Twee jaar durende reis van ruim 40.000 zeemijlen

Tallship Oosterschelde vertrekt uit Rotterdam voor langste reis ooit

De driemast topzeilschoener Oosterschelde vertrekt vrijdag 4 augustus 2023 uit thuishaven Rotterdam voor de langste reis in haar 107-jarig bestaan. Kapitein Jan Willem Bos zal samen met zijn bemanning een bijzondere expeditie leiden die volledig in het teken staat van natuurbescherming: de ‘DARWIN200 Global Voyage’. Meerdere Nederlandse tallships volgen de route, die dit jaar langer is dan voorgaande edities. Publiek is welkom om de Oosterschelde uit te zwaaien aan de kade.

'Oosterschelde' terug van oceaantocht Afrika
Tallship Oosterschelde gaat op wereldreis

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Tallship Oosterschelde vertrekt uit Rotterdam voor langste reis ooit | Schuttevaer.nl
Twee jaar durende reis van ruim 40.000 zeemijlen

Tallship Oosterschelde vertrekt uit Rotterdam voor langste reis ooit

De driemast topzeilschoener Oosterschelde vertrekt vrijdag 4 augustus 2023 uit thuishaven Rotterdam voor de langste reis in haar 107-jarig bestaan. Kapitein Jan Willem Bos zal samen met zijn bemanning een bijzondere expeditie leiden die volledig in het teken staat van natuurbescherming: de ‘DARWIN200 Global Voyage’. Meerdere Nederlandse tallships volgen de route, die dit jaar langer is dan voorgaande edities. Publiek is welkom om de Oosterschelde uit te zwaaien aan de kade.

'Oosterschelde' terug van oceaantocht Afrika
Tallship Oosterschelde gaat op wereldreis

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer