Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Aidanova alsnog opgeleverd

BREMERHAVEN

Het eerste cruiseschip dat volledig op LNG kan draaien, de Aidanova, is woensdag 12 december in Bremerhaven door de Meyer Werft aan Aida Cruises opgeleverd. Dat is bijna een maand later dan oorspronkelijk gepland en de eerste keer dat Meyer zoiets is overkomen.

1 / 1
Aidanova alsnog opgeleverd

Aidanova alsnog opgeleverd

De eerste proefvaart vanuit Eemshaven eind oktober moest worden uitgesteld en tijdens latere proefvaarten kwam een aantal technische onvolkomenheden aan het licht; een eerste korte ‘maiden trip’ cruise vanuit Hamburg die op 2 december zou beginnen moest daardoor worden afgezegd.

De eerste reguliere cruise begint op 19 december vanaf de Canarische eilanden. De reis erheen duurt vijf dagen.

Meyer heeft nog twee ‘LNG schepen’ voor Aida in het orderboek. Die staan gepland voor aflevering eind 2021 en 2023.

In de Aidanova (337X42 m. 183,900 t.) staan vier Caterpillar dual fuel motoren die samen 61.670 kW leveren; het aandrijfvermogen bedraagt 37.000 kW. De topsnelheid bedraagt 17 knopen.

Het schip kan 5228 passagiers herbergen, de bemanning bestaat uit 1500 personen.

Aan het schip is 350 ton verf verwerkt en 2500 kilometer kabel gelegd. Het telt 40.030 lichtpunten en 8 kilometer led-strips. (WdN)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook