Column

Zware Kees: Kerstavond in het zeemanshuis

Het is druk in het zeemanshuis; Filipijnen, Indiërs (of Pakistani, die twee hou ik slecht uit elkaar), Oekraïners, Engelsen, Russen en een handjevol Nederlanders zitten aan tafeltjes achter een pul bier. Ze kijken onophoudelijk op hun telefoon (gratis wifi) en praten geanimeerd met elkaar. Even ‘van die boot af’ zullen een aantal zeker hebben gedacht.

de kerstdienst
Kerstdienst in steenkolen-Engels. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: Kerstavond in het zeemanshuis | Schuttevaer.nl
Column

Zware Kees: Kerstavond in het zeemanshuis

Het is druk in het zeemanshuis; Filipijnen, Indiërs (of Pakistani, die twee hou ik slecht uit elkaar), Oekraïners, Engelsen, Russen en een handjevol Nederlanders zitten aan tafeltjes achter een pul bier. Ze kijken onophoudelijk op hun telefoon (gratis wifi) en praten geanimeerd met elkaar. Even ‘van die boot af’ zullen een aantal zeker hebben gedacht.

de kerstdienst
Kerstdienst in steenkolen-Engels. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer