Bunkerprijzen schieten met 20% omhoog door Europese wet FQD

De prijs voor gasolie in de binnenvaart stijgt volgend jaar met bijna 20%. Voor een gemiddelde bunkering komt dat neer op 2500 euro extra, zo schrijft brancheorganisatie NOVE in een brandbrief. Die stijging is direct gevolg van de Europese wet FQD die regelt dat scheepsbrandstof minder CO2-uitstoot mag veroorzaken per 1 januari 2022.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Bunkerprijzen schieten met 20% omhoog door Europese wet FQD | Schuttevaer.nl

Bunkerprijzen schieten met 20% omhoog door Europese wet FQD

De prijs voor gasolie in de binnenvaart stijgt volgend jaar met bijna 20%. Voor een gemiddelde bunkering komt dat neer op 2500 euro extra, zo schrijft brancheorganisatie NOVE in een brandbrief. Die stijging is direct gevolg van de Europese wet FQD die regelt dat scheepsbrandstof minder CO2-uitstoot mag veroorzaken per 1 januari 2022.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer