Marbia Shipping

Tanker Monaco gedoopt: imposant, luxe en efficiënt

De mts Monaco is vrijdag 17 juni gedoopt in Werkendam bij de kade van Hoogendoorn MBI. De doopplechtigheid gebeurde door Bianca Hellebosch, de echtgenote van Mario Braekman, beiden zijn schipperskinderen.  Samen staan zij aan het roer van scheepvaartbedrijf Marbia Shipping uit het Vlaamse Brecht.

De mts Monaco gaat varen voor de Vlaamse/Nederlandse bevrachter Naval Inland Navigation. (Foto Media Creators)
De mts Monaco gaat varen voor de Vlaamse/Nederlandse bevrachter Naval Inland Navigation. (Foto Media Creators)

De mts Monaco meet 135 x 17,50 meter, is afgebouwd bij Den Breejen, het casco is in China gebouwd onder regie van RensenDriessen. De aftimmering is gedaan door Hoogendoorn MBI. De stuurhut alleen al meet 45 vierkante meter. De accommodatie bestaat zeer luxe woningen die zijn ontworpen door Bianca.

Het schip wordt aangedreven door twee YES geleverde 9p 3512C Cat Stage V-motoren. De vorige tanker Mallorca  (135 x 17,50 werd afgebouwd door TeamCo. Mallorca is de derde tanker met deze dimensie. Alle tankers van Marbia hebben een naam die verwijst naar zonnige toeristenoorden zoals Antibes, Antares en Marbella. De zonen Jonas en Thomas werken inmiddels ook in bedrijf. Alphatron leverde het complete nautische pakket.

Lees ook:

Ringoot viert 70-jarig bestaan en doopt mts Phorcys

Rensen-Driessen Shipbuilding plaatst grote order voor acht casco’s

Tanker Monaco gedoopt: imposant, luxe en efficiënt | Schuttevaer.nl
Marbia Shipping

Tanker Monaco gedoopt: imposant, luxe en efficiënt

De mts Monaco is vrijdag 17 juni gedoopt in Werkendam bij de kade van Hoogendoorn MBI. De doopplechtigheid gebeurde door Bianca Hellebosch, de echtgenote van Mario Braekman, beiden zijn schipperskinderen.  Samen staan zij aan het roer van scheepvaartbedrijf Marbia Shipping uit het Vlaamse Brecht.

De mts Monaco gaat varen voor de Vlaamse/Nederlandse bevrachter Naval Inland Navigation. (Foto Media Creators)
De mts Monaco gaat varen voor de Vlaamse/Nederlandse bevrachter Naval Inland Navigation. (Foto Media Creators)

De mts Monaco meet 135 x 17,50 meter, is afgebouwd bij Den Breejen, het casco is in China gebouwd onder regie van RensenDriessen. De aftimmering is gedaan door Hoogendoorn MBI. De stuurhut alleen al meet 45 vierkante meter. De accommodatie bestaat zeer luxe woningen die zijn ontworpen door Bianca.

Het schip wordt aangedreven door twee YES geleverde 9p 3512C Cat Stage V-motoren. De vorige tanker Mallorca  (135 x 17,50 werd afgebouwd door TeamCo. Mallorca is de derde tanker met deze dimensie. Alle tankers van Marbia hebben een naam die verwijst naar zonnige toeristenoorden zoals Antibes, Antares en Marbella. De zonen Jonas en Thomas werken inmiddels ook in bedrijf. Alphatron leverde het complete nautische pakket.

Lees ook:

Ringoot viert 70-jarig bestaan en doopt mts Phorcys

Rensen-Driessen Shipbuilding plaatst grote order voor acht casco’s