Dan werkt het zo

Als het werkt: gevaarlijke multimeter

Denk niet dat het hier gaat om een inferieure, in een onduidelijk land gefabriceerde multimeter die je maar beter niet kunt aanschaffen. Het is gewoon zo, dat elke multimeter gevaarlijk is bij onoordeelkundig gebruik. Wat dat betreft is er een groot verschil met een meter die alleen volts meet. Die kan redelijk risicoloos worden gebruikt. Maar bij een multimeter gaat het gegarandeerd mis, als je niet precies weet wat je doet.

Gevaarlijke meter
Houd er altijd rekening mee dat een amperemeter ín een leiding zit. Om een amperemeter te plaatsen moeten we de leiding openbreken, om hem te verwijderen, moeten we de leiding weer sluiten. Foto Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Als het werkt: gevaarlijke multimeter | Schuttevaer.nl
Dan werkt het zo

Als het werkt: gevaarlijke multimeter

Denk niet dat het hier gaat om een inferieure, in een onduidelijk land gefabriceerde multimeter die je maar beter niet kunt aanschaffen. Het is gewoon zo, dat elke multimeter gevaarlijk is bij onoordeelkundig gebruik. Wat dat betreft is er een groot verschil met een meter die alleen volts meet. Die kan redelijk risicoloos worden gebruikt. Maar bij een multimeter gaat het gegarandeerd mis, als je niet precies weet wat je doet.

Gevaarlijke meter
Houd er altijd rekening mee dat een amperemeter ín een leiding zit. Om een amperemeter te plaatsen moeten we de leiding openbreken, om hem te verwijderen, moeten we de leiding weer sluiten. Foto Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer