Zeevrachtenmarkt: Zwavelarme brandstof favoriet

In de droge-ladingmarkt lijkt het erop dat de droge-bulkschepen de voorkeur geven aan zwavelarme brandstof boven scrubbers. Een aantal havens maakt bezwaar tegen het gebruik van scrubbers, wat wellicht mede de keuze bepaalde. Doordat de meeste droge-ladingschepen al een keus voor de nieuwe brandstof hebben gemaakt, zal de vaststelling van de vrachttarieven in de droge-ladingmarkt hoogstwaarschijnlijk op basis van de brandstof gebeuren.

Volgens een Chinees overheids consultancybureau zal de Chinese invoer van ijzererts dit jaar met bijna 5% dalen. Als die raming juist is zullen de grotere bulkschepen de pijn voelen. De viering van het Chinese Nieuwjaar valt dit jaar in februari. Een jaarlijkse gelegenheid voor miljoenen Chinezen voor familiebezoek, ook een periode dat de productie flink daalt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zeevrachtenmarkt: Zwavelarme brandstof favoriet | Schuttevaer.nl

Zeevrachtenmarkt: Zwavelarme brandstof favoriet

In de droge-ladingmarkt lijkt het erop dat de droge-bulkschepen de voorkeur geven aan zwavelarme brandstof boven scrubbers. Een aantal havens maakt bezwaar tegen het gebruik van scrubbers, wat wellicht mede de keuze bepaalde. Doordat de meeste droge-ladingschepen al een keus voor de nieuwe brandstof hebben gemaakt, zal de vaststelling van de vrachttarieven in de droge-ladingmarkt hoogstwaarschijnlijk op basis van de brandstof gebeuren.

Volgens een Chinees overheids consultancybureau zal de Chinese invoer van ijzererts dit jaar met bijna 5% dalen. Als die raming juist is zullen de grotere bulkschepen de pijn voelen. De viering van het Chinese Nieuwjaar valt dit jaar in februari. Een jaarlijkse gelegenheid voor miljoenen Chinezen voor familiebezoek, ook een periode dat de productie flink daalt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer