Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Fairplay neemt Bugsier over

HAMBURG [update]

De consolidatie in de West-Europese havensleepvaartsector zet zich door nu ook Fairplay en Bugsier zijn overeengekomen hun krachten te bundelen. Bugsier wordt onderdeel van de Fairplay Groep, maar behoudt wel haar eigen naam.

1 / 1
pas bugsier 10

pas bugsier 10

Nadat eerder al Smit en Kotug hun krachten bundelden in Kotug Smit Towage en Boluda zich over de Unterweser Reederei (URAG) en Lütgens & Reimers had ontfermd, is het nu de beurt aan Fairplay Schleppdampfschiffs-Reederei Richard Borchard en Bugsier-, Reederei- und Bergungs-Gesellschaft, beide uit Hamburg, om samen verder te gaan. In de principeovereenkomst staat dat Bugsier in de tweede helft van dit jaar wordt overgenomen door Fairplay, maar met behoud van de eigen naam. Doel is om samen hun positie in zowel Duitsland als andere Europese landen te versterken. Volgens beide bedrijven is uitbreiding van een internationaal netwerk van havensleepdiensten alleen mogelijk als op de thuismarkt een sterke positie is verkregen. Met name Bugsier is hier met een vloot van 30 slepers al sterk vertegenwoordigd. Daarnaast is deze rederij actief met sleepwerk in de olie- en gassector offshore en in de offshore windenergiesector.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook