Kielzog

Eigen baas op vrij schip Teuntje S.

De scheepsnaam Teuntje S. van het schippersechtpaar Cor (63) en Plonie Ridderhof-Snoep (61) klinkt wat geheimzinnig. De schipperse vertelt er zelfs een mooi verhaal bij, haar acht oudere broers noemden haar als kind voor de gein steeds Teuntje. Dus toen ze elkaar in 1984 hun jawoord gaven, kwam haar bijnaam met de eerste letter van haar achternaam Snoep op de spits te staan. Ook hun huidige schip draagt nog altijd dezelfde naam.

Ook in oktober ligt de Teuntje S. tegen de kant, dan wordt een nieuwe Stage V motor ingebouwd. Foto Hannie Visser-Kieboom

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Eigen baas op vrij schip Teuntje S. | Schuttevaer.nl
Kielzog

Eigen baas op vrij schip Teuntje S.

De scheepsnaam Teuntje S. van het schippersechtpaar Cor (63) en Plonie Ridderhof-Snoep (61) klinkt wat geheimzinnig. De schipperse vertelt er zelfs een mooi verhaal bij, haar acht oudere broers noemden haar als kind voor de gein steeds Teuntje. Dus toen ze elkaar in 1984 hun jawoord gaven, kwam haar bijnaam met de eerste letter van haar achternaam Snoep op de spits te staan. Ook hun huidige schip draagt nog altijd dezelfde naam.

Ook in oktober ligt de Teuntje S. tegen de kant, dan wordt een nieuwe Stage V motor ingebouwd. Foto Hannie Visser-Kieboom

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer