Experiment met Japanse oesters

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) laat een proef uitvoeren met het op commerciële basis handmatig rapen van Japanse oesters in de Waddenzee. Het experiment duurt vier jaar en er kunnen maximaal vijftien visser aan deelnemen. Er komen niet meer dan drie locaties in de Waddenzee in aanmerking.

Het experiment is bedoeld als aanvulling op andere kleinschalige visserijactiviteiten van beroepsvissers in dat gebied. Het is niet de bedoeling dat het aantal vissers op de Waddenzee groter wordt. De bedoeling van het experiment is om te onderzoeken in hoeverre het rapen een bijdrage kan leveren aan het kleinschalig historisch medegebruik van de visserij in de Waddenzee. Daarnaast wil Verburg onderzoeken welk effect het wegrapen van de oesters heeft op de natuur.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Experiment met Japanse oesters | Schuttevaer.nl

Experiment met Japanse oesters

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) laat een proef uitvoeren met het op commerciële basis handmatig rapen van Japanse oesters in de Waddenzee. Het experiment duurt vier jaar en er kunnen maximaal vijftien visser aan deelnemen. Er komen niet meer dan drie locaties in de Waddenzee in aanmerking.

Het experiment is bedoeld als aanvulling op andere kleinschalige visserijactiviteiten van beroepsvissers in dat gebied. Het is niet de bedoeling dat het aantal vissers op de Waddenzee groter wordt. De bedoeling van het experiment is om te onderzoeken in hoeverre het rapen een bijdrage kan leveren aan het kleinschalig historisch medegebruik van de visserij in de Waddenzee. Daarnaast wil Verburg onderzoeken welk effect het wegrapen van de oesters heeft op de natuur.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer