Teruggegeven Multratug 28 bij Iskes in herkansing

Maandenlang lag de Multratug 28 bij Damen Shipyards Den Helder langs de kade afgemeerd. Deze sleper van het nieuwe type Damen ASD 2810 Hybrid bleek namelijk niet te voldoen en is inmiddels door eigenaar Multraship Towage & Salvage uit Terneuzen weer teruggegeven aan de bouwer. Iskes Towage & Salvage uit IJmuiden gaat er nu mee in de herkansing.

Teruggegeven Multratug 28 naar Iskes

In Schuttevaer van 25 juni (nr 25) is uitgebreid aandacht besteed aan de opkomst van hybride slepers, die zowel op diesel, dieselelektrisch als op batterijen kunnen varen. Voor het voetlicht trad de door Damen ontwikkelde ASD Tug 2810 Hybrid, waarvan Iskes met de Bernardus en Multraship met de Multratug 28 de eerste gebruikers waren. Beide rederijen wilden na herhaalde verzoeken niet reageren op hun ervaringen met de inzet van dit type sleper.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer