Bewijs van Tuigage verlopen

Certificaat charterschip Risico was verlopen op dag dodelijke giekbreuk

Het charterschip Risico mocht niet uitvaren op 31 augustus 2022. Het Bewijs van Tuigage van het charterschip was verlopen. Op die dag kwam de 12-jarige Tara uit Den Haag om het leven, nadat de giek van het schip brak en op haar terechtkwam. Dat schrijft de Leeuwarder Courant, die een beroep heeft gedaan op de Wet Open Overheid bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De controleorganisatie bevestigt de berichtgeving van het medium.

De giek is afgebroken. Foto CAMJO media
De giek van zeilschip Risico is afgebroken. Foto CAMJO media Foto Camjo Media

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Certificaat charterschip Risico was verlopen op dag dodelijke giekbreuk | Schuttevaer.nl
Bewijs van Tuigage verlopen

Certificaat charterschip Risico was verlopen op dag dodelijke giekbreuk

Het charterschip Risico mocht niet uitvaren op 31 augustus 2022. Het Bewijs van Tuigage van het charterschip was verlopen. Op die dag kwam de 12-jarige Tara uit Den Haag om het leven, nadat de giek van het schip brak en op haar terechtkwam. Dat schrijft de Leeuwarder Courant, die een beroep heeft gedaan op de Wet Open Overheid bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De controleorganisatie bevestigt de berichtgeving van het medium.

De giek is afgebroken. Foto CAMJO media
De giek van zeilschip Risico is afgebroken. Foto CAMJO media Foto Camjo Media

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer