Nieuw leven voor oud booreiland Neddrill

Het bijna 40 jaar oude zelfheffende booreiland Haeva (ex Paragon HZ 1 – ex Neddrill 4) wordt niet gesloopt, maar opnieuw in bedrijf gesteld. De boorunit is hiervoor aan de trossen van de Union Princess, Multratug 4 en Brent van Esbjerg naar Vlissingen gesleept en in de Westhofhaven afgemeerd.

Nieuw leven voor oud booreiland Neddrill

Het booreiland was als Paragon HZ 1 in december 2016 naar Esbjerg gesleept en daar opgelegd vanwege gebrek aan werk. Lange tijd werd gedacht dat Borr Drilling, die het eiland vorig jaar na de overname van Paragon Offshore in bezit kreeg, zou besluiten om het voor de sloop af te voeren. Zover kwam het echter niet, want Dixtone Holdings, gelieerd aan de Perenco Group, meldde zich als koper en maakte bekend het eiland onder de naam Haeva weer in bedrijf te willen stellen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nieuw leven voor oud booreiland Neddrill | Schuttevaer.nl

Nieuw leven voor oud booreiland Neddrill

Het bijna 40 jaar oude zelfheffende booreiland Haeva (ex Paragon HZ 1 – ex Neddrill 4) wordt niet gesloopt, maar opnieuw in bedrijf gesteld. De boorunit is hiervoor aan de trossen van de Union Princess, Multratug 4 en Brent van Esbjerg naar Vlissingen gesleept en in de Westhofhaven afgemeerd.

Nieuw leven voor oud booreiland Neddrill

Het booreiland was als Paragon HZ 1 in december 2016 naar Esbjerg gesleept en daar opgelegd vanwege gebrek aan werk. Lange tijd werd gedacht dat Borr Drilling, die het eiland vorig jaar na de overname van Paragon Offshore in bezit kreeg, zou besluiten om het voor de sloop af te voeren. Zover kwam het echter niet, want Dixtone Holdings, gelieerd aan de Perenco Group, meldde zich als koper en maakte bekend het eiland onder de naam Haeva weer in bedrijf te willen stellen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer