Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

[OPINIE] Boter op het hoofd in Flevoland 

AMSTERDAM

Met ongeloof volg ik als tankerman al weken de bizarre ontwikkelingen rond de drie vrachtschepen, welke een lading tarwe met daarin te hoge concentraties fosfine hebben geladen.

1 / 1
Op dinsdag 27 juli werd bij de Coby, de Semper Spera en de Imatra te veel fosfine in het ruim gemeten. (Foto AS Media)

Op dinsdag 27 juli werd bij de Coby, de Semper Spera en de Imatra te veel fosfine in het ruim gemeten. (Foto AS Media)

Door ernstige nalatigheid van velen, behalve de schippers van de Coby, Imatra en de Semper Spera, worden deze ondernemers nu met enorme problemen opgezadeld, waaraan zij part noch deel hebben. De enige instanties, die deze zelfstandigen te hulp schoten, waren Rijkswaterstaat en de ILT. Deze wilden de schepen bij het kunstmatige eiland IJsseloog laten overslaan, waardoor de lading gecontroleerd zou kunnen worden ontgast. Op zich geen verkeerd idee, denk ik.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • J.Teunisse

    Tja, De Nederlandse politiek ontbreekt elke vorm van pragmatisme. Regels over regels, Het land gaat onder aan onkunde. De woningnood aan land is daar een groot voorbeeld van, toeslagen affaire? Belasting dienst is onschendbaar. De burger is ten alle tijde het bokje. Kennis van zaken of materie in de besluitvoeren driehoek, cirkel, of hoe ze zich ook noemen? Tuurlijk niet. Elke dag weer mogen wij dat beleven.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook