Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Duitsers ontwikkelen ‘Super Batterie’

KIEL

Onderzoekers van de Christian-Albrechts-Universiteit (CAU) te Kiel ontwikkelen met RENA Technologies uit Gütenbach een Lithium-silicium-ion accu met een 3 tot 10 keer keer hogere energiedichtheid dan de huidige generatie lithium-ion accu’s. Hij wordt bovendien 20% lichter en kan in 12 minuten volledig worden opgeladen.

1 / 4
Dr. Sandra Hansen in het laboratorium van de Christian-Albrechts-Universität (CAU) in Kiel bij een prototype van de silicium-batterij. Om oxidatie van het lithium te voorkomen zit de batterij in een zuurstofloze ‘glove box’. (Foto Julia Siekmann/CAU)

Dr. Sandra Hansen in het laboratorium van de Christian-Albrechts-Universität (CAU) in Kiel bij een prototype van de silicium-batterij. Om oxidatie van het lithium te voorkomen zit de batterij in een zuurstofloze ‘glove box’. (Foto Julia Siekmann/CAU)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.