Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

ZK-80 in dok Welgelegen

LAUWERSOOG

De ZK-80 Linquenda van Handelsonderneming Hakvoort op Urk stond begin juli droog in het dok van Scheepswerf Welgelegen in Lauwersoog. De bijna 25 meter lange en 300 pk sterke kotter uit 1962 had problemen met de schroef die door werknemers van Welgelegen weer werd opgekalefaterd.

1 / 1
ZK-80 in dok Welgelegen

ZK-80 in dok Welgelegen

De ZK-80 werd tevens geknipt en geschoren. Het casco, dat voorheen altijd zwart werd geschilderd, werd nu van een frisse kleur blauw voorzien. De intussen ruim 50 jaar oude viskotter werd een aantal jaren geleden door de familie Hakvoort als ZK-80 overgenomen van De Rousant uit Lauwerzijl. Normaliter wordt op garnalen gevist vanuit Lauwersoog, maar door de slechte vangsten en lage prijzen van deze schaaldieren zijn de eigenaren overgeschakeld op vis, die wordt verkocht op de afslag van Lauwersoog. (BP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook