Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dode bomen in de Maas

Deventer

Rijkswaterstaat (RWS) heeft begin april zogenoemd rivierhout geplaatst in de Maas bij Wellerlooi en Vierlingsbeek. Het gaat om dode bomen tussen de kribben en ze zijn volgens RWS goed verankerd met binten.

1 / 1
Dode bomen in de Maas

Dode bomen in de Maas

Hout langs de oevers van levensbelang voor natuur

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • J. DOELEMAN

    En nu zit BLN-Schuttevaer hierover commentaar te leveren, terwijl hun voormalige directeur Kees de Vries hier zelf erbij gezeten heeft en toen alleen maar ja heeft geknikt, ondanks dat toen al diverse schippers hem erop hadden gewezen dat dit de bevaarbaarheid van de Maas in gevaar zou brengen …

  • M. Smitsman

    Die hele Maas is verknald met die zogenaamde riviernatuur… wat eens een prachtige rivier was (er heeft zelfs iemand ooit een gedicht over gemaakt) geflankeerd door mooie populieren is nu een bende geworden met afgekalfde oevers. Dode zo niet omgewaaide of door de weggespoelde grond, omgevallen bomen en noem maar op. Het lijkt de Leie wel op sommige plaatsen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook