Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Stoppen met puls kost visserij 8,7 miljoen euro per jaar

WAGENINGEN

Een totaal pulsverbod gaat per kotter 100-120 duizend euro arbeidsopbrengst kosten en voor de hele Nederlandse vloot 8,7 miljoen euro per jaar. Dat heeft Wageningen Economic Research (WUR) berekend voor het Bestuurlijk Platform Visserij (BPV). Het terugschakelen van puls naar boomkor resulteert bovendien in een aanzienlijke stijging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Daarnaast heeft het gevolgen voor de tong- en scholvangst. Volgens de Vissersbond is het de doodsteek voor de visserijsector.

1 / 1
Stoppen met puls kost visserij 8,7 miljoen euro per jaar

Stoppen met puls kost visserij 8,7 miljoen euro per jaar

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • T Langius

  Beste lezers,
  Zo word er weer een Nederlandse bedrijfstak verkwanselt in Brussel. En waar is het op gestoeld. Ik heb nog geen goeie argumenten gehoord. We hebben een moderne vloot die steeds innoveert en zo een voorsprong heeft op de rest in de wereld. Dit tot veel ongenoegen van de buitenlandse concurrentie. In het verleden zijn de vis kwantums verkloot door de heren aan landen die amper een vissersschip hadden.
  Je moet als middenstander sterk in je schoenen staan en er niet te veel over na denken over hoe ons land naar de klote wordt geholpen door dat zooitje zakkenvullers daar in Brussel.

  Sterkte mannen

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook