OceanGate Expeditions

Titanic-duikboot vermist met miljardair Hamish Harding aan boord

De kleine onderzeeër Titan die wordt gebruikt om toeristen naar het wrak van de Titanic te brengen, wordt vermist. OceanGate Expeditions, het privébedrijf dat diepzee-expedities organiseert en eigenaar is van de duikboot, rept uitsluitend over bemanning aan boord. Volgens Britse media bevindt onder anderen de Britse miljardair en ontdekkingsreiziger Hamish Harding zich in de duikboot.

De Amerikaanse kustwacht is een zoektocht gestart, waarbij de Canadezen helpen. Het duikbootje zou een capaciteit hebben van vijf personen.

‘We onderzoeken en mobiliseren alle opties om de bemanning veilig terug te brengen,’ zegt OceanGate Expeditions. “Onze volledige aandacht gaat uit naar de bemanningsleden in de duikboot en hun families. We werken aan de veilige terugkeer van de bemanningsleden.”

Het bedrijf vraagt 250.000 dollar voor een plaats op de uitgebreide expeditie, met als hoogtepunt de duik naar het beroemde wrak. Het bedrijf noemt de reis met de onderzeeër een ‘kans om buiten het alledaagse leven te treden en iets werkelijk buitengewoons te ontdekken’

De verongelukte Titanic ligt op zo’n 3800 meter diepte in de Atlantische Oceaan, zo’n 600 kilometer van de kust van Canada. Het passagiersschip botste in 1912 op een ijsberg tijdens zijn eerste reis van het Britse Southampton naar de Amerikaanse stad New York. Van de 2200 passagiers en bemanningsleden aan boord kwamen er meer dan 1500 om het leven.

Lees ook:

Onderzeeër onderweg naar wrak Titanic vermist, zoekactie bezig

Grootste narco-onderzeeër ooit 
met drie ton cocaïne onderschept

Titanic-duikboot vermist met miljardair Hamish Harding aan boord | Schuttevaer.nl
OceanGate Expeditions

Titanic-duikboot vermist met miljardair Hamish Harding aan boord

De kleine onderzeeër Titan die wordt gebruikt om toeristen naar het wrak van de Titanic te brengen, wordt vermist. OceanGate Expeditions, het privébedrijf dat diepzee-expedities organiseert en eigenaar is van de duikboot, rept uitsluitend over bemanning aan boord. Volgens Britse media bevindt onder anderen de Britse miljardair en ontdekkingsreiziger Hamish Harding zich in de duikboot.

De Amerikaanse kustwacht is een zoektocht gestart, waarbij de Canadezen helpen. Het duikbootje zou een capaciteit hebben van vijf personen.

‘We onderzoeken en mobiliseren alle opties om de bemanning veilig terug te brengen,’ zegt OceanGate Expeditions. “Onze volledige aandacht gaat uit naar de bemanningsleden in de duikboot en hun families. We werken aan de veilige terugkeer van de bemanningsleden.”

https://twitter.com/OceanGateExped/status/1664306619608449026?s=20

Het bedrijf vraagt 250.000 dollar voor een plaats op de uitgebreide expeditie, met als hoogtepunt de duik naar het beroemde wrak. Het bedrijf noemt de reis met de onderzeeër een ‘kans om buiten het alledaagse leven te treden en iets werkelijk buitengewoons te ontdekken’
https://youtu.be/CIkhSeu2tL8

De verongelukte Titanic ligt op zo’n 3800 meter diepte in de Atlantische Oceaan, zo’n 600 kilometer van de kust van Canada. Het passagiersschip botste in 1912 op een ijsberg tijdens zijn eerste reis van het Britse Southampton naar de Amerikaanse stad New York. Van de 2200 passagiers en bemanningsleden aan boord kwamen er meer dan 1500 om het leven.

Lees ook:

Onderzeeër onderweg naar wrak Titanic vermist, zoekactie bezig

Grootste narco-onderzeeër ooit 
met drie ton cocaïne onderschept