Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Europese ambitie botst met vaarpraktijk

BRUSSEL

Europa wil 25% meer vervoer over water in 2030 en 50% meer lading én emissievrije schepen in 2050. Maar in de praktijk krimpt het ladingaanbod voor de binnenvaart. En de energietransitie wil niet vlotten. Dat was te horen tijdens het ‘Inland Waterway Transport Event’ van de Europese Binnenvaart Unie (EBU) in Brussel.

1 / 1
Vlnr.Martin Staats (BDB) Paul Goris (EBU), Magda-Kopzcynska-Henrik-Hololei (DG Move), Daniel Mes (DG Climat), Theresia-Hacksteiner (EBU), Bruno Georges (CCR) en Heinrich Kerstgens (Rhenus). (Foto EBU)

Vlnr.Martin Staats (BDB) Paul Goris (EBU), Magda-Kopzcynska-Henrik-Hololei (DG Move), Daniel Mes (DG Climat), Theresia-Hacksteiner (EBU), Bruno Georges (CCR) en Heinrich Kerstgens (Rhenus). (Foto EBU)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook