Duitsland wil snel over op walstroom

De Duitse regering wil nog dit jaar negen miljoen euro extra uittrekken voor de aanleg van walstroom. Dat staat in het ontwerp voor de Duitse rijksbegroting 2019. Ook in 2019 komt hiervoor volgens de regering voldoende budget beschikbaar. De regering ziet walstroom als ‘een eenvoudig en efficiënt middel om de uitstoot van schadelijke stoffen in de haven tegen te gaan’.

Brancheorganisatie Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB) is blij met de maatregel omdat vervuilende aggregaten dan niet meer gebruikt hoeven te worden. BDB zou wel graag willen dat er meer duidelijkheid komt waar welke faciliteiten beschikbaar zijn voor de binnenvaart. ‘We willen een landelijk overzicht van alle binnenhavens in Duitsland, waarop staat aangegeven waar walstroom verkrijgbaar is, waar mogelijkheden zijn om aan land te gaan en waar autoafzetplaatsen en afvalafgiftemogelijkheden zijn’, zegt BDB-directeur Martin Staats. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer