Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Subsidie voor 17 vernieuwende projecten visserij

DEN HAAG

Combineren van visserij met werken aan windmolens op zee. Paling over de dijk om te werken aan aalherstel. Het nieuwe visnet voor minder bijvangst. Vers van de visser, waarbij lokaal gevangen vis direct aan de consument wordt verkocht.

Dat zijn enkele voorbeelden van de in totaal 17 projecten die financiële steun krijgen van staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken en het Europees Visserij Fonds. De projecten krijgen in totaal 3,25 miljoen euro subsidie omdat ze bijdragen aan vernieuwing, verduurzaming en samenwerking in de visketen. In totaal zijn er 58 aanvragen voor subsidie ingediend. Die zijn beoordeeld door het Visserij Innovatie Platform.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook