Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Schultz bereid Woelse Waard te ontzien voor overnachtingsplaatsen

GORINCHEM [update]

De omstreden overnachtingsplaatsen voor de binnenvaart in de Woelse Waard lijken voor zeker tien jaar van de baan. Rijkswaterstaat ontziet het natuurgebied bij Gorinchem, maar wil dan wel vier extra overnachtingsplaatsen in de Vluchthaven. Schepen kunnen voorlopig blijven ankeren in de Merwede.

1 / 1
Schultz bereid Woelse Waard te ontzien voor overnachtingsplaatsen

Schultz bereid Woelse Waard te ontzien voor overnachtingsplaatsen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • J.C Hagens

  Nu steekt er iemand ze nek uit voor meer ligplaatsen in havens, en niet op stroom, waar het langer duurt eer de hulpdiensten bij je zijn dan in een haven, is het weer niet goed.
  Er is behoorlijk commentaar op de Duitse overheid die ligplaatsen sluiten i.p.v. bij maken.
  Vooruit er is een ponton met wat palen in de haven van Emmerich, waar je gratis ligt, voorts mag je in Duisburg liggen, mits je betaald, in Neuss kan je liggen, net als in Keulen als er nog plaats is en bij laagwater is het niet te doen buiten voor de stad, in Koblenz is ook niet veel plaats.
  Voor de rest kom ik niet boven maar van horen zeggen is daar tussen Mannheim en Koblenz nergens plaats.
  Vindt het vreemd dat de minister zich makkelijk neerlegt bij het commentaar van Gorichem, ben benieuwd als men sociale huurwoningen daar willen bouwen en van de 400 mensen die tegen zijn hoeveel er dan nog tegen zijn , als hun kinderen op een wachtplaats voor sociale huurwoning staan.
  Overigens zal de scheepvaart de natuur niet verstoren en voor een deel van de bevolking is het leuk een rondje haven, kijk maar in IJzerdoorn wat daar wandelt op een mooie Zondag

 • A. Kuup

  Marco Zeeman moet eerst leren wat schippers willen en dan pas wat zeggen .Die anker plaatsen moeten blijven veel makkelijker dan haven in en uit.En als het voor veiligheid is ankeren of palen is veiliger dan buren die langs zij komen.oosterburen die niet vast kunnen maken.laat mij maar alleen liggen.paaltje aan de grond weltrusten.(zou Marco er echt wakker van liggen of ik veilig kan slapen geloof er geen bal van hooguit dat ie eruit moet om nog meer te zeiken)

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook