capaciteitsreductie en herstel van de vrachtprijzen. De sector moet zo’n regeling echter zelf bekostigen.

De afdracht wordt gevraagd zodra de vrachtprijzen substantieel zijn gestegen. Volgens de organisaties betaalt zo’n regeling zichzelf in theorie terug. ‘Maar dan moet de sector er wel gezamenlijk de schouders onder zetten.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (85)

  • Tjonge wat een geschop naar mekaar zeg , het blijft gewoon een feit dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn daden,en dat er zo moeilijk gedaan wordt om oplossingen te vinden is toch helemaal niet nodig.
    als iedereen nu gewoon berekent wat diegene nodig heeft om een gezond bedrijf te blijven runnen , dus zijn eventuele personeelskosten aflossingen rente , etc etc berekent plus iets extra om winst te maken voor die vracht gaat varen en anders niet , dan zullen ze het wel gaan betalen want dat gelul met op de trein of in de vrachtwagen te zetten lukt ze toch niet , en tuurlijk zijn er dan mensen die sneller winst kunnen maken dan een nieuwbouw , of een kleiner schip dat noemt men nu vrije markt , maar als we maar blijven varen voor 2,85 naar blenod etc , dan komt er nooit wat van , dus schippers ga van je eigen zaak uit en vaar voor een prijs waar je wat van over houd , en dan niet 50% of 60% van de vloot maar iedereen.
    vriendelijke groet agb

    Geplaatst door: agb op
  • ik heb dit allemal zo een beetje door gelezen, ik vindt gewon buitengewon stom dat men alleen maar de banken bevrachters en makelars de schuld geeft want iederen is voor zichzelf verantwoordelijk, en moet zelf bepalen wat die doet, en die mensen stonden niet met een pistol van jij moet nu een nieuwe bouwen.
    iederen die het op een niet gezonde manier gedaan heeft een nieuwe laten bouwen die hebben het zich zelf angedaan en ook die er niet zo gek hebben gedaan moeten er mee betalen. door de crisis is het allemal wat erger geworden maar dat er overkapaciteit moest komen dat konden we 3 jaar geleden al bedenken toen 200 nieuwbouws besteld werden.
    hoopelik leren de meeste mensen hiervan en toen wanner de tijden hopelijk ooit weer aantreken niet meer zo gek en tegen meekaar op want wat een ander heeft hoef ik niet te hebben, men moet doen wat men zelf leuk en geod vindt en niet dingen doen omdat een ander het doet of omdat een ander het heeft. men moet leren meer tevereden te zijn met dingen die men heeft, want tevredenhijd in het leven kan je heel veel gelukkiger mee worden dan steeds te kijken wat men allemal nog moet hebben en kopen wat men niet nodig is.
    ik hoop dat het volgend jaar weer beter wordt met de economie maar de scheepvaart duurt wel even met herstel ben ik bang.
    iederen wens ik succes ermee want feilliert gaan dat gun ik niemand want iederen heeft ook familie enzovoort alleen dat ze met meekaar verstand krijgen dat is te hopen.

    groetjes h.anoniem

    Geplaatst door: h.anoniem op
  • he de bonden worden ook wakker.
    hoe durf je over een oplegregeling te praten als er nu op dit moment in nederland nog 81 binnenvaartschepen liggen af te bouwen.
    zijn jullie nou zo dom, of ben ik gek!

    Geplaatst door: p.neska op
  • Of denk je nu zelf dat de kleine schippers ’t op dit moment ook niet moeilijk hebben?? De meesten van jullie hebben zelf alles verkloot met de vrachten,

    Geplaatst door: scheepsdochter op
  • Ten eerste die schippers met hun nieuwbouwkes hebben ’t zelf gezocht, ten tweede nog steeds geld de regel hoe kleiner hoe beter, Jullie moeten allemaal de grootste hebben, maar als puntje bij paaltje komt, staat de helft van jullie te janken als ’t a te laag water is omdat jullie te diep liggen en b te hoog water is omda ge dan nie onder de brugskes kunt. Nu wil’t ge allemaal de de slimme schippers die ’t bij hun oude kleine schip houden gaan dokken voor jullie fouten. Waarom??? Zij hebben er niet om gevraagd dat jullie grote super gesofisticeerde las vegas schepen bouwen en kopen in tegendeel ’t was en is jullie EIGEN keuze geweest. Dus als de grote dikke nekskes nu falliet aan hebt ge er maar allemaal zelf voor gezorgd.

    Geplaatst door: scheepsdochter op
  • Gehoord op weer een nieuwbouwreceptie,voorjaar 2008,
    2 makelaars tegen elkaar: Ongelooflijk toch hè, Ik heb nog 89 schepen in opdracht staan,ja ik nog 103, dat gaat zo vast lopen als een muur,veel te veel schepen,er hoeft maar dit (knip met duim en wijsvinger)te gebeuren en het hele spul ligt stil, maar we doen maar gewoon mee,want als ik het niet doe,doet toch een ander het,we zien wel waar het schip srand.De eigenaar wel wetend,dat er teveel nieuw en te groot bijgebouwd wordt,zegt:ja ik doe ook maar mee,want als ik het niet doe doet toch een ander het (Groots Nieuwbouwen) en zo had men elkaar mooi in de tang,met als resultaat: Dat Het Nu Gestrand Is en iedereen wist dat dit ging gebeuren. Tot 2005, was ik ongelooflijk trots op onze nederlandse binnenvaartvloot,maar daarna ging men helemaal los,het is een op hol geslagen trein,die niet te stoppen was,men hield elkaar in een wurggreep, schippers, makelaars,notarissen en vooral banken.
    En dan dit voorjaar,door zo`n bankmiljonair 30% onderbieding van de vracht,het grote excuus,Als ik het niet doe,doet toch een ander het!!!!!

    Geplaatst door: Jantina op
  • ed heeft helemaal gelijk gewoon failliet laten gaan die zooi welkom in de grote mensen wereld

    Geplaatst door: h op
  • [b]geachte lezers en schrijvers.[b]
    Na sommige reacties gelezen te hebben vraag ik me werkelijk af zijn sommigen mensen nog wel normaal.Realiseer wel dat je openlijk bedreigingen uit waarvan aangifte gedaan kan worden.Het is schandalig hoe sommige ondernemers elkaar op internet belachelijk maken of begreigen.
    We zijn toch volwassen bezig of is dit een uitlaatklep voor gefrustreerde personen.Kom a.u.b. met ideeen die misschien een oplossing kunnen bieden in deze tijd voor een ieder en laat daarbij elkaar in waarde.Natuurlijk moet je op een waardige manier met elkaar van gedachten kunnen wisselen maar beperk u tot het onderwerp waar het over gaat.

    Geplaatst door: cor op
  • Meneer Anoniem slaat de plank volledig mis, want de meeste mensen met een oud of klein schip hebben ook wel een familid of zoon met een nieuw of jong groot schip. Het enige wat er gebeurd is een vaststelling van feiten, en een feit is dat het probleem op dit moment in de grotere tonnages zit. De kleinere schepen hebben ook moeilijke jaren gehad maar door de sloopregelingen is hier het vraag en aanbod redelijk in evenwicht gekomen en wij voelen ons niet zielig.

    Geplaatst door: jan op
  • of gewoon zoals in amerika,de markt zijn werk laten doen zoals daar met de huizen,die daar teveel hypoteek hebben op hun huizen zijn hun geld kwijt door hebzucht en de banken die dat gefinancierd hebben weten het inmiddels ook wel dat het geen goede zet was,alles snel verkopen voor de schade te beperken dit wel tussen de 30 en 50% minder dan aankoopprijs,en voor de schepen in overcapaciteit hier,die kan men misschien terug op een ponton zetten waar het vandaan komt,als soort van hulpgoederen voor een nieuwe vloot daar op te bouwen want daar is ook binnenvaart,wel niet vergeten alle touchscreen en apparatuur om te zetten in chinese taal, en dit volledig gesubsidieerd door de EU,met een kleine bijdrage van de betreffende eigenaar die zijn schip terug stuurt,portokosten enz..

    Geplaatst door: f.n op
  • Een paar wijze mensen,
    ik heb net alles door gelezen het meeste is gelul en gebral of je nou op nieuw of oud schip vaart dat maakt toch geen donder uit wat er de laatste jaren is gebeurt met verkoop van tweede hands schepen was ook niet normaal een 85-9,5 van de jaren tachtig ging op het laatst voor bijna 2 miljoen weg of een goed door gerepereerd schip van de jaren 60 tegen de 1,5 miljoen, o ja maar dat is natuurlijk geen nieuwbouw. Wat ik jammer vind dat er een mensen zijn die niet willen meewerken aan zo,n stillig regeling of iets anders wat helpt om de markt weer een beetje op te krikken. Wat er hier een paar vergeten is dat we allemaal een probleem(pje) hebben of krijgen de man met een torenhoge hypotheek door zijn rente kosten maar ook een 2-de hands schip want als daar een flinke reperatie om de bocht komt wil de bank geen geld geven en heb je alsnog een probleem. Dit laatste vind ik niet reeel maar gebeurt wel. De mensen die zeggen laat ze het maar uitzoeken kunnen nog eens raar opkijken wat er gebeurt de in (hun) ogen gestoorde nieuwbouwers blijven als je het verkeerd heb het langste in de vaart en vooral diegene die een heel hoge hypotheek hebben omdat de banken dan al gelijk de verliezen moeten pakken en daar wachten ze liever mee. Dus als je het verkeert hebt vallen de ondernemers die minder risico,s hebben genomen of die meer eigen vermogen hebben dalijk weg, ik hoop van niet het zou schandalig zijn maar banken zijn je grootste vriend als het goed gaat maar hebben schijt aan je wanneer het fout gaat. Ik verwacht dat we dit misschien wel vol houden maar dat het slimmer is om een beetje samen te werken en of dit nou gepaart gaat met een stillig regeling of iets anders maak niet uit. Val elkaar toch niet zo aan dit heb geen enkele nut, slaat nergens op. De mensen die op niets gebazeerd 2 of meerdere casco,s hebben besteld en nog niet verkocht die moeten maar op de blaren gaan zitten dat is zeer risico vol en dat wisten ze en weten ze inmiddels wel denk ik. Dit verhaal is geschreven door ook een nieuwbouwer zonder staatsgarantie en met de wil om gewoon ze,n besomming te halen en niet op een vermeerdering ze,n schip besteld heeft. (en is een schip van een paar jaar oud ook nog nieuwbouw of hoe zien we dat) (gebouwd voor 3,4 miljoen 110*11,45)

    Geplaatst door: Paul op
  • Ik heb deze hele discussie gevolgd en het enige wat ik kan concluderen is dat mensen van een ouder/kleiner schip zich heeel zielig vinden. Die hebben werkelijk het idee dat ze door de mensen met een “groot,nieuw” schip met de nek aangekeken worden en dat er op hun neer wordt gekeken. Nou ik kan u vertellen dat is niet zo, we varen allemaal voor die zelfde boterham en het is niet gezegd dat het ene beter is dan het andere. Mijn indruk is dat de mensen van oudere/kleinere schepen anders kijken naar de mensen van de grotere en daardoor zichzelf neerhalen. Dus mensen van een ouder of kleiner schip HOU OP MET ZIELIG DOEN!!! Ik heb net zoveel waardering voor uw werk als voor het mijne, zoniet meer. Als ik namelijk geen zin heb in een bepaald klusje dan ben ik zo’n lul die het dan maar laat opknappen door een matroos, terwijl u nog echt weet hoe het functioneerd en vaak meer hart voor de zaak heeft als ik. Dus laten we op 1 lijn gaan zitten, groot klein dik dun oud of nieuw, we zijn allemaal schippers en varen voor eenzelfde doel.

    Geplaatst door: anoniem op
  • Groot gelijk anoniemert, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.
    Ps Boek voor mij ook een ticket

    Geplaatst door: Wouter op
  • Hahahahaha……stillegregeling….

    Daar doe ik dus niet aan mee. De sloop-regeling moest de over-capaciteit de kop in drukken. Gelijk daarop volgde de nieuwbouw-golf, die nog steeds niet ten einde is. Ik was er destijds al van overtuigd dat dit ooit enorme problemen zou gaan geven. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt, dat ik tegen de nieuwbouw-golf ben.
    Maar goed, gouden bergen, toch? En wat gebeurde er? Er werd alleen maar handel gepleegd met die dingen. Spul was nog niet afgebouwd of werd voor een miljoentje meer door verkocht. En uiteraard weer een nieuwe besteld, zwaar over gefinancierd…

    En nu moeten we dus medelijden hebben?
    Niks ervan. Ze hebben het zichzelf allemaal op de nek gehaald, willens en wetens, gek gemaakt door collega’s en de banken.

    Ik heb geen medelijden. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

    De oplossing? De markt zijn werk laten doen. Zo word het kaf van het koren gescheiden. Alle failliete schepen krijgen toch geen nieuwe eigenaars meer, want niemand heeft er centen voor, dus breng maar naar de smeltkroes. En als die ponton met niewe casco’s in de buurt is, schut maar in IJmuiden naar binnen, dan hoeft Treffers niet zo ver te varen om ze op te halen.

    En voordat er iemand begint te blazen dat ik niet zo kort door de bocht moet, bedenk wel, dat wij met die ouwe zooi vrijwel altijd met de nek werden aangekeken door dat over het paard getilde nieuwbouwvolk.
    De markt verpesten voor ons, en nu moeten we hun uit de sores helpen? Geen denken aan.

    Geplaatst door: Ed op
  • Hallo!
    Wat een gezeik hiero man!
    Wij varen met een oud en een nieuw schip,ben helemaal aan t eind van mijn rekening courant,en het word nog erger!Denk nog twee maanden en dan ben ik failliet,ik lig al een ruime tijd in de hoek,maar ik ga me niet bemoeien met van alles en nog wat.Stop ermee,helemaal!
    Ga naar brazillie verhuizen,en emigreren,daar ga ik een nieuw leven opbouwen!Heb een groot deel cash van de bank gehaald,zogenaam voor een aankoop van een ( ZEER ) dure auto!
    En dan ben ik weg hier!Laat de bank maar met de schulden zitten!Zij hebben dit mede veroorzaakt samen met de bevrachters!

    MENSEN jullie merken het vanzelf wel ooit,de banken en de bevrachters hebben meer contact onderling dan wij denken!!!!

    Geplaatst door: anoniemert op
  • mensen mensen stop met deze vuilspuiterij tegen elkaar probeer in dit tijdelijke leven normaal te eten en te drinken ..maar denk wel ,,je kan niks meenemen ,, in een doodshemd zitten geen zakken…..

    Geplaatst door: jan op
  • Vijf jaar geleden ben ik door mijn bank stilgelegd omdat ik voor mijn oude 1400 T schip uit 1914 geen geld meer kreeg voor een nieuw vlak. Het schip ging naar de sloop en omdat ik dakloos werd ben ik naar het buitenland verhuisd, omdat ik in Zuidholland geen woning kon krijgen op die termijn. De bankdirekteur kon mij niet helpen hij”kon alleen maar invloed uitoefenen”, niks nadja, liever een nieuwbouw financieren en mij van mijn oude schip af trappen en mij mijn plan laten trekken. Ik naar het buitenland om mijn bestaan weer op te bouwen, dus laat ze allemaal maar verrekken met hun overgefinancierde en over het paard getilde nieuwbouw! Ik heb het ook in de Binnenvaartkrant geschreven. Laat mij met mijn “oude troep’ die in de kleinere vaarwegen vaart met rust!

    Geplaatst door: jozef op
  • heel veel 50 plussers hebben nog nieuw gebouwd of het schip komt nog , en ook nog 1 miljoen te duur betaald . met 65 wil je ook met pensioen,dan wil je verkopen, maar als je nu ook nog uitstel van betaling gaat aanvragen op de bank, en voor lage vrachten gaat varen dan red je dat niet om met 65 hypotheek vrij te zijn he . maar je zit ook nog met 1 miljoen euro(luchtkasteel) waar de bank nu niet meer aan mee doet , wat dan?

    Geplaatst door: j.r.e. op
  • ik volg deze discussie al een paar dagen op dit forum en dan heb je wel eens het idee wie het weet mag het zeggen.als je ziet wat er in een jaar is gebeurd vind ik het buitengewoon treurig hoe iedere schipper cqondernemer gefrustreerd raakt op deze site ,ik heb er eerlijk gezegd nog maar weinig oplossingen bij gezien,ik ben zelf aangesloten bij een organisatie die echt wel het beste met ons voor heeft maar die wil goede ideen van ons als ondernemers horen en niet dit onderlinge geschop van nieuwbouw dit en ouwe rotzooi dat DIT BIED ECHT GEEN OPLOSSING> wie weet kunnen we of het mandaad aan onze bonden geven of bv een grote schipper bij eenkomst uitroepen om tot een oplossing te komen,we kunnen als binnen vaart de wereld echt alleen niet op gang helpen als we eens een goede deskundige laten voorzitten die dan namens ons bv onze( oud premier Ruud Lubbers) die is wel gewend de wereld uit de problemen te helpen of iemand anders om gezamelijk tot een oplossing te komen nogmaals dit mag zo niet doorgaan zeker in deze tyden hebben we elkaar nodig en komen we straks met een hele mooie binnenvaartvloot uit deze diep ingrijpende crisis mv gr Wim Kleine m/s Rehoboth

    Geplaatst door: w.kleine op
  • aan robert, is het nog nooit in je opgekomen dat de hypotheek die je nu hebt meer is als wat je schip nu zou opbrengen bij eventueel gedwongen verkoop ? dat zou dan dus willen zeggen dat de bank dus het geld wat ze jou geleend hebben nooit in z\’n geheel terug zien maar dus verlies draaien op de verkoop. als je je huidige verkoopwaarde – hyypotheek = …… als dat bedrag in de min uitvalt mag je op je \”eigen\” schip blijven per gratie van de bank. En bij de mensen bij wie de marktwaarde – de hypotheek = ….in de plus uit valt die laat de bank zakken als een baksteen want met de winst die ze daaruit halen worden de gaten in de begrotingen van de bank gedicht en daarbij ontvangen ze belastinggeld van de regering om de scheepvaart overeind te houden,maar ipv het aan de schipper toe te doen komen steken ze ok dat in hun zakke. een zo krijg je dus een heel koude, harde sanering over de rug van schippers die voorzichtige ondernemers zijn geweest.

    Geplaatst door: kees op
  • Ik vind het zonde om mensen zo in een hoekje te drijven.Die Robert mag toch gewoon zijn mening geven hier?Ik vind het grootendeels wel gelijk hebben,want het draait hier steeds meer naar schuldigen aan te wijzen lijkt het wel op.
    jammer dat we niet de koppen bij elkaar steken,en iets kunnen doen wat echt helpt,zoals die banken aan te pakken,en bevrachters eens harder aan te pakken.
    Moeten wij niet gewoon zonder bevracheters werken?Zodat we ons werk zelf in de gaten kunnen houden.

    Geplaatst door: D.K op
  • Niks voorstellen?daar gaat het niet eens om joh.Maar goed ik zeg ook niet dat ik wat voorstel,ik zeg alleen dat het gewoon niet kan om voor een ander te bepalen wat idegene moet doen d.m.v een opleg regeling o.i.d.

    Dat zou een verstoring in iemand privacy zijn.vaartijden gaan al ver,maar dat helemaal,dat kun je toech niet zomaar doen?

    Er moet wel wat gebeuren,zeker tegen de nieuwe tonnen die nog moeten komen uit buitenland.
    Mijn bank klaagt niet gelukkig,en staat WEL achter mij,dus ik maak me nog geen zorgen,vaar nu nog steeds redelijk rond,en nee ga niet onder de prijzen zitten,maar word gewoon ladingaanbod aangeboden.Leeg af,en weer kolen op,dat hou ik vol door 24u door te varen,en nou moeten we niet gaan beginnen over 14u per dag varen,want dan haal ik mijn omloopsnelheid niet meer

    Geplaatst door: Robert op
  • idderdaad naar elkaar wijzen is niet de oplossing alles heeft voor en nadelen nieuw of oud beide zijn goed en mindergoed maar dat bepaalde mensen liever hier alles afbreken en zelf niks voorstellen vb noem geen namen ROBERT die willen gewoon intresant doen en beetje aandacht vragen does oproep aan iedreen negeer robert gewoon en we voeren onze discusie alleen verder met intresante mensen met onderboude meningen oplossingen en opmerkingen

    Geplaatst door: frans op
  • Ik ben het wel met robert eens,we moeten gewoon eens ophouden naar elkaar te wijzen,en vooral elkaar in onze waarde laten.
    Gewoon die casco’s die nu nog onderweg zijn niet afbouwen,kunnen we mooi als opslag schepen gebruiken voor de EMO omdat daar heel veel kolen worden opgeslagen,en het net lijkt dat er geen werk is

    we worden gewoon voor de gek gehouden!!!

    Geplaatst door: Daniel op
  • Dat zeg ik toch dat ik de boel op zit te naaien!!!!
    maar wie heeft er hier nu over dat jij ook een hoge hypotheek moet nemen dan?
    En het is mijn eigen keuze geweest om een hoge hypotheek te nemen ( oftewel een gezond bedrijf probeer op te starten) en met een nieuw jong schip in de ronde te varen?Ja wat is er verkeerd aan om een jong schip te kopen?dat jij in je tijd achterblijft door met die zooi te varen dat is toch ook UW keus?

    Nog wat:

    2jaar terug ben ik bij de bank geweest om een ouder schip te kopen van de jaren ’80 ( jullie blij had ik dat oude rotzootje kunnen doorrepareren en en mijn zuur verdiende geld gelijk weer terug kunnen investeren in reparaties van schroefasafdichtingen,roerkoningen,generators,motoren reviseren,etc etc etc.)en wat kreeg je als strater te horen,nou menneer die motor moet na zoveel uur revisie,hier en daar wat kapot,geen zekerheid bla bla bla,oke meneer de bank?Een nieuw schip is beter dan?
    Ja is het antwoord.
    Voor beide partijen beter EN leuker!Voor mij omdat je met nieuw spul kan varen,je rekent op weing afschrijving,want dat was gewoon zoals het ging,en nu zakt de markt in elkaar,en nu loopt iedereen te piepen van dat zei ik toch?
    Maar als de markt nou gewoon goed was gebleven had je niks gezegd!
    Maar goed ik sluit me hier nu bij af,ik ben het gelul en gewijs helemaal zat.Gaan jullie straks maar lekker oplegregelingen en die nacht vaart verbod invoeren,ik werk er niet aan mee,ik blijf gewoon voor mijn eigen boterham zorgen.laat die accu’s maar komen en die potten teer kan ik ook wel hebben!

    Geplaatst door: Robert op
  • Robert , de enige die hier de boel op zit te naaien ben jij. En nu probeer je je eerdere uitspraken terug te draaien door middel van je laatste reacties. Zoals ik al eerder heb aangegeven is dat schaalvergroting op zich niet slecht is , maar dan hoort t op een gezonde manier te zijn . Wat er de laatste jaren is gebeurd is niet gezond , en maakt de markt een puinhoop . Wat mij echt mijn strot uit komt is dat de nieuwbouwers denken dat ze het aleen recht hebben vervorven met de aankoop van hun nieuwe schip . Nogmaals ik heb 2 schepen een van 54 jaar oud en een van WOW 80 jaar oud , en nu vraag ik jullie grote mannen WAT IS DAAR MIS MEE ?? Dat jullie ervoor kiezen om 5 of 6 miljoen hypotheek te hebben , wil niet zeggen dat wij dat ook moeten doen , maar het maakt mij geen slechtere ondernemer dan jullie , tenslotte de hypotheek die ik heb met 2100 ton daar kunnen jullie aleen maar van dromen , maar ik breng wel de zelfde tonnage weg als jullie , aleen met veeeel meer nachtrust . Dus de eerste nieuwbouw klojo die gilt over mijn oude zooi moet toch eens met zijn boekhouding naar me toekomen , dan kunnen we vergelijken. Gaan we daarna over ondernemerschap praten.

    Geplaatst door: gvh op
  • Ja loop vooral de boel op te naaien omdat er een paar mensen bij zijn die denken dat ze het allemaal wel even weten te regelen wat er nu moet gebeuren,en dat zijn regeltjes zodat zij er goed vanaf komen,natuurlijk zijn er grote problemen,maar die hebben we met zijnj allen veroorzaakt,en verantwoordelijkheid JV?
    Waar moet ik verantwoordelijkheid aan nemen aan de omstandigheden?Volgens mij weet niemand dat.We zijn er met zn allen schuldig aan,niet alleen nieuwbouw of oude schepen.
    En ja volgens een paar varen alleen de nieuwbouwers onder de prijzen.
    Maar als u eens na ging denken?
    V.B : Een klein schip in de goeie tijd,die neemt een reisje aan waar geen grote schepen kunnen komen,als die reis naar een ander gaat omdat die 15ct goedkoper is,ging u daar ook onder omdat de prijs wel hoog genoeg was.
    We zijn met zn allen schuldig,mensen die de 1 na de andre liet bouwen,eerlijke concurrenten handelingen zoals iets onder de prijs van de buurman zodat jij werk hebt.
    Ik denk dat de bevrachters hier ook groot deel schuld aan hebben,oke jij zegt uiteindelijk wel ja,dat is wel zo,maar er zou gewoon een grens moeten wezen,en die bevrachter zou ook gewoon eens kunnen zeggen,ja moet het nog goedkoper dan menneer de schipper?Uw buurman gaat voor 15ct duurder varen,.maar dan hebben we wel zekerheid

    Geplaatst door: Robert op
  • Als het probleem groot is word er veel naar de ander gewezen.Door elkaar af te kraken En voor steeds minder fooi te varen!(vrachtprijs kan je het niet noemen)Word het probleem niet minder.Om de afgang in de totale Binnevaart.een halt toe te roepen Zou er een week van bezinning uitgeroepen kunnen worden? Zonder verwijten en alles stillegen.(Die doorvaart wil geen oplossing)VRAAG wie is de juiste persoon om voor de binnevaart te onderhandelen?

    Geplaatst door: gerrit op
  • We kunnen naar elkaar wijzen en elkaar de schuld geven maar we moeten reeel blijven.
    Een ieder heeft op zijn eigen manier ondernomen, hetzij in een groot schip een klein schip of tanker het maakt niet uit. Wel moeten wij ons beseffen dat ieder voor zich een beslissing heeft genomen en daar ook verantwoordelijk voor is en laten we nu niet als kleine kinderen huilen omdat het niet goed gaat, laat de markt zij werk doen het is bewezen dat dit goed werkt, het zal een jaartje pijn doen maar dan komt het weer goed. Het zal alleen voor een aantal ondernemers slecht af lopen maar dat gebeurd in iedere bedrijstak.

    Geplaatst door: klaas op
  • Robert, waar doe jij eigenlijk wel aan mee? heb het idee dat je vooral de boel zit op te naaien, vrachten zit te verprutsen en vooral een grote mond hebt omdat er mensen zijn die voor u denken en er weinig verantwoordelijkheid op u schouders rust

    Geplaatst door: JV op
  • Dat is belachelijk nachtvaart afschaffenDaar doe ik echt nooit niet aan mee!!!

    Geplaatst door: Robert op
  • Aan de slimmerikken die gratis vervoer aanbieden aan bevrachters om lading te hebben voor de proefvaart: U gaat het toch niet verknallen alvorens uw eerste reis te doen???????

    Geplaatst door: JV op
  • ik vaar zelf met een klein schip circa 1000 ton en ben zeer voor de capaciteits beperking bvb alleen varen tussen 6-22u zondag rust dit kost naar mijn inzien niet veel geld is ook positief voor behoud van kleine schepen alleen merk ik op dat er hier heel veel mensen zijn die veel liever elkaar de schuld geven in plaats naar een oplossing zitten te zoeken ik persoonlijk heb geen probleem met nieuwbouw als die geboud hebben voor er zelf met te varen en niet voor makelaar te spelen makelaars hebben al genoeg en ik vind het niet erg om iets te betalen voor een oplossing zolang er maar EEN komt

    Geplaatst door: frans op
  • Waaar het mij vooral omgaat is dat ik en meerdere onder ons met jongere schepen gelijk over 1kam word geschoren,met nieuwbouw in de hoek e.t.c …

    Maar wat het volgens mij de grote fout is geweest,is mensen die een schip lieten bouwen,of nieuw schip kochten alleen voor de handel,ff 1tje bouwen,goed verkopen en gelijk op volledige financiering maar 3casco’s erbij bestellen
    Nu zitten de mensen met die casco’s ermee,geen medelijden mee

    ikke ikke ikke

    Geplaatst door: Robert op
  • Lache hoe iedereen gelijk opgefokt is,kun je nagaan hoe het nu gaat hier in de binnenvaart.

    Natuurlijk ga ik niet schepen uit hun roer varen,zou niet eens weten hoe je het zou lukken,want met deze gasolieprijzen en vrachtprijzen vind ik dat ook nog eens zonde van mijn gasolie

    Geplaatst door: Robert op
  • En dan nog dat stukje over dat ze misschien geld uit het sloopfonds willen gaan gebruiken, volgens mij is dat bestemd voor degene die eraan betaald hebben. De nieuwbouw glof is notabene gestart toen de sloopgeld regeling is afgeschaft en an zullen ze er nu wel van profiteren, en kom nu niet met we hebben er ooit wel iets in gesort in dat sloopfonds of wat voor uit de vaart genomen want dat staat niet in verhouding tot de tonnen die na de afschaffing van de sloopregeling erbij gekomen zijn. Betaal dan uit de sloopgelden de kleine oudere schepen en laat de grote de prijs opkrikken en elkaar beconcureren. eens kijken hoelang het duurt voor de roep om kleine schepen komt, want ook al zitten ze hoog en droog op hun container paal en kijken uit de hoogte neer op die “stumpers” er zijn gelukkig ook plekjes waar ze niet kunnen komen

    Geplaatst door: jasper op
  • @ Robert, jij bent een lekkere…. dus elk oud schip ga jij uit zijn roer varen, flik het ons en ik weet je te vinden, er zijn namelijk ook mensen die geen mening over alles hebben of zich niet uiten, en die zou jij ook pakken dan…
    Is hetzelfde als die sukkel van een schipper die accus vanaf een brug wilt gooien als het merendeel stil in de hoek gaat om iets te kunnen bewerkstelligen en degene die toch varen moeten dan maar boeten…

    Lekker ventje ben jij… Maar flik je zoiets, denk wel, boontje komt op zijn loontje en ik denk dat jij voortaan goed mag oppassen dan….
    Ik heb geen mening en wil me nergens mee bemoeien, maar wat jij zegt kan ik niet voorbij laten gaan…

    Geplaatst door: Geen mening op
  • het is mijn wel duidelijk hoe eenondernemer in de binnenvaart denkt na een financiele tegenslag van een paar maandjes al paniek jammer twee jaar geleden liepen die mannetjes nog met een grote mond ga toch ook nieuw bouwen man,maar willen een beetje leven en genieten van het leven het is al zo kort.dan nog wat dat gestreste mannetje op dat koppelverbantje die dat is een gevaar voor de vieligheid op het water ook voor de recreatie een soort kremineel dus opladen dat kereltje die vaart zijn eigen toch naar de rode steep naar zijn praat leeg onder de schedelpan jammer.wij doen tevens ook niet mee met deze vreemde vragen voor een bijdrage niet in de binnenvaart ga nu met dit verhaal naar de bank daar komt ook het financiele plaatje vandaan toen dit bij een hoop mensen bekend wert dat ze konden gaan bouwen was alles oke en nu kunnen opeens niet meer praten gebruik nu dan ook verstand? en los het als ondernemer zelf op pak anders je koffertje en stap er af heb je ook geen hoofdpijn meer en ga lekker lven het is en het blijfd maar ijzer!

    Geplaatst door: leen op
  • Inderdaad lex.En de enige die hun zakken hebben gevuld zijn de makelaars en werven,de schippers en het bankwezen kunnen kijken of ze eruit komen.

    Geplaatst door: jan op
  • Wat vooral boven aan staat is dat er al jaren gewaarschuwd is voor overcapaciteit.En als er dan mensen zijn die grote tonnages in de vaart brengen is onbegrijpelijk.En het verhaal van,er was vraag naar meer capaciteit,oke.Maar niet iedere maand een ponton laten komen met schepen van 3000 tot 7000 ton.Het is dan toch niet vreemd dat men de vinger gaat wijzen.

    Geplaatst door: lex op
  • Aan robert, wat heb jij een grote mond zeg als je nu eens op een rustige manier je mening brengt is er misschien nog iemand die je mening mee neemt in zijn meningsvorming maar zo ongenuanceerd echt niet. je komt nu over op mij als een super gestresste persoon die van ellende niet weet hoe hij de boel bij elkaar moet houden. er spreekt een hoop frusstratie uit je reactie

    Geplaatst door: kees op
  • Kijk varenden , om deze gekweekte tweespalt in de binnenvaart zitten ze echt te lachen.
    U moet betere mensen zoeken voor uw belang ,want de afgelopen jaren hebben de zittende alleen maar voor u met elk compromie ingeleverd van U .
    Word ook eens zakelijker ,want als je nieuwbouw kunt plegen van enkele miljoenen ,dan kun je dus goed rekenen en weet je ook dat je voor de huidige tarieven niet kunt varen.
    Bijt van U af , zeg dat ze het zelf maar moeten wegbrengen voor dat tarief.
    Nu deze opleg regeling , dat gaat echt niet werken.
    Elke subsidie regeling maakt je kwetsbaar, hoe meer men krijgt van die gene des te meer gaat men in die richting.
    Tijdens Betuwe -lijn heeft men zeer lange tijd hun mond gehouden ,breng ik u ff in herrinnering.

    Geplaatst door: koos op
  • Zo gaat dat,andere mensen varen hard voor hun geld,groot schip,klein schip maakt niet uit.Maar het is altijd de schuld van de nieuwbouw!
    Nou ik heb een mooie reis naar mannheim,en daar zitten nu ook die ellendige 110mtrs!!!!
    Zo kunnen wij ook gaan beginnen,maar nee wij laten in deze richting elkaar in de waarde!
    Maar nee de oudjes en de kleintjes voelen zich vertstoten!

    Moet je eens die onzin verhalen op Vaart forum lezen,nou daar weten ze het allemaal nog beter dan de andere!Wat een gelul daar zeg,ik hoop voor die mensen ook echt dat ze het niet redden!

    Niet NIUEWBOUW in de Hoek

    Maar :
    De betweterige schippertjes in de hoek en failliet verklaren die handel!
    2de wereld oorlog daar deden we aan verraden,nu niet meer!

    Geplaatst door: Robert op
  • ffe een correctie…
    ik heb GEEN eigen schip dus nogmaals wijs de echte schuldig aan en niet diegene die aan het nieuwbouwen zijn.

    Geplaatst door: WK op
  • zoals ik al zei ik heb een eigen schip maar dat jullie telekens weer de grote en de nieuwbouw schepen de schuld geven is gewoon belachelijk. jullie moeten eens met je vinger naar de juiste mensen wijzen. diegene die nieuw hebben gebouwd hebben dat in de loop van de jaren ook verdien met hun harde werken en de markt vroeg naar grotere schepen. dus hou nu een op met dat gezeur van de nieuwbouw is de boosdoender. jullie zijn gewoon jaloers dat jullie het niet hebben kunnen realiseren om nieuw te bouwen.

    Geplaatst door: WK op
  • @ JAN

    Hou alsjeblieft je grote kop dicht man,die andere jan af te kraken met zijn bijbel verhaal,laat iedereen s in zijn waarde,wil nog wel s zien als je nog zo’n grote smo*l hebt als je aan land staat loser!!!!!

    Geplaatst door: Robert op
  • Laat die sukkels met die oude schepen maar naar de donder gaan,kunnen wij mooi met ons mooie koppelverband doorvaren,stelletje kneuzen met die oude niet doorgerepareerde troep,hoop dat jullie allmeaal afzuipen man,met dat gewijs naar die groten?

    Op de rivier ga ik nu ook vlak langs die oude sukkels langs om ze uit roer te trekken,wat nou nieuwbouw!!!

    Geplaatst door: Robert op
  • De nieuwbouwers moeten zelf hun problemen onderling maar oplossen! Zolang dat dit niet gebeurd,krijg je eindeloze discussies en verwensingen over en weer!! En Petra wel eens van Marktverschuivingen gehoord ? Er zijn nog kleine partijen naar grotere bestemmingen, die worden nu door de grote jongens weggevaren,en dan moeten die kleintjes met z,n allen naar Veghel,dus de spoeling word dan ook dunner en de prijs zakt! duidelijk? Maar constateer wel een kentering de ontvangers willen eigenlijk niet meer van die grote jongens voor de deur met een beetje in.Ondernemer zijn gaat niet zonder risico,dat is wel duidelijk nu!Hoop dat we er allemaal weer een beetje van hebben geleerd.De graaikultuur is gestopt en we staan allemaal weer met twee benen op de grond! We krijgen nu weer meer tijd voor scheepsonderhoud en sociale contacten!Dus niet zeuren, de markt zal z,n werk doen en alleen de echte ondernemer zal handhaven en dat geldt voor iedere bedrijfstak.Ben wel al jaren voorstander van als schipper failliet gaat! Schip slopen! dan alleen krijg je de markt weer gezond,dat geld ook mijzelf.

    Geplaatst door: Martin op
  • dus eerst waren de kleinere, oudere schepen van stumpers waar normaal gesproken nog niet naar gekeken wordt. en nu mogen die zelfde “stumpers” de grote, nieuwe schepen gaan redden. dus is eerst de vracht kapot geconcurreerd, dan mogen we betalen voor een reddingsplan, dan hebben wij nog de slijtage, en het werk er voor verzet en als dan alles weer ok is dan komen de grote, jonge, schepen er weer bij, en concurreren ze ons wederom zo ongeveer dood. Laat ze onderling de boel maar oplossen hun hebben de onwijs idioote tonnages erbij in gebracht en laat de schepen die voorzichtig zijn geweest met rust. het spreekwoord zegt volgens mij, wie zijn gat brand, moet op de blaren zitten.

    Geplaatst door: kees op
  • Wat een slap gel#l, ik heb niks met god en nooit gehad, hoe kan ik hem dan verlaten…. ga stiekem na je lcd tv kijken die je in de kast hebt verstopt jan…

    Geplaatst door: Pfffff op
  • Ga je bijbel lekker egens anders voorlezen, stumper.

    Geplaatst door: Jan op
  • Wie God verlaat heeft smart op smart te vrezen, aan HEM werd niet meer gedacht altijd varen ,zondag altijd varen,mensen zorg voor je kapitaal na dit leven, het geld wat je nu bezit verdampt snel het kapitaal voor na dit leven zal eeuwig zijn eens zal je HEM ontmoeten

    Geplaatst door: jan op
  • echt weer briljant, deze \”oplossing\” dit klinkt het zelfde als: \”ik ga naar het casino, verlies geld en bij de uitgang kan ik het weer gedeeltelijk terugkrijgen\” een beetje ondernemer heeft iets van een winst reserve opgebouwd en moet dus de eerste klappen op kunnen vangen. maar nee, we moeten allemaal zo nodig een dikke auto op het roefdek parkeren, om te laten zien hoe goed we het wel niet hebben. maar als ik met deze lieden ergens een pilsje pakt, kan er geen rondje vanaf. ( als ze dit natuurlijk wel kunnen betalen, bier in het cafe, maar dat ter zijde) maar eigenlijk waren die ouwe knarren vroeger niet zo gek, om een toerbeurt op te richten. is dit geen idee? zal wel weer niet, er zijn altijd van die eikels die dit om zeep helpen. maar ik denk dat we met z`n allen ons beter hard kunnen maken om boden tarieven af te spreken. dan hoef je niet op te gaan leggen en zadel je de ondernemers van de oudere schepen die hun zaakjes wel goed op orde hebben niet met onnodige kosten op.

    Geplaatst door: schippertje op
  • leuk is dat hoe mesen worden opgefokt door een artikel. iedereen krijg de zwarte piet toegeschoven.
    je jullie denken toch niet dat een oplegregeling gaat werken he ? blijf vooral dromen dan. zoals jullie hier aan de reactie’s kunnen lezen is er totaal geen enigheid dus hoe wil je in gods naam een oplegregeling realiseren ?

    Geplaatst door: WK op
  • Dus als ik het goed begrijp moet ik nu gaan betalen om die nieuwbouw zooi stil te kunnen leggen , zodat ze de crisis kunnen overleven , en daarna kunnen ze weer verder gaan varen en ons kapot maken…. echt niet van mij GEEN cent . Maak er maar aanlegsteigers van in lobith ofzo dan dienen ze nog ergens voor

    Geplaatst door: gvh op
  • Ik sluit me aan bij piet,dit is waar al jaren voor is gewaarschuwd.Maar toch iedere maan een vol ponton in de waalhaven douwen.Ik heb bewust geen nieuw schip laten bouwen ivm de overcapaciteit maar had er wel 3 kunnen kopen via mn bank.

    Geplaatst door: klaas op
  • Nogmaals, kan iemand me vertellen wat die oplegregeling nu eigenljk inhoudt?

    Geplaatst door: ??? op
  • een reactie op petra,heb je al ooit gehoord van een kettingreactie?en idd het begon bij de grotere b.v kopelverbanden en 135m schepen die het werk afnamen van 110m die op hun beurt het werk van de lagere categorie en zo verder,met als gevolg b.v veghel die prijzen zijn ook gedrukt dit door dat alle 50m schepen nu in die sloten worden gedrukt t.o.v dat ze anders overal en nergens voeren,en zo kom je aan overcapaciteit van schepen voor bv.veghel een groot verschil tussen 10 reizen voor9 schepen of 1 reis voor 10schepen,en zo zakt ook daar de prijs

    Geplaatst door: p op
  • Er wordt al jaren gewaarschuwd voor overcapaciteit.Er is gewoon veel te veel tonnage bijgekomen.Tegenwoordig is een 3000 tonner een kleintje.Er was misschien een groei in het transport voor de crisis,maar het was niet de bedoeling om met koppelverbanden en 135 meter schepen aan de lopende band in de vaart te brengen.Ik wijs dus wel met mn vinger naar deze lui.

    Geplaatst door: piet op
  • Allemaal vergeten dat er tot vorig jaar nog heel andere geluiden te horen waren zeker,tot in de hoogste gelederen riep men dat de binnenvaart het zo goed oppakte wat een vraag naar transportmiddelen en dat het anders naar de weg zou gaan enz……
    Er was namelijk evenveel groei in het werk als in de nieuwbouw.
    Niemand kan hier iets aan doen dus laat nu iedereen die zo hard roept maar ommiddelijk zijn mond houden en laten we met z`n allen proberen om iedereen( ja ook die grote jongen ) in de vaart te houden.
    Daar is namelijk iedereen bij gebaat.
    Je wilt niet weten wat er gebeurd met de waarde van je schip als er iemand failliet gaat.
    Dat is net als met de vracht naar krotzenburg daar hangt men ook alles aan op.
    Dus houd op met wijzen en help een handje als je dat tenminste kunt.
    Lauwrens

    Geplaatst door: lauwrens op
  • @ nog zorgeloos, wel goed lezen he, er staat: “De afdracht wordt gevraagd zodra de vrachtprijzen substantieel zijn gestegen. “

    Geplaatst door: Sb op
  • Dus voor het de o zo goede vracht prijs dat nu wordt betaald moeten we nog een deel af staan om de nieuwebouw te helpen dacht het niet en snap in eens waarom ik geen lid meer ben van een bond

    Geplaatst door: nog zorgen loos op
  • aan bb, als je niet fatsoenlijk kan reageren zeg dan niets. Jij komt er wel

    Geplaatst door: erik op
  • Kan iemand me eigenlijk kort vertellen wat die opleg regeling nu precies inhoudt, ik dacht schepen stilleggen?
    Maar blijkbaar toch niet….

    Geplaatst door: ??? op
  • nu krijgen we helemaal laat al die grote jongens maar dood bloeien hoe sneller hoe beter

    Geplaatst door: bb op
  • Ja lekker kort door de bocht weer, de 135 meter schepen hebben het weer gedaan, verrassend. Er zijn ook nog mensen die op een 135 meter varen en die niet nieuwgebouwd hebben. Die gewoon iedere keer een stappie vooruit hebben gedaan. En geld inleveren voor een oplegregeling…. waarvan?? Dat had in betere tijden moeten gebeuren, ik verdien nu niks dus kan ook niks missen.Er is volgens mij een behoorlijke pot van een sloopregeling die ooit geweest is, wat gebeurt daar mee, wie speelt daar mooi weer van??

    Maar laten vooral alle schippers een dikke plaat voor hun o zo domme kop houden en maar blijven wijzen naar een ander, dan komen we er wel. Wij varen met een 135 meter, wat inhoud dat ik niet naar veghel kan en kijk nu toch eens, daar zijn ook de prijzen naar de donder. Mijn schuld zeker….. In plaats van altijd maar te wijzen kan je ook eens bij jezelf te rade gaan wat de bodemprijs is. Wij doen niet mee aan die kolenprijzen naar krotzenburg of mannheim, maar ja het is toch mijn schuld dat die prijzen naar de donder zijn puur omdat ik op 135m vaar.
    We kunnen niet de schuld geven aan groot of aan nieuw, iedereen zit in hetzelfde schuitje (en voor wie het nou nog zo geweldig goed doet, koop eens een nieuwe auto. Dat is goed voor de ijzerindustrie), dus we moeten ook allemaal iets inleveren of veranderen. Dus leg niet alleen die nieuwbouw stil, of zeur niet over koppelverbanden of 135m’s. Die hebben echt de prijzen naar veghel ed. niet verziekt. Succes!!

    Geplaatst door: petra op
  • Zou het niet eens tijd worden dat ONS en CBOB welke aangesloten zijn bij KantoorBinnenvaart een extra ledenvergadering uitroepen, immers de bonden zijn met allerlei dingen bezig waar een groot aantal leden het waarschijnlijk niet mee eens is.
    ONS en CBOB moeten zich wel realiseren dat zij met de contributie van de leden nu de problemen voor mensen aan het oplossen zijn welke zelf debet aan zijn aan deze situatie.
    De markt voor de kleine schepen word nu ondemijnd door de veel te groote schepen. Het heeft echter ook een positief punt want we hebben ineens geen tekort meer aan kleine schepen want de 3000 tonners kunnen schijnbaar goed varen met een 500 tons partijtje.
    Dus bonden raadpleeg Uw leden voordat ze massaal hun lidmaatschap schrappen.

    Geplaatst door: alfa op
  • leg alle 135 m schepen stil en het probleem is opgelost!

    Geplaatst door: a.v op
  • Diegene die dit willen geloven zeker nog in sprookjes.
    Nou droom maar lekker verder dan

    Geplaatst door: Jan op
  • Helemaal gestoord hier in de binnenvaart met zn allen,het moet gewoon zijn beloop gaan,de sterke wint,en de zwakkere verliest!
    Wat een praat,oplegregeling?Nou mooi niet wij doen er niet aan mee

    Zoiezo dat gelul allemaal daar op dat vaart forum ook man,jullie weten het allemaal zo goed met je nieuwbouw in de hoek,en weet ik het wat,maar het is niet aan jullie om over ons lot te beginnen onderahndelen.

    Ik stem valikant tegen!!!!!!!

    En ga nou niet zeuren over spelfouten aub

    Geplaatst door: Robert op
  • Vandaag, de 29ste vindt er een zgn. crisisoverleg plaats. Daarbij zal de ASV ook aanwezig zijn. Dit stukje in de SChuttevaer is vanochtend vroeg verspreid. Dus nog voor dat overleg. Is er dan sprake van een gesprek ingaan met een open mind? Als we het zo graag met alle partners die deel uit maken van de binnenvaart willen bespreken, waarom gebeurt dat dan nu weer op deze manier? De posities lijken al ingenomen en dus rest de ASV bijna niets anders dan NEE te roepen tegen datgene wat men bedacht heeft. Niet als automatisme maar omdat de ASV niet de mogelijkheid heeft gekregen een positieve inbreng te doen, en de leden van de ASV op de laatste vergadering duidelijk andere keuzes maakten in veband met de crisisproblematiek. De ASV verwoord de stem van de leden.

    Het lijkt er dus inderdaad op dat de ASV overal tegen is.maar de ASV is ook voor een aantal dingen zoals:

    bodemtarieven
    toerbeurtsysteem
    het voortbestaan van ook de oudere schepen (en dus tegen de CCR regelgeving)
    en mogelijk voor
    een invoerstop op nieuwe schepen (casco’s)

    En dat is allemaal omdat de ASV streeft naar:
    – een sociaal/ economisch aanvaardbare situatie in de binnenvaart
    – een evenredige verdeling van de lasten en de lusten
    – onvervalste concurrentie tussen de vervoersvormen en
    – het behoud van onafhankelijkheid

    om maar wat zaken te noemen

    De ASV is inderdaad tegen dit voorstel omdat:
    – de crisis in de binnenvaart in dit plan niet Europabreed aangepakt wordt.
    – Staatsgaranties uitbreiden (inderdaad) alleen maar zorgdragen voor nog meer overcapaciteit.
    – Dit hele plan kunstmatig een overcapaciteit in stand houdt.
    – De sloopgeleden betaald zijn om overcapaciteit tegen te gaan en nu dus niet ingezet mogen worden om die overcapaciteit in stand te houden.

    Hier hebben we ook al een brief over geschreven die in de (digitale)Schuttevaer en Scheepvaartkrant geplaatst is.
    kortom aardig aansluitend bij de reacties die er tot nu toe al zijn geweest, bij deze tekst.
    Tijdens de laatste ASV vergadering werd duidelijk dat de leden ertegen zijn dat individuele schippers, voor wie hun schip werk en leven is, op zouden moeten draaien voor de fouten gemaakt door speculanten en banken.

    Gelukkig vinden veel anderen hetzelfde en nu maar hopen dat al die schippers, die vast ook lid zijn van een bond, gehoord worden door hun vertegenwoordigers.

    Heeft daar ook al een echte gedachtenwisseling plaatsgevonden?

    Wij wensen iedereen veel sterkte in deze tijd.

    Geplaatst door: David en Sunniva op
  • 1 April is toch al geweest ???

    Geplaatst door: Ron op
  • Betalen,we hebben al zo veel betaald eerst in de jaren 70 de zand/grintpot gevuld daarna de sloopregeling en nu voor de overcapaciteit komt niet in sprake .Kan iemand me vertellen waar al dat geld gebleven is? krijg ik daar een bloemetje van op mijn laatste rustplaats ze zoeken het maar lekker zelf uit.
    Het is alleen jammer dat de slaapplaatsen nu overal vol liggen met lege grote jongens maar het zij zo.
    Grootmoeder zei vroeger wie kaatsen wil kan de bal verwachten en zo is de toestand nu ook, gelijk als bij de visserij groot groter en dan geen werk meer met z’n allen vissen in een lege vijver valt niet mee.Het kon nooit goed blijven gaan en zie het gaat nu niet goed

    Geplaatst door: dick op
  • Laat maar een oplegregeling van start gaan voor de schepen die het moeilijk hebben. Wij houden al jaren ons eigen broekje op met 5 dagen in de week varen, we zijn nog geen 1000 ton groot en hebben vast werk, dus wij hebben niks op te leggen. Het is meer voor de mensen die zich bv met een 1200tonner voor 500 euro per dag aanbieden, die kunnen gelukkig voor een appel en een ei in de hoek, en dan verzieken ze ook de markt niet meer voor een ander.Sterkte allemaal met de keuzes die gemaakt moeten worden

    Geplaatst door: Jip & Janneke op
  • dus als ik het goed begrijp mogen wij kleinere, oudere schepen waar door de jonge,, en nieuwbouw schepen op neer gekeken wordt/is gaan redden. er wordt volgens mij even voorbijgegaan aan het feit dat ook als zou door deze regeling de vracht misschien omhoog gaan en de kleinere schepen daar een bedrag van af zouden staan, het totaal bedrag toch in het niet valt bij wat deze schepen kosten per dag. En als de vracht omhoog is wat dan? dan hebben de kleinere schepen de slijtage van het schip en de motor, en dat kost volgens mij toch ook iets aan vervanging lijkt me.en dan nog wat de kleinere schepen mogen eerst de vrachtprijs weer opkrikken. als op een gegeven moment de grotere schepen dan weer deel gaaan uitmaken van de vaart dan komen ze even de vrachtprijs drukken want hun kunnen goedkoper varen dan de kleinere en zijn de kleinere wederom het haasje. en wat zullen de grotere schepen zeggen als de kleinere schepen komen vragen om geld want ja die slijtaage problemen van de crisis moeten toch ok opgelost worden. dan geven ze volgens mij toch niet thuis want geld pompen in een oude, versleten schepen is toch geen goed ondernemerschap huns inziens. dus wederom zijn we het haasje. laat de kleinere, oudere schepen lekker varen en stel voor de schepen die samen met de bank teveel risico hebben genomen een regeling in. en laat alle bedrijven die geen idioote risico’s genomen hebben en die er vorig jaar aan het einde van het 3e kwartaal een behoorlijk jaar gedraaid hadden buitenschot. die bedrijven hebben namelijk niet gevraagd om zoveel overcapaciteit in de markt krijgen, waar al jaren voor gewaarschuwd werdt, maar laat diegene die met oren en ogen dicht geinvesteerd hebben met weinig of geen eigen vermogen nu ook maar op de blaren zitten.

    Geplaatst door: Kees op
  • Ik ben het volledig eens met de vrachtenkraker. De heren “Binnenvaartondernemers” wisten het toch zo goed en nu zouden wij mee moeten betalen om hun te redden. Ze lopen van verwaandheid naastn hun schoenen en wij die normaal geinvesteerd hebben zijn het lulletje. Staatsgarantie zeker niet verruimen.Wie niet aan zijn verplichtingen kan voldoen, failiet laten gaan en slopen,dan kunnen ze tenminste niet verder de vracht verzieken.

    Jan

    Geplaatst door: J.Verweij op
  • Laat allereerst de banken, welke mee hebben gewerkt en het eigenlijk zelf aanmoedigden, maar eens, op een eerlijke manier orde op zaken stellen. En NIET ten nadele van de mensen welke het niet zagen zitten om met tophypotheken te werken.
    En meebetalen aan een zogenaamde stilligregeling, daar heb ik niet zo’n behoefte aan. Zullen er toch eerst harde en eerlijke noten gekraakt moeten worden. En dan ten eerste eerlijk in de zin van, degenen die de overcapciteit veroorzaakt hebben het allergrootste deel dragen.
    En dan blij ik er nog mooite mee hebben om überhaupt mee te betalen, ik wil het dus gewoon niet!!!!!
    Heel de markt word naar de bliksem geholpen door maar iedere partij te laden, welke toch echt voor kleinere schepen bedoeld zijn.
    Eigenlijk vind ik gewoon, laat de markt zijn werking maar doen, en dan vallen de rotte/slechte/ongezonde appels vanzelf uit de boom.
    Laten ze ook niet de prijzen van schepen, en dan met name van de nieuwe schepen, kunstmatig hoog houden, maar ook hier: vraag en aanbod, dus geen handel dan automatisch lage prijzen. Dat hebben de banken zelf gewild, dus laat maar bloeden.

    Geplaatst door: D.W. op
  • Vice voorzitter is zeker Joep van den Nieuwenhuyzen!

    Geplaatst door: d op
  • Ben het met de eerste schrijver eens.Kon niet op,toch??Wie niet horen wil moet maar voelen.

    Geplaatst door: carina op
  • Dus als ik het goed leest gaan we gewoon de banken helpen!Wat het zijn schepen uit faillissementen!En dan nog 2 werkgroepen.Wie gaan allemaal wat aan verdienen (zakken vullen graaiers mentaliteit)?Ik hoop dat het een sprookje is!

    Geplaatst door: d op
  • Als de oplegregeling nu in diverse tonnage groepen wordt verdeeld, waarbij dus iedere groep een eigen berekening maakt.
    Dus b.v.: tot 350 ton, tot 700 ton enz Zo hoeven de kleinere schepen niet onder te doen voor de grotere.
    Voor iedere groep is een van te voren gereserveerd bedrag beschikbaar en de goedkoopste inschrijvers gaan liggen.

    Geplaatst door: Cor op
  • Ik ben het met Rob eens dat er al jaren is gewaarschuwd voor overcapaciteit.Ze moeten echt niet denken dat ik mee ga betalen aan wat voor regeling dan ook,en ze moeten ook van het sloopfonds afblijven,daar heeft een groot deel wat nu de ellende veroorzaakt nog nooit aan betaald,ze moeten maar ondervinden wat ze zelf gecreeerd hebben,en als ze het niet redden dan maar tegen de kant en naar de sociale dienst.

    Geplaatst door: Adri op
  • Als je niet verder denkt dan je neus lang is zou je inderdaad zeggen dat je nieuwbouwers betaald. Maar stel dat de vrachten stijgen omdat een groot deel van de vloot in de hoek ligt, dan zou het zo kunnen zijn dat de afdracht van deze vracht in verhouding klein is tot de winst die je maakt. In zo’n geval zou het helemaal zo gek niet zijn. Ik zie de optie dat je meer gaat verdienen. En daar gaat het nou toch net om…
    En dat de ASV tegen is verbaasd me niets. Zijn die ooit wel eens ergens vóór?

    Groet van een schipper zonder nieuwbouwschip.

    Geplaatst door: Peter Kruijt op
  • Dan gaan we voor die nieuwbouwers betalen,terwijl er al jaren gewaarschuwd is voor overcapaciteit??Echt niet.

    Geplaatst door: rob op
  • geen haar op m n hoofd die er aan denkt om die varende klojo s met schuld tot over hun oren met staatsgarantie te redden van de ondergang,die gokken en wij meebetalen doei.gewoon de markt zijn werk laten doen failliet en slopen.

    Geplaatst door: de vrachtenkraker op

Reageer

Bonden vragen schippers bijdrage voor oplegregeling | Schuttevaer.nl

Bonden vragen schippers bijdrage voor oplegregeling

De binnenvaartorganisaties roepen binnenvaartondernemers op te overwegen of ze een deel van hun vrachtsom willen afdragen voor een oplegregeling. Die moet op korte termijn zorgen voor een grote capaciteitsreductie en herstel van de vrachtprijzen. De sector moet zo’n regeling echter zelf bekostigen.

De afdracht wordt gevraagd zodra de vrachtprijzen substantieel zijn gestegen. Volgens de organisaties betaalt zo’n regeling zichzelf in theorie terug. ‘Maar dan moet de sector er wel gezamenlijk de schouders onder zetten.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (85)

  • Tjonge wat een geschop naar mekaar zeg , het blijft gewoon een feit dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn daden,en dat er zo moeilijk gedaan wordt om oplossingen te vinden is toch helemaal niet nodig.
    als iedereen nu gewoon berekent wat diegene nodig heeft om een gezond bedrijf te blijven runnen , dus zijn eventuele personeelskosten aflossingen rente , etc etc berekent plus iets extra om winst te maken voor die vracht gaat varen en anders niet , dan zullen ze het wel gaan betalen want dat gelul met op de trein of in de vrachtwagen te zetten lukt ze toch niet , en tuurlijk zijn er dan mensen die sneller winst kunnen maken dan een nieuwbouw , of een kleiner schip dat noemt men nu vrije markt , maar als we maar blijven varen voor 2,85 naar blenod etc , dan komt er nooit wat van , dus schippers ga van je eigen zaak uit en vaar voor een prijs waar je wat van over houd , en dan niet 50% of 60% van de vloot maar iedereen.
    vriendelijke groet agb

    Geplaatst door: agb op
  • ik heb dit allemal zo een beetje door gelezen, ik vindt gewon buitengewon stom dat men alleen maar de banken bevrachters en makelars de schuld geeft want iederen is voor zichzelf verantwoordelijk, en moet zelf bepalen wat die doet, en die mensen stonden niet met een pistol van jij moet nu een nieuwe bouwen.
    iederen die het op een niet gezonde manier gedaan heeft een nieuwe laten bouwen die hebben het zich zelf angedaan en ook die er niet zo gek hebben gedaan moeten er mee betalen. door de crisis is het allemal wat erger geworden maar dat er overkapaciteit moest komen dat konden we 3 jaar geleden al bedenken toen 200 nieuwbouws besteld werden.
    hoopelik leren de meeste mensen hiervan en toen wanner de tijden hopelijk ooit weer aantreken niet meer zo gek en tegen meekaar op want wat een ander heeft hoef ik niet te hebben, men moet doen wat men zelf leuk en geod vindt en niet dingen doen omdat een ander het doet of omdat een ander het heeft. men moet leren meer tevereden te zijn met dingen die men heeft, want tevredenhijd in het leven kan je heel veel gelukkiger mee worden dan steeds te kijken wat men allemal nog moet hebben en kopen wat men niet nodig is.
    ik hoop dat het volgend jaar weer beter wordt met de economie maar de scheepvaart duurt wel even met herstel ben ik bang.
    iederen wens ik succes ermee want feilliert gaan dat gun ik niemand want iederen heeft ook familie enzovoort alleen dat ze met meekaar verstand krijgen dat is te hopen.

    groetjes h.anoniem

    Geplaatst door: h.anoniem op
  • he de bonden worden ook wakker.
    hoe durf je over een oplegregeling te praten als er nu op dit moment in nederland nog 81 binnenvaartschepen liggen af te bouwen.
    zijn jullie nou zo dom, of ben ik gek!

    Geplaatst door: p.neska op
  • Of denk je nu zelf dat de kleine schippers ’t op dit moment ook niet moeilijk hebben?? De meesten van jullie hebben zelf alles verkloot met de vrachten,

    Geplaatst door: scheepsdochter op
  • Ten eerste die schippers met hun nieuwbouwkes hebben ’t zelf gezocht, ten tweede nog steeds geld de regel hoe kleiner hoe beter, Jullie moeten allemaal de grootste hebben, maar als puntje bij paaltje komt, staat de helft van jullie te janken als ’t a te laag water is omdat jullie te diep liggen en b te hoog water is omda ge dan nie onder de brugskes kunt. Nu wil’t ge allemaal de de slimme schippers die ’t bij hun oude kleine schip houden gaan dokken voor jullie fouten. Waarom??? Zij hebben er niet om gevraagd dat jullie grote super gesofisticeerde las vegas schepen bouwen en kopen in tegendeel ’t was en is jullie EIGEN keuze geweest. Dus als de grote dikke nekskes nu falliet aan hebt ge er maar allemaal zelf voor gezorgd.

    Geplaatst door: scheepsdochter op
  • Gehoord op weer een nieuwbouwreceptie,voorjaar 2008,
    2 makelaars tegen elkaar: Ongelooflijk toch hè, Ik heb nog 89 schepen in opdracht staan,ja ik nog 103, dat gaat zo vast lopen als een muur,veel te veel schepen,er hoeft maar dit (knip met duim en wijsvinger)te gebeuren en het hele spul ligt stil, maar we doen maar gewoon mee,want als ik het niet doe,doet toch een ander het,we zien wel waar het schip srand.De eigenaar wel wetend,dat er teveel nieuw en te groot bijgebouwd wordt,zegt:ja ik doe ook maar mee,want als ik het niet doe doet toch een ander het (Groots Nieuwbouwen) en zo had men elkaar mooi in de tang,met als resultaat: Dat Het Nu Gestrand Is en iedereen wist dat dit ging gebeuren. Tot 2005, was ik ongelooflijk trots op onze nederlandse binnenvaartvloot,maar daarna ging men helemaal los,het is een op hol geslagen trein,die niet te stoppen was,men hield elkaar in een wurggreep, schippers, makelaars,notarissen en vooral banken.
    En dan dit voorjaar,door zo`n bankmiljonair 30% onderbieding van de vracht,het grote excuus,Als ik het niet doe,doet toch een ander het!!!!!

    Geplaatst door: Jantina op
  • ed heeft helemaal gelijk gewoon failliet laten gaan die zooi welkom in de grote mensen wereld

    Geplaatst door: h op
  • [b]geachte lezers en schrijvers.[b]
    Na sommige reacties gelezen te hebben vraag ik me werkelijk af zijn sommigen mensen nog wel normaal.Realiseer wel dat je openlijk bedreigingen uit waarvan aangifte gedaan kan worden.Het is schandalig hoe sommige ondernemers elkaar op internet belachelijk maken of begreigen.
    We zijn toch volwassen bezig of is dit een uitlaatklep voor gefrustreerde personen.Kom a.u.b. met ideeen die misschien een oplossing kunnen bieden in deze tijd voor een ieder en laat daarbij elkaar in waarde.Natuurlijk moet je op een waardige manier met elkaar van gedachten kunnen wisselen maar beperk u tot het onderwerp waar het over gaat.

    Geplaatst door: cor op
  • Meneer Anoniem slaat de plank volledig mis, want de meeste mensen met een oud of klein schip hebben ook wel een familid of zoon met een nieuw of jong groot schip. Het enige wat er gebeurd is een vaststelling van feiten, en een feit is dat het probleem op dit moment in de grotere tonnages zit. De kleinere schepen hebben ook moeilijke jaren gehad maar door de sloopregelingen is hier het vraag en aanbod redelijk in evenwicht gekomen en wij voelen ons niet zielig.

    Geplaatst door: jan op
  • of gewoon zoals in amerika,de markt zijn werk laten doen zoals daar met de huizen,die daar teveel hypoteek hebben op hun huizen zijn hun geld kwijt door hebzucht en de banken die dat gefinancierd hebben weten het inmiddels ook wel dat het geen goede zet was,alles snel verkopen voor de schade te beperken dit wel tussen de 30 en 50% minder dan aankoopprijs,en voor de schepen in overcapaciteit hier,die kan men misschien terug op een ponton zetten waar het vandaan komt,als soort van hulpgoederen voor een nieuwe vloot daar op te bouwen want daar is ook binnenvaart,wel niet vergeten alle touchscreen en apparatuur om te zetten in chinese taal, en dit volledig gesubsidieerd door de EU,met een kleine bijdrage van de betreffende eigenaar die zijn schip terug stuurt,portokosten enz..

    Geplaatst door: f.n op
  • Een paar wijze mensen,
    ik heb net alles door gelezen het meeste is gelul en gebral of je nou op nieuw of oud schip vaart dat maakt toch geen donder uit wat er de laatste jaren is gebeurt met verkoop van tweede hands schepen was ook niet normaal een 85-9,5 van de jaren tachtig ging op het laatst voor bijna 2 miljoen weg of een goed door gerepereerd schip van de jaren 60 tegen de 1,5 miljoen, o ja maar dat is natuurlijk geen nieuwbouw. Wat ik jammer vind dat er een mensen zijn die niet willen meewerken aan zo,n stillig regeling of iets anders wat helpt om de markt weer een beetje op te krikken. Wat er hier een paar vergeten is dat we allemaal een probleem(pje) hebben of krijgen de man met een torenhoge hypotheek door zijn rente kosten maar ook een 2-de hands schip want als daar een flinke reperatie om de bocht komt wil de bank geen geld geven en heb je alsnog een probleem. Dit laatste vind ik niet reeel maar gebeurt wel. De mensen die zeggen laat ze het maar uitzoeken kunnen nog eens raar opkijken wat er gebeurt de in (hun) ogen gestoorde nieuwbouwers blijven als je het verkeerd heb het langste in de vaart en vooral diegene die een heel hoge hypotheek hebben omdat de banken dan al gelijk de verliezen moeten pakken en daar wachten ze liever mee. Dus als je het verkeert hebt vallen de ondernemers die minder risico,s hebben genomen of die meer eigen vermogen hebben dalijk weg, ik hoop van niet het zou schandalig zijn maar banken zijn je grootste vriend als het goed gaat maar hebben schijt aan je wanneer het fout gaat. Ik verwacht dat we dit misschien wel vol houden maar dat het slimmer is om een beetje samen te werken en of dit nou gepaart gaat met een stillig regeling of iets anders maak niet uit. Val elkaar toch niet zo aan dit heb geen enkele nut, slaat nergens op. De mensen die op niets gebazeerd 2 of meerdere casco,s hebben besteld en nog niet verkocht die moeten maar op de blaren gaan zitten dat is zeer risico vol en dat wisten ze en weten ze inmiddels wel denk ik. Dit verhaal is geschreven door ook een nieuwbouwer zonder staatsgarantie en met de wil om gewoon ze,n besomming te halen en niet op een vermeerdering ze,n schip besteld heeft. (en is een schip van een paar jaar oud ook nog nieuwbouw of hoe zien we dat) (gebouwd voor 3,4 miljoen 110*11,45)

    Geplaatst door: Paul op
  • Ik heb deze hele discussie gevolgd en het enige wat ik kan concluderen is dat mensen van een ouder/kleiner schip zich heeel zielig vinden. Die hebben werkelijk het idee dat ze door de mensen met een “groot,nieuw” schip met de nek aangekeken worden en dat er op hun neer wordt gekeken. Nou ik kan u vertellen dat is niet zo, we varen allemaal voor die zelfde boterham en het is niet gezegd dat het ene beter is dan het andere. Mijn indruk is dat de mensen van oudere/kleinere schepen anders kijken naar de mensen van de grotere en daardoor zichzelf neerhalen. Dus mensen van een ouder of kleiner schip HOU OP MET ZIELIG DOEN!!! Ik heb net zoveel waardering voor uw werk als voor het mijne, zoniet meer. Als ik namelijk geen zin heb in een bepaald klusje dan ben ik zo’n lul die het dan maar laat opknappen door een matroos, terwijl u nog echt weet hoe het functioneerd en vaak meer hart voor de zaak heeft als ik. Dus laten we op 1 lijn gaan zitten, groot klein dik dun oud of nieuw, we zijn allemaal schippers en varen voor eenzelfde doel.

    Geplaatst door: anoniem op
  • Groot gelijk anoniemert, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.
    Ps Boek voor mij ook een ticket

    Geplaatst door: Wouter op
  • Hahahahaha……stillegregeling….

    Daar doe ik dus niet aan mee. De sloop-regeling moest de over-capaciteit de kop in drukken. Gelijk daarop volgde de nieuwbouw-golf, die nog steeds niet ten einde is. Ik was er destijds al van overtuigd dat dit ooit enorme problemen zou gaan geven. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt, dat ik tegen de nieuwbouw-golf ben.
    Maar goed, gouden bergen, toch? En wat gebeurde er? Er werd alleen maar handel gepleegd met die dingen. Spul was nog niet afgebouwd of werd voor een miljoentje meer door verkocht. En uiteraard weer een nieuwe besteld, zwaar over gefinancierd…

    En nu moeten we dus medelijden hebben?
    Niks ervan. Ze hebben het zichzelf allemaal op de nek gehaald, willens en wetens, gek gemaakt door collega’s en de banken.

    Ik heb geen medelijden. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

    De oplossing? De markt zijn werk laten doen. Zo word het kaf van het koren gescheiden. Alle failliete schepen krijgen toch geen nieuwe eigenaars meer, want niemand heeft er centen voor, dus breng maar naar de smeltkroes. En als die ponton met niewe casco’s in de buurt is, schut maar in IJmuiden naar binnen, dan hoeft Treffers niet zo ver te varen om ze op te halen.

    En voordat er iemand begint te blazen dat ik niet zo kort door de bocht moet, bedenk wel, dat wij met die ouwe zooi vrijwel altijd met de nek werden aangekeken door dat over het paard getilde nieuwbouwvolk.
    De markt verpesten voor ons, en nu moeten we hun uit de sores helpen? Geen denken aan.

    Geplaatst door: Ed op
  • Hallo!
    Wat een gezeik hiero man!
    Wij varen met een oud en een nieuw schip,ben helemaal aan t eind van mijn rekening courant,en het word nog erger!Denk nog twee maanden en dan ben ik failliet,ik lig al een ruime tijd in de hoek,maar ik ga me niet bemoeien met van alles en nog wat.Stop ermee,helemaal!
    Ga naar brazillie verhuizen,en emigreren,daar ga ik een nieuw leven opbouwen!Heb een groot deel cash van de bank gehaald,zogenaam voor een aankoop van een ( ZEER ) dure auto!
    En dan ben ik weg hier!Laat de bank maar met de schulden zitten!Zij hebben dit mede veroorzaakt samen met de bevrachters!

    MENSEN jullie merken het vanzelf wel ooit,de banken en de bevrachters hebben meer contact onderling dan wij denken!!!!

    Geplaatst door: anoniemert op
  • mensen mensen stop met deze vuilspuiterij tegen elkaar probeer in dit tijdelijke leven normaal te eten en te drinken ..maar denk wel ,,je kan niks meenemen ,, in een doodshemd zitten geen zakken…..

    Geplaatst door: jan op
  • Vijf jaar geleden ben ik door mijn bank stilgelegd omdat ik voor mijn oude 1400 T schip uit 1914 geen geld meer kreeg voor een nieuw vlak. Het schip ging naar de sloop en omdat ik dakloos werd ben ik naar het buitenland verhuisd, omdat ik in Zuidholland geen woning kon krijgen op die termijn. De bankdirekteur kon mij niet helpen hij”kon alleen maar invloed uitoefenen”, niks nadja, liever een nieuwbouw financieren en mij van mijn oude schip af trappen en mij mijn plan laten trekken. Ik naar het buitenland om mijn bestaan weer op te bouwen, dus laat ze allemaal maar verrekken met hun overgefinancierde en over het paard getilde nieuwbouw! Ik heb het ook in de Binnenvaartkrant geschreven. Laat mij met mijn “oude troep’ die in de kleinere vaarwegen vaart met rust!

    Geplaatst door: jozef op
  • heel veel 50 plussers hebben nog nieuw gebouwd of het schip komt nog , en ook nog 1 miljoen te duur betaald . met 65 wil je ook met pensioen,dan wil je verkopen, maar als je nu ook nog uitstel van betaling gaat aanvragen op de bank, en voor lage vrachten gaat varen dan red je dat niet om met 65 hypotheek vrij te zijn he . maar je zit ook nog met 1 miljoen euro(luchtkasteel) waar de bank nu niet meer aan mee doet , wat dan?

    Geplaatst door: j.r.e. op
  • ik volg deze discussie al een paar dagen op dit forum en dan heb je wel eens het idee wie het weet mag het zeggen.als je ziet wat er in een jaar is gebeurd vind ik het buitengewoon treurig hoe iedere schipper cqondernemer gefrustreerd raakt op deze site ,ik heb er eerlijk gezegd nog maar weinig oplossingen bij gezien,ik ben zelf aangesloten bij een organisatie die echt wel het beste met ons voor heeft maar die wil goede ideen van ons als ondernemers horen en niet dit onderlinge geschop van nieuwbouw dit en ouwe rotzooi dat DIT BIED ECHT GEEN OPLOSSING> wie weet kunnen we of het mandaad aan onze bonden geven of bv een grote schipper bij eenkomst uitroepen om tot een oplossing te komen,we kunnen als binnen vaart de wereld echt alleen niet op gang helpen als we eens een goede deskundige laten voorzitten die dan namens ons bv onze( oud premier Ruud Lubbers) die is wel gewend de wereld uit de problemen te helpen of iemand anders om gezamelijk tot een oplossing te komen nogmaals dit mag zo niet doorgaan zeker in deze tyden hebben we elkaar nodig en komen we straks met een hele mooie binnenvaartvloot uit deze diep ingrijpende crisis mv gr Wim Kleine m/s Rehoboth

    Geplaatst door: w.kleine op
  • aan robert, is het nog nooit in je opgekomen dat de hypotheek die je nu hebt meer is als wat je schip nu zou opbrengen bij eventueel gedwongen verkoop ? dat zou dan dus willen zeggen dat de bank dus het geld wat ze jou geleend hebben nooit in z\’n geheel terug zien maar dus verlies draaien op de verkoop. als je je huidige verkoopwaarde – hyypotheek = …… als dat bedrag in de min uitvalt mag je op je \”eigen\” schip blijven per gratie van de bank. En bij de mensen bij wie de marktwaarde – de hypotheek = ….in de plus uit valt die laat de bank zakken als een baksteen want met de winst die ze daaruit halen worden de gaten in de begrotingen van de bank gedicht en daarbij ontvangen ze belastinggeld van de regering om de scheepvaart overeind te houden,maar ipv het aan de schipper toe te doen komen steken ze ok dat in hun zakke. een zo krijg je dus een heel koude, harde sanering over de rug van schippers die voorzichtige ondernemers zijn geweest.

    Geplaatst door: kees op
  • Ik vind het zonde om mensen zo in een hoekje te drijven.Die Robert mag toch gewoon zijn mening geven hier?Ik vind het grootendeels wel gelijk hebben,want het draait hier steeds meer naar schuldigen aan te wijzen lijkt het wel op.
    jammer dat we niet de koppen bij elkaar steken,en iets kunnen doen wat echt helpt,zoals die banken aan te pakken,en bevrachters eens harder aan te pakken.
    Moeten wij niet gewoon zonder bevracheters werken?Zodat we ons werk zelf in de gaten kunnen houden.

    Geplaatst door: D.K op
  • Niks voorstellen?daar gaat het niet eens om joh.Maar goed ik zeg ook niet dat ik wat voorstel,ik zeg alleen dat het gewoon niet kan om voor een ander te bepalen wat idegene moet doen d.m.v een opleg regeling o.i.d.

    Dat zou een verstoring in iemand privacy zijn.vaartijden gaan al ver,maar dat helemaal,dat kun je toech niet zomaar doen?

    Er moet wel wat gebeuren,zeker tegen de nieuwe tonnen die nog moeten komen uit buitenland.
    Mijn bank klaagt niet gelukkig,en staat WEL achter mij,dus ik maak me nog geen zorgen,vaar nu nog steeds redelijk rond,en nee ga niet onder de prijzen zitten,maar word gewoon ladingaanbod aangeboden.Leeg af,en weer kolen op,dat hou ik vol door 24u door te varen,en nou moeten we niet gaan beginnen over 14u per dag varen,want dan haal ik mijn omloopsnelheid niet meer

    Geplaatst door: Robert op
  • idderdaad naar elkaar wijzen is niet de oplossing alles heeft voor en nadelen nieuw of oud beide zijn goed en mindergoed maar dat bepaalde mensen liever hier alles afbreken en zelf niks voorstellen vb noem geen namen ROBERT die willen gewoon intresant doen en beetje aandacht vragen does oproep aan iedreen negeer robert gewoon en we voeren onze discusie alleen verder met intresante mensen met onderboude meningen oplossingen en opmerkingen

    Geplaatst door: frans op
  • Ik ben het wel met robert eens,we moeten gewoon eens ophouden naar elkaar te wijzen,en vooral elkaar in onze waarde laten.
    Gewoon die casco’s die nu nog onderweg zijn niet afbouwen,kunnen we mooi als opslag schepen gebruiken voor de EMO omdat daar heel veel kolen worden opgeslagen,en het net lijkt dat er geen werk is

    we worden gewoon voor de gek gehouden!!!

    Geplaatst door: Daniel op
  • Dat zeg ik toch dat ik de boel op zit te naaien!!!!
    maar wie heeft er hier nu over dat jij ook een hoge hypotheek moet nemen dan?
    En het is mijn eigen keuze geweest om een hoge hypotheek te nemen ( oftewel een gezond bedrijf probeer op te starten) en met een nieuw jong schip in de ronde te varen?Ja wat is er verkeerd aan om een jong schip te kopen?dat jij in je tijd achterblijft door met die zooi te varen dat is toch ook UW keus?

    Nog wat:

    2jaar terug ben ik bij de bank geweest om een ouder schip te kopen van de jaren ’80 ( jullie blij had ik dat oude rotzootje kunnen doorrepareren en en mijn zuur verdiende geld gelijk weer terug kunnen investeren in reparaties van schroefasafdichtingen,roerkoningen,generators,motoren reviseren,etc etc etc.)en wat kreeg je als strater te horen,nou menneer die motor moet na zoveel uur revisie,hier en daar wat kapot,geen zekerheid bla bla bla,oke meneer de bank?Een nieuw schip is beter dan?
    Ja is het antwoord.
    Voor beide partijen beter EN leuker!Voor mij omdat je met nieuw spul kan varen,je rekent op weing afschrijving,want dat was gewoon zoals het ging,en nu zakt de markt in elkaar,en nu loopt iedereen te piepen van dat zei ik toch?
    Maar als de markt nou gewoon goed was gebleven had je niks gezegd!
    Maar goed ik sluit me hier nu bij af,ik ben het gelul en gewijs helemaal zat.Gaan jullie straks maar lekker oplegregelingen en die nacht vaart verbod invoeren,ik werk er niet aan mee,ik blijf gewoon voor mijn eigen boterham zorgen.laat die accu’s maar komen en die potten teer kan ik ook wel hebben!

    Geplaatst door: Robert op
  • Robert , de enige die hier de boel op zit te naaien ben jij. En nu probeer je je eerdere uitspraken terug te draaien door middel van je laatste reacties. Zoals ik al eerder heb aangegeven is dat schaalvergroting op zich niet slecht is , maar dan hoort t op een gezonde manier te zijn . Wat er de laatste jaren is gebeurd is niet gezond , en maakt de markt een puinhoop . Wat mij echt mijn strot uit komt is dat de nieuwbouwers denken dat ze het aleen recht hebben vervorven met de aankoop van hun nieuwe schip . Nogmaals ik heb 2 schepen een van 54 jaar oud en een van WOW 80 jaar oud , en nu vraag ik jullie grote mannen WAT IS DAAR MIS MEE ?? Dat jullie ervoor kiezen om 5 of 6 miljoen hypotheek te hebben , wil niet zeggen dat wij dat ook moeten doen , maar het maakt mij geen slechtere ondernemer dan jullie , tenslotte de hypotheek die ik heb met 2100 ton daar kunnen jullie aleen maar van dromen , maar ik breng wel de zelfde tonnage weg als jullie , aleen met veeeel meer nachtrust . Dus de eerste nieuwbouw klojo die gilt over mijn oude zooi moet toch eens met zijn boekhouding naar me toekomen , dan kunnen we vergelijken. Gaan we daarna over ondernemerschap praten.

    Geplaatst door: gvh op
  • Ja loop vooral de boel op te naaien omdat er een paar mensen bij zijn die denken dat ze het allemaal wel even weten te regelen wat er nu moet gebeuren,en dat zijn regeltjes zodat zij er goed vanaf komen,natuurlijk zijn er grote problemen,maar die hebben we met zijnj allen veroorzaakt,en verantwoordelijkheid JV?
    Waar moet ik verantwoordelijkheid aan nemen aan de omstandigheden?Volgens mij weet niemand dat.We zijn er met zn allen schuldig aan,niet alleen nieuwbouw of oude schepen.
    En ja volgens een paar varen alleen de nieuwbouwers onder de prijzen.
    Maar als u eens na ging denken?
    V.B : Een klein schip in de goeie tijd,die neemt een reisje aan waar geen grote schepen kunnen komen,als die reis naar een ander gaat omdat die 15ct goedkoper is,ging u daar ook onder omdat de prijs wel hoog genoeg was.
    We zijn met zn allen schuldig,mensen die de 1 na de andre liet bouwen,eerlijke concurrenten handelingen zoals iets onder de prijs van de buurman zodat jij werk hebt.
    Ik denk dat de bevrachters hier ook groot deel schuld aan hebben,oke jij zegt uiteindelijk wel ja,dat is wel zo,maar er zou gewoon een grens moeten wezen,en die bevrachter zou ook gewoon eens kunnen zeggen,ja moet het nog goedkoper dan menneer de schipper?Uw buurman gaat voor 15ct duurder varen,.maar dan hebben we wel zekerheid

    Geplaatst door: Robert op
  • Als het probleem groot is word er veel naar de ander gewezen.Door elkaar af te kraken En voor steeds minder fooi te varen!(vrachtprijs kan je het niet noemen)Word het probleem niet minder.Om de afgang in de totale Binnevaart.een halt toe te roepen Zou er een week van bezinning uitgeroepen kunnen worden? Zonder verwijten en alles stillegen.(Die doorvaart wil geen oplossing)VRAAG wie is de juiste persoon om voor de binnevaart te onderhandelen?

    Geplaatst door: gerrit op
  • We kunnen naar elkaar wijzen en elkaar de schuld geven maar we moeten reeel blijven.
    Een ieder heeft op zijn eigen manier ondernomen, hetzij in een groot schip een klein schip of tanker het maakt niet uit. Wel moeten wij ons beseffen dat ieder voor zich een beslissing heeft genomen en daar ook verantwoordelijk voor is en laten we nu niet als kleine kinderen huilen omdat het niet goed gaat, laat de markt zij werk doen het is bewezen dat dit goed werkt, het zal een jaartje pijn doen maar dan komt het weer goed. Het zal alleen voor een aantal ondernemers slecht af lopen maar dat gebeurd in iedere bedrijstak.

    Geplaatst door: klaas op
  • Robert, waar doe jij eigenlijk wel aan mee? heb het idee dat je vooral de boel zit op te naaien, vrachten zit te verprutsen en vooral een grote mond hebt omdat er mensen zijn die voor u denken en er weinig verantwoordelijkheid op u schouders rust

    Geplaatst door: JV op
  • Dat is belachelijk nachtvaart afschaffenDaar doe ik echt nooit niet aan mee!!!

    Geplaatst door: Robert op
  • Aan de slimmerikken die gratis vervoer aanbieden aan bevrachters om lading te hebben voor de proefvaart: U gaat het toch niet verknallen alvorens uw eerste reis te doen???????

    Geplaatst door: JV op
  • ik vaar zelf met een klein schip circa 1000 ton en ben zeer voor de capaciteits beperking bvb alleen varen tussen 6-22u zondag rust dit kost naar mijn inzien niet veel geld is ook positief voor behoud van kleine schepen alleen merk ik op dat er hier heel veel mensen zijn die veel liever elkaar de schuld geven in plaats naar een oplossing zitten te zoeken ik persoonlijk heb geen probleem met nieuwbouw als die geboud hebben voor er zelf met te varen en niet voor makelaar te spelen makelaars hebben al genoeg en ik vind het niet erg om iets te betalen voor een oplossing zolang er maar EEN komt

    Geplaatst door: frans op
  • Waaar het mij vooral omgaat is dat ik en meerdere onder ons met jongere schepen gelijk over 1kam word geschoren,met nieuwbouw in de hoek e.t.c …

    Maar wat het volgens mij de grote fout is geweest,is mensen die een schip lieten bouwen,of nieuw schip kochten alleen voor de handel,ff 1tje bouwen,goed verkopen en gelijk op volledige financiering maar 3casco’s erbij bestellen
    Nu zitten de mensen met die casco’s ermee,geen medelijden mee

    ikke ikke ikke

    Geplaatst door: Robert op
  • Lache hoe iedereen gelijk opgefokt is,kun je nagaan hoe het nu gaat hier in de binnenvaart.

    Natuurlijk ga ik niet schepen uit hun roer varen,zou niet eens weten hoe je het zou lukken,want met deze gasolieprijzen en vrachtprijzen vind ik dat ook nog eens zonde van mijn gasolie

    Geplaatst door: Robert op
  • En dan nog dat stukje over dat ze misschien geld uit het sloopfonds willen gaan gebruiken, volgens mij is dat bestemd voor degene die eraan betaald hebben. De nieuwbouw glof is notabene gestart toen de sloopgeld regeling is afgeschaft en an zullen ze er nu wel van profiteren, en kom nu niet met we hebben er ooit wel iets in gesort in dat sloopfonds of wat voor uit de vaart genomen want dat staat niet in verhouding tot de tonnen die na de afschaffing van de sloopregeling erbij gekomen zijn. Betaal dan uit de sloopgelden de kleine oudere schepen en laat de grote de prijs opkrikken en elkaar beconcureren. eens kijken hoelang het duurt voor de roep om kleine schepen komt, want ook al zitten ze hoog en droog op hun container paal en kijken uit de hoogte neer op die “stumpers” er zijn gelukkig ook plekjes waar ze niet kunnen komen

    Geplaatst door: jasper op
  • @ Robert, jij bent een lekkere…. dus elk oud schip ga jij uit zijn roer varen, flik het ons en ik weet je te vinden, er zijn namelijk ook mensen die geen mening over alles hebben of zich niet uiten, en die zou jij ook pakken dan…
    Is hetzelfde als die sukkel van een schipper die accus vanaf een brug wilt gooien als het merendeel stil in de hoek gaat om iets te kunnen bewerkstelligen en degene die toch varen moeten dan maar boeten…

    Lekker ventje ben jij… Maar flik je zoiets, denk wel, boontje komt op zijn loontje en ik denk dat jij voortaan goed mag oppassen dan….
    Ik heb geen mening en wil me nergens mee bemoeien, maar wat jij zegt kan ik niet voorbij laten gaan…

    Geplaatst door: Geen mening op
  • het is mijn wel duidelijk hoe eenondernemer in de binnenvaart denkt na een financiele tegenslag van een paar maandjes al paniek jammer twee jaar geleden liepen die mannetjes nog met een grote mond ga toch ook nieuw bouwen man,maar willen een beetje leven en genieten van het leven het is al zo kort.dan nog wat dat gestreste mannetje op dat koppelverbantje die dat is een gevaar voor de vieligheid op het water ook voor de recreatie een soort kremineel dus opladen dat kereltje die vaart zijn eigen toch naar de rode steep naar zijn praat leeg onder de schedelpan jammer.wij doen tevens ook niet mee met deze vreemde vragen voor een bijdrage niet in de binnenvaart ga nu met dit verhaal naar de bank daar komt ook het financiele plaatje vandaan toen dit bij een hoop mensen bekend wert dat ze konden gaan bouwen was alles oke en nu kunnen opeens niet meer praten gebruik nu dan ook verstand? en los het als ondernemer zelf op pak anders je koffertje en stap er af heb je ook geen hoofdpijn meer en ga lekker lven het is en het blijfd maar ijzer!

    Geplaatst door: leen op
  • Inderdaad lex.En de enige die hun zakken hebben gevuld zijn de makelaars en werven,de schippers en het bankwezen kunnen kijken of ze eruit komen.

    Geplaatst door: jan op
  • Wat vooral boven aan staat is dat er al jaren gewaarschuwd is voor overcapaciteit.En als er dan mensen zijn die grote tonnages in de vaart brengen is onbegrijpelijk.En het verhaal van,er was vraag naar meer capaciteit,oke.Maar niet iedere maand een ponton laten komen met schepen van 3000 tot 7000 ton.Het is dan toch niet vreemd dat men de vinger gaat wijzen.

    Geplaatst door: lex op
  • Aan robert, wat heb jij een grote mond zeg als je nu eens op een rustige manier je mening brengt is er misschien nog iemand die je mening mee neemt in zijn meningsvorming maar zo ongenuanceerd echt niet. je komt nu over op mij als een super gestresste persoon die van ellende niet weet hoe hij de boel bij elkaar moet houden. er spreekt een hoop frusstratie uit je reactie

    Geplaatst door: kees op
  • Kijk varenden , om deze gekweekte tweespalt in de binnenvaart zitten ze echt te lachen.
    U moet betere mensen zoeken voor uw belang ,want de afgelopen jaren hebben de zittende alleen maar voor u met elk compromie ingeleverd van U .
    Word ook eens zakelijker ,want als je nieuwbouw kunt plegen van enkele miljoenen ,dan kun je dus goed rekenen en weet je ook dat je voor de huidige tarieven niet kunt varen.
    Bijt van U af , zeg dat ze het zelf maar moeten wegbrengen voor dat tarief.
    Nu deze opleg regeling , dat gaat echt niet werken.
    Elke subsidie regeling maakt je kwetsbaar, hoe meer men krijgt van die gene des te meer gaat men in die richting.
    Tijdens Betuwe -lijn heeft men zeer lange tijd hun mond gehouden ,breng ik u ff in herrinnering.

    Geplaatst door: koos op
  • Zo gaat dat,andere mensen varen hard voor hun geld,groot schip,klein schip maakt niet uit.Maar het is altijd de schuld van de nieuwbouw!
    Nou ik heb een mooie reis naar mannheim,en daar zitten nu ook die ellendige 110mtrs!!!!
    Zo kunnen wij ook gaan beginnen,maar nee wij laten in deze richting elkaar in de waarde!
    Maar nee de oudjes en de kleintjes voelen zich vertstoten!

    Moet je eens die onzin verhalen op Vaart forum lezen,nou daar weten ze het allemaal nog beter dan de andere!Wat een gelul daar zeg,ik hoop voor die mensen ook echt dat ze het niet redden!

    Niet NIUEWBOUW in de Hoek

    Maar :
    De betweterige schippertjes in de hoek en failliet verklaren die handel!
    2de wereld oorlog daar deden we aan verraden,nu niet meer!

    Geplaatst door: Robert op
  • ffe een correctie…
    ik heb GEEN eigen schip dus nogmaals wijs de echte schuldig aan en niet diegene die aan het nieuwbouwen zijn.

    Geplaatst door: WK op
  • zoals ik al zei ik heb een eigen schip maar dat jullie telekens weer de grote en de nieuwbouw schepen de schuld geven is gewoon belachelijk. jullie moeten eens met je vinger naar de juiste mensen wijzen. diegene die nieuw hebben gebouwd hebben dat in de loop van de jaren ook verdien met hun harde werken en de markt vroeg naar grotere schepen. dus hou nu een op met dat gezeur van de nieuwbouw is de boosdoender. jullie zijn gewoon jaloers dat jullie het niet hebben kunnen realiseren om nieuw te bouwen.

    Geplaatst door: WK op
  • @ JAN

    Hou alsjeblieft je grote kop dicht man,die andere jan af te kraken met zijn bijbel verhaal,laat iedereen s in zijn waarde,wil nog wel s zien als je nog zo’n grote smo*l hebt als je aan land staat loser!!!!!

    Geplaatst door: Robert op
  • Laat die sukkels met die oude schepen maar naar de donder gaan,kunnen wij mooi met ons mooie koppelverband doorvaren,stelletje kneuzen met die oude niet doorgerepareerde troep,hoop dat jullie allmeaal afzuipen man,met dat gewijs naar die groten?

    Op de rivier ga ik nu ook vlak langs die oude sukkels langs om ze uit roer te trekken,wat nou nieuwbouw!!!

    Geplaatst door: Robert op
  • De nieuwbouwers moeten zelf hun problemen onderling maar oplossen! Zolang dat dit niet gebeurd,krijg je eindeloze discussies en verwensingen over en weer!! En Petra wel eens van Marktverschuivingen gehoord ? Er zijn nog kleine partijen naar grotere bestemmingen, die worden nu door de grote jongens weggevaren,en dan moeten die kleintjes met z,n allen naar Veghel,dus de spoeling word dan ook dunner en de prijs zakt! duidelijk? Maar constateer wel een kentering de ontvangers willen eigenlijk niet meer van die grote jongens voor de deur met een beetje in.Ondernemer zijn gaat niet zonder risico,dat is wel duidelijk nu!Hoop dat we er allemaal weer een beetje van hebben geleerd.De graaikultuur is gestopt en we staan allemaal weer met twee benen op de grond! We krijgen nu weer meer tijd voor scheepsonderhoud en sociale contacten!Dus niet zeuren, de markt zal z,n werk doen en alleen de echte ondernemer zal handhaven en dat geldt voor iedere bedrijfstak.Ben wel al jaren voorstander van als schipper failliet gaat! Schip slopen! dan alleen krijg je de markt weer gezond,dat geld ook mijzelf.

    Geplaatst door: Martin op
  • dus eerst waren de kleinere, oudere schepen van stumpers waar normaal gesproken nog niet naar gekeken wordt. en nu mogen die zelfde “stumpers” de grote, nieuwe schepen gaan redden. dus is eerst de vracht kapot geconcurreerd, dan mogen we betalen voor een reddingsplan, dan hebben wij nog de slijtage, en het werk er voor verzet en als dan alles weer ok is dan komen de grote, jonge, schepen er weer bij, en concurreren ze ons wederom zo ongeveer dood. Laat ze onderling de boel maar oplossen hun hebben de onwijs idioote tonnages erbij in gebracht en laat de schepen die voorzichtig zijn geweest met rust. het spreekwoord zegt volgens mij, wie zijn gat brand, moet op de blaren zitten.

    Geplaatst door: kees op
  • Wat een slap gel#l, ik heb niks met god en nooit gehad, hoe kan ik hem dan verlaten…. ga stiekem na je lcd tv kijken die je in de kast hebt verstopt jan…

    Geplaatst door: Pfffff op
  • Ga je bijbel lekker egens anders voorlezen, stumper.

    Geplaatst door: Jan op
  • Wie God verlaat heeft smart op smart te vrezen, aan HEM werd niet meer gedacht altijd varen ,zondag altijd varen,mensen zorg voor je kapitaal na dit leven, het geld wat je nu bezit verdampt snel het kapitaal voor na dit leven zal eeuwig zijn eens zal je HEM ontmoeten

    Geplaatst door: jan op
  • echt weer briljant, deze \”oplossing\” dit klinkt het zelfde als: \”ik ga naar het casino, verlies geld en bij de uitgang kan ik het weer gedeeltelijk terugkrijgen\” een beetje ondernemer heeft iets van een winst reserve opgebouwd en moet dus de eerste klappen op kunnen vangen. maar nee, we moeten allemaal zo nodig een dikke auto op het roefdek parkeren, om te laten zien hoe goed we het wel niet hebben. maar als ik met deze lieden ergens een pilsje pakt, kan er geen rondje vanaf. ( als ze dit natuurlijk wel kunnen betalen, bier in het cafe, maar dat ter zijde) maar eigenlijk waren die ouwe knarren vroeger niet zo gek, om een toerbeurt op te richten. is dit geen idee? zal wel weer niet, er zijn altijd van die eikels die dit om zeep helpen. maar ik denk dat we met z`n allen ons beter hard kunnen maken om boden tarieven af te spreken. dan hoef je niet op te gaan leggen en zadel je de ondernemers van de oudere schepen die hun zaakjes wel goed op orde hebben niet met onnodige kosten op.

    Geplaatst door: schippertje op
  • leuk is dat hoe mesen worden opgefokt door een artikel. iedereen krijg de zwarte piet toegeschoven.
    je jullie denken toch niet dat een oplegregeling gaat werken he ? blijf vooral dromen dan. zoals jullie hier aan de reactie’s kunnen lezen is er totaal geen enigheid dus hoe wil je in gods naam een oplegregeling realiseren ?

    Geplaatst door: WK op
  • Dus als ik het goed begrijp moet ik nu gaan betalen om die nieuwbouw zooi stil te kunnen leggen , zodat ze de crisis kunnen overleven , en daarna kunnen ze weer verder gaan varen en ons kapot maken…. echt niet van mij GEEN cent . Maak er maar aanlegsteigers van in lobith ofzo dan dienen ze nog ergens voor

    Geplaatst door: gvh op
  • Ik sluit me aan bij piet,dit is waar al jaren voor is gewaarschuwd.Maar toch iedere maan een vol ponton in de waalhaven douwen.Ik heb bewust geen nieuw schip laten bouwen ivm de overcapaciteit maar had er wel 3 kunnen kopen via mn bank.

    Geplaatst door: klaas op
  • Nogmaals, kan iemand me vertellen wat die oplegregeling nu eigenljk inhoudt?

    Geplaatst door: ??? op
  • een reactie op petra,heb je al ooit gehoord van een kettingreactie?en idd het begon bij de grotere b.v kopelverbanden en 135m schepen die het werk afnamen van 110m die op hun beurt het werk van de lagere categorie en zo verder,met als gevolg b.v veghel die prijzen zijn ook gedrukt dit door dat alle 50m schepen nu in die sloten worden gedrukt t.o.v dat ze anders overal en nergens voeren,en zo kom je aan overcapaciteit van schepen voor bv.veghel een groot verschil tussen 10 reizen voor9 schepen of 1 reis voor 10schepen,en zo zakt ook daar de prijs

    Geplaatst door: p op
  • Er wordt al jaren gewaarschuwd voor overcapaciteit.Er is gewoon veel te veel tonnage bijgekomen.Tegenwoordig is een 3000 tonner een kleintje.Er was misschien een groei in het transport voor de crisis,maar het was niet de bedoeling om met koppelverbanden en 135 meter schepen aan de lopende band in de vaart te brengen.Ik wijs dus wel met mn vinger naar deze lui.

    Geplaatst door: piet op
  • Allemaal vergeten dat er tot vorig jaar nog heel andere geluiden te horen waren zeker,tot in de hoogste gelederen riep men dat de binnenvaart het zo goed oppakte wat een vraag naar transportmiddelen en dat het anders naar de weg zou gaan enz……
    Er was namelijk evenveel groei in het werk als in de nieuwbouw.
    Niemand kan hier iets aan doen dus laat nu iedereen die zo hard roept maar ommiddelijk zijn mond houden en laten we met z`n allen proberen om iedereen( ja ook die grote jongen ) in de vaart te houden.
    Daar is namelijk iedereen bij gebaat.
    Je wilt niet weten wat er gebeurd met de waarde van je schip als er iemand failliet gaat.
    Dat is net als met de vracht naar krotzenburg daar hangt men ook alles aan op.
    Dus houd op met wijzen en help een handje als je dat tenminste kunt.
    Lauwrens

    Geplaatst door: lauwrens op
  • @ nog zorgeloos, wel goed lezen he, er staat: “De afdracht wordt gevraagd zodra de vrachtprijzen substantieel zijn gestegen. “

    Geplaatst door: Sb op
  • Dus voor het de o zo goede vracht prijs dat nu wordt betaald moeten we nog een deel af staan om de nieuwebouw te helpen dacht het niet en snap in eens waarom ik geen lid meer ben van een bond

    Geplaatst door: nog zorgen loos op
  • aan bb, als je niet fatsoenlijk kan reageren zeg dan niets. Jij komt er wel

    Geplaatst door: erik op
  • Kan iemand me eigenlijk kort vertellen wat die opleg regeling nu precies inhoudt, ik dacht schepen stilleggen?
    Maar blijkbaar toch niet….

    Geplaatst door: ??? op
  • nu krijgen we helemaal laat al die grote jongens maar dood bloeien hoe sneller hoe beter

    Geplaatst door: bb op
  • Ja lekker kort door de bocht weer, de 135 meter schepen hebben het weer gedaan, verrassend. Er zijn ook nog mensen die op een 135 meter varen en die niet nieuwgebouwd hebben. Die gewoon iedere keer een stappie vooruit hebben gedaan. En geld inleveren voor een oplegregeling…. waarvan?? Dat had in betere tijden moeten gebeuren, ik verdien nu niks dus kan ook niks missen.Er is volgens mij een behoorlijke pot van een sloopregeling die ooit geweest is, wat gebeurt daar mee, wie speelt daar mooi weer van??

    Maar laten vooral alle schippers een dikke plaat voor hun o zo domme kop houden en maar blijven wijzen naar een ander, dan komen we er wel. Wij varen met een 135 meter, wat inhoud dat ik niet naar veghel kan en kijk nu toch eens, daar zijn ook de prijzen naar de donder. Mijn schuld zeker….. In plaats van altijd maar te wijzen kan je ook eens bij jezelf te rade gaan wat de bodemprijs is. Wij doen niet mee aan die kolenprijzen naar krotzenburg of mannheim, maar ja het is toch mijn schuld dat die prijzen naar de donder zijn puur omdat ik op 135m vaar.
    We kunnen niet de schuld geven aan groot of aan nieuw, iedereen zit in hetzelfde schuitje (en voor wie het nou nog zo geweldig goed doet, koop eens een nieuwe auto. Dat is goed voor de ijzerindustrie), dus we moeten ook allemaal iets inleveren of veranderen. Dus leg niet alleen die nieuwbouw stil, of zeur niet over koppelverbanden of 135m’s. Die hebben echt de prijzen naar veghel ed. niet verziekt. Succes!!

    Geplaatst door: petra op
  • Zou het niet eens tijd worden dat ONS en CBOB welke aangesloten zijn bij KantoorBinnenvaart een extra ledenvergadering uitroepen, immers de bonden zijn met allerlei dingen bezig waar een groot aantal leden het waarschijnlijk niet mee eens is.
    ONS en CBOB moeten zich wel realiseren dat zij met de contributie van de leden nu de problemen voor mensen aan het oplossen zijn welke zelf debet aan zijn aan deze situatie.
    De markt voor de kleine schepen word nu ondemijnd door de veel te groote schepen. Het heeft echter ook een positief punt want we hebben ineens geen tekort meer aan kleine schepen want de 3000 tonners kunnen schijnbaar goed varen met een 500 tons partijtje.
    Dus bonden raadpleeg Uw leden voordat ze massaal hun lidmaatschap schrappen.

    Geplaatst door: alfa op
  • leg alle 135 m schepen stil en het probleem is opgelost!

    Geplaatst door: a.v op
  • Diegene die dit willen geloven zeker nog in sprookjes.
    Nou droom maar lekker verder dan

    Geplaatst door: Jan op
  • Helemaal gestoord hier in de binnenvaart met zn allen,het moet gewoon zijn beloop gaan,de sterke wint,en de zwakkere verliest!
    Wat een praat,oplegregeling?Nou mooi niet wij doen er niet aan mee

    Zoiezo dat gelul allemaal daar op dat vaart forum ook man,jullie weten het allemaal zo goed met je nieuwbouw in de hoek,en weet ik het wat,maar het is niet aan jullie om over ons lot te beginnen onderahndelen.

    Ik stem valikant tegen!!!!!!!

    En ga nou niet zeuren over spelfouten aub

    Geplaatst door: Robert op
  • Vandaag, de 29ste vindt er een zgn. crisisoverleg plaats. Daarbij zal de ASV ook aanwezig zijn. Dit stukje in de SChuttevaer is vanochtend vroeg verspreid. Dus nog voor dat overleg. Is er dan sprake van een gesprek ingaan met een open mind? Als we het zo graag met alle partners die deel uit maken van de binnenvaart willen bespreken, waarom gebeurt dat dan nu weer op deze manier? De posities lijken al ingenomen en dus rest de ASV bijna niets anders dan NEE te roepen tegen datgene wat men bedacht heeft. Niet als automatisme maar omdat de ASV niet de mogelijkheid heeft gekregen een positieve inbreng te doen, en de leden van de ASV op de laatste vergadering duidelijk andere keuzes maakten in veband met de crisisproblematiek. De ASV verwoord de stem van de leden.

    Het lijkt er dus inderdaad op dat de ASV overal tegen is.maar de ASV is ook voor een aantal dingen zoals:

    bodemtarieven
    toerbeurtsysteem
    het voortbestaan van ook de oudere schepen (en dus tegen de CCR regelgeving)
    en mogelijk voor
    een invoerstop op nieuwe schepen (casco’s)

    En dat is allemaal omdat de ASV streeft naar:
    – een sociaal/ economisch aanvaardbare situatie in de binnenvaart
    – een evenredige verdeling van de lasten en de lusten
    – onvervalste concurrentie tussen de vervoersvormen en
    – het behoud van onafhankelijkheid

    om maar wat zaken te noemen

    De ASV is inderdaad tegen dit voorstel omdat:
    – de crisis in de binnenvaart in dit plan niet Europabreed aangepakt wordt.
    – Staatsgaranties uitbreiden (inderdaad) alleen maar zorgdragen voor nog meer overcapaciteit.
    – Dit hele plan kunstmatig een overcapaciteit in stand houdt.
    – De sloopgeleden betaald zijn om overcapaciteit tegen te gaan en nu dus niet ingezet mogen worden om die overcapaciteit in stand te houden.

    Hier hebben we ook al een brief over geschreven die in de (digitale)Schuttevaer en Scheepvaartkrant geplaatst is.
    kortom aardig aansluitend bij de reacties die er tot nu toe al zijn geweest, bij deze tekst.
    Tijdens de laatste ASV vergadering werd duidelijk dat de leden ertegen zijn dat individuele schippers, voor wie hun schip werk en leven is, op zouden moeten draaien voor de fouten gemaakt door speculanten en banken.

    Gelukkig vinden veel anderen hetzelfde en nu maar hopen dat al die schippers, die vast ook lid zijn van een bond, gehoord worden door hun vertegenwoordigers.

    Heeft daar ook al een echte gedachtenwisseling plaatsgevonden?

    Wij wensen iedereen veel sterkte in deze tijd.

    Geplaatst door: David en Sunniva op
  • 1 April is toch al geweest ???

    Geplaatst door: Ron op
  • Betalen,we hebben al zo veel betaald eerst in de jaren 70 de zand/grintpot gevuld daarna de sloopregeling en nu voor de overcapaciteit komt niet in sprake .Kan iemand me vertellen waar al dat geld gebleven is? krijg ik daar een bloemetje van op mijn laatste rustplaats ze zoeken het maar lekker zelf uit.
    Het is alleen jammer dat de slaapplaatsen nu overal vol liggen met lege grote jongens maar het zij zo.
    Grootmoeder zei vroeger wie kaatsen wil kan de bal verwachten en zo is de toestand nu ook, gelijk als bij de visserij groot groter en dan geen werk meer met z’n allen vissen in een lege vijver valt niet mee.Het kon nooit goed blijven gaan en zie het gaat nu niet goed

    Geplaatst door: dick op
  • Laat maar een oplegregeling van start gaan voor de schepen die het moeilijk hebben. Wij houden al jaren ons eigen broekje op met 5 dagen in de week varen, we zijn nog geen 1000 ton groot en hebben vast werk, dus wij hebben niks op te leggen. Het is meer voor de mensen die zich bv met een 1200tonner voor 500 euro per dag aanbieden, die kunnen gelukkig voor een appel en een ei in de hoek, en dan verzieken ze ook de markt niet meer voor een ander.Sterkte allemaal met de keuzes die gemaakt moeten worden

    Geplaatst door: Jip & Janneke op
  • dus als ik het goed begrijp mogen wij kleinere, oudere schepen waar door de jonge,, en nieuwbouw schepen op neer gekeken wordt/is gaan redden. er wordt volgens mij even voorbijgegaan aan het feit dat ook als zou door deze regeling de vracht misschien omhoog gaan en de kleinere schepen daar een bedrag van af zouden staan, het totaal bedrag toch in het niet valt bij wat deze schepen kosten per dag. En als de vracht omhoog is wat dan? dan hebben de kleinere schepen de slijtage van het schip en de motor, en dat kost volgens mij toch ook iets aan vervanging lijkt me.en dan nog wat de kleinere schepen mogen eerst de vrachtprijs weer opkrikken. als op een gegeven moment de grotere schepen dan weer deel gaaan uitmaken van de vaart dan komen ze even de vrachtprijs drukken want hun kunnen goedkoper varen dan de kleinere en zijn de kleinere wederom het haasje. en wat zullen de grotere schepen zeggen als de kleinere schepen komen vragen om geld want ja die slijtaage problemen van de crisis moeten toch ok opgelost worden. dan geven ze volgens mij toch niet thuis want geld pompen in een oude, versleten schepen is toch geen goed ondernemerschap huns inziens. dus wederom zijn we het haasje. laat de kleinere, oudere schepen lekker varen en stel voor de schepen die samen met de bank teveel risico hebben genomen een regeling in. en laat alle bedrijven die geen idioote risico’s genomen hebben en die er vorig jaar aan het einde van het 3e kwartaal een behoorlijk jaar gedraaid hadden buitenschot. die bedrijven hebben namelijk niet gevraagd om zoveel overcapaciteit in de markt krijgen, waar al jaren voor gewaarschuwd werdt, maar laat diegene die met oren en ogen dicht geinvesteerd hebben met weinig of geen eigen vermogen nu ook maar op de blaren zitten.

    Geplaatst door: Kees op
  • Ik ben het volledig eens met de vrachtenkraker. De heren “Binnenvaartondernemers” wisten het toch zo goed en nu zouden wij mee moeten betalen om hun te redden. Ze lopen van verwaandheid naastn hun schoenen en wij die normaal geinvesteerd hebben zijn het lulletje. Staatsgarantie zeker niet verruimen.Wie niet aan zijn verplichtingen kan voldoen, failiet laten gaan en slopen,dan kunnen ze tenminste niet verder de vracht verzieken.

    Jan

    Geplaatst door: J.Verweij op
  • Laat allereerst de banken, welke mee hebben gewerkt en het eigenlijk zelf aanmoedigden, maar eens, op een eerlijke manier orde op zaken stellen. En NIET ten nadele van de mensen welke het niet zagen zitten om met tophypotheken te werken.
    En meebetalen aan een zogenaamde stilligregeling, daar heb ik niet zo’n behoefte aan. Zullen er toch eerst harde en eerlijke noten gekraakt moeten worden. En dan ten eerste eerlijk in de zin van, degenen die de overcapciteit veroorzaakt hebben het allergrootste deel dragen.
    En dan blij ik er nog mooite mee hebben om überhaupt mee te betalen, ik wil het dus gewoon niet!!!!!
    Heel de markt word naar de bliksem geholpen door maar iedere partij te laden, welke toch echt voor kleinere schepen bedoeld zijn.
    Eigenlijk vind ik gewoon, laat de markt zijn werking maar doen, en dan vallen de rotte/slechte/ongezonde appels vanzelf uit de boom.
    Laten ze ook niet de prijzen van schepen, en dan met name van de nieuwe schepen, kunstmatig hoog houden, maar ook hier: vraag en aanbod, dus geen handel dan automatisch lage prijzen. Dat hebben de banken zelf gewild, dus laat maar bloeden.

    Geplaatst door: D.W. op
  • Vice voorzitter is zeker Joep van den Nieuwenhuyzen!

    Geplaatst door: d op
  • Ben het met de eerste schrijver eens.Kon niet op,toch??Wie niet horen wil moet maar voelen.

    Geplaatst door: carina op
  • Dus als ik het goed leest gaan we gewoon de banken helpen!Wat het zijn schepen uit faillissementen!En dan nog 2 werkgroepen.Wie gaan allemaal wat aan verdienen (zakken vullen graaiers mentaliteit)?Ik hoop dat het een sprookje is!

    Geplaatst door: d op
  • Als de oplegregeling nu in diverse tonnage groepen wordt verdeeld, waarbij dus iedere groep een eigen berekening maakt.
    Dus b.v.: tot 350 ton, tot 700 ton enz Zo hoeven de kleinere schepen niet onder te doen voor de grotere.
    Voor iedere groep is een van te voren gereserveerd bedrag beschikbaar en de goedkoopste inschrijvers gaan liggen.

    Geplaatst door: Cor op
  • Ik ben het met Rob eens dat er al jaren is gewaarschuwd voor overcapaciteit.Ze moeten echt niet denken dat ik mee ga betalen aan wat voor regeling dan ook,en ze moeten ook van het sloopfonds afblijven,daar heeft een groot deel wat nu de ellende veroorzaakt nog nooit aan betaald,ze moeten maar ondervinden wat ze zelf gecreeerd hebben,en als ze het niet redden dan maar tegen de kant en naar de sociale dienst.

    Geplaatst door: Adri op
  • Als je niet verder denkt dan je neus lang is zou je inderdaad zeggen dat je nieuwbouwers betaald. Maar stel dat de vrachten stijgen omdat een groot deel van de vloot in de hoek ligt, dan zou het zo kunnen zijn dat de afdracht van deze vracht in verhouding klein is tot de winst die je maakt. In zo’n geval zou het helemaal zo gek niet zijn. Ik zie de optie dat je meer gaat verdienen. En daar gaat het nou toch net om…
    En dat de ASV tegen is verbaasd me niets. Zijn die ooit wel eens ergens vóór?

    Groet van een schipper zonder nieuwbouwschip.

    Geplaatst door: Peter Kruijt op
  • Dan gaan we voor die nieuwbouwers betalen,terwijl er al jaren gewaarschuwd is voor overcapaciteit??Echt niet.

    Geplaatst door: rob op
  • geen haar op m n hoofd die er aan denkt om die varende klojo s met schuld tot over hun oren met staatsgarantie te redden van de ondergang,die gokken en wij meebetalen doei.gewoon de markt zijn werk laten doen failliet en slopen.

    Geplaatst door: de vrachtenkraker op

Reageer