Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Shell op zoek naar olie in Zwarte Zee

VARNA

Met het grote boorschip Noble Globetrotter II van Noble Corporation is Shell in de Zwarte Zee, voor de kust van Bulgarije, op zoek gegaan naar olie. De eerste exploratieput wordt op circa 70 mijl ten zuidoosten van Varna geboord.

1 / 1
Shell op zoek naar olie in Zwarte Zee

Shell op zoek naar olie in Zwarte Zee

Het zeegebied waar de Noble Globetrotter II aan de slag gaat, draagt sinds kort de naam Khan Kubrat. De waterdiepte ter plaatse bedraagt circa 1.200 meter. Verwacht wordt dat er zich op ruim 3.000 meter onder de zeebodem olie bevindt. Ook Total heeft hier al eens met hetzelfde boorschip naar olie gezocht. Shell verwacht dat het boren van de exploratieput ongeveer drie tot vier maanden in beslag zal nemen. Partner in het project is Woodside.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook