Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Werf Gorch Fock vraagt faillissement aan

ELSFLETH

De Elsflether Werft, waar het opleidingsschip Gorch Fock van de Duitse marine wordt gerenoveerd, heeft haar faillissement aangevraagd. Op die manier hoopt de werfdirectie te kunnen saneren en een doorstart te maken.

De werf kwam de afgelopen jaren regelmatig in het nieuws over de exploderende kosten voor de opknapbeurt van het zeilschip. De eerste raming bedroeg ooit 10 miljoen euro, een tweede kwam uit op 75 miljoen en de meest recente begroting sluit op 135 miljoen. De Duitse rekenkamer is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de enorme prijsstijgingen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook