Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Duurzaam gevangen tong levert niet meer op

SCHEVENINGEN

Duurzaam gevangen tong levert gemiddeld niet meer op dan traditioneel gevangen tong. Tot die vaststelling komt een groep van zo’n 45 staandwantvissers die in november 2009 het Marine Stewardship Council (MSC)-certificaat voor tong heeft ontvangen. De eigenaren gingen er wel vanuit dat hun MSC-tong meer zou opleveren. De handelaren hadden immers aangegeven dat er veel vraag is naar gecertificeerde tong.

1 / 1
rEMS CRAMER

rEMS CRAMER

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • h.peters

    Een paar zaken uit het bericht van J.Post:
    ” Aan zo’n kweek proces ontkom je er niet aan om peniciline te gebruiken.
    Dus wat krijg je uit eindelijk op je bord?
    Ik wil het niet weten.”

    Even verderop zegt de heer Post.
    ” Slechts een enkele vraagt in een restaurant om een MSC visje.
    Als ik een lekker gebakken tongetje op mijn bord wil,betaal ik daar gewoon voor en maakt het mij niet uit hoe ie gevangen is.”

    Dan maakt het de heer Post dus ook niet uit hoeveel peniciline erin zit, of toch weer wel ?

    Als consument wist ik niet van het bestaan van een MSC visje ? Zou de ober in het restaurant het weten en eerlijk vertellen ?

    Ik vind het overigens niet correct dat de handel wel weer een certificaat verlangt en er geen juiste prijs voor de vissers tegenover staat.
    H.Peters – consument

  • J.Post

    !0 jaar geleden was iedereen lyrisch over het feit dat er kotters waren die HCCP gecertificeerde vis aan kon voeren.

    Was de handel bereid om meer te betalen?
    Nee natuurlijk niet,want het was de zelfde vis en op dezelfde manier gevangen.

    Nu echter met zo zogenaamde MSC label denkt nu iedereen dat het goed komt.
    Nou het blijkt dus niet zo te zijn.Het is zowiezo poppekast die hele MSC poeha.

    De consument is doodgegooid met het feit dat de schol uitgestorven is.Dus importeren we maar kweek vis.Tilapia en Dorade.(Gekweekt).
    Aan zo’n kweek proces ontkom je er niet aan om peniciline te gebruiken.
    Dus wat krijg je uit eindelijk op je bord?
    Ik wil het niet weten.

    Het zelfde met zalm.
    Vraagt u aan de ober of het kweek zalm is of wilde?
    En wat is duurder?

    Het MSC label is een verzonnen doekje voor het bloeden, om mensen te laten denken dat nu alles goed komt.

    De visserij daar in tegen is weer de gebeten hond.
    Die worden weer voor de gek gehouden met het feit dat als je zo’n MSC label hebt alles vanzelf goed komt….
    Nu kijkt iedereen op z’n neus nu blijkt dat de MSC Tong en de traditioneel gevangen tong in prijsverschil niets uitmaakt.
    Slechts een enkele vraagt in een restaurant om een MSC visje.
    Als ik een lekker gebakken tongetje op mijn bord wil,betaal ik daar gewoon voor en maakt het mij niet uit hoe ie gevangen is.

    Met schol hetzelfde.Laat mensen die toch wat milieu bewuster zijn(wat ik overgens zeer zeker niet veroordeel) maar lekker zo’n gekweekt visje die geimporteerd is en vol met peniciline zit maar lekker opeten.
    Eet smakelijk.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook