Studio Schuttevaer: Zijn kleine schepen te vergroenen?

Kun je kleine schepen wel vergroenen? En waarom krijgt schipper Harm Lenten 4 miljoen subsidie? Die vragen werden beantwoord op het Maritime Platform 2021, waarop wordt teruggeblikt in de meest recente aflevering van Studio Schuttevaer.

Robin Vermeeren en René Quist in gesprek tijdens Maritime Platform 2021
Robin Vermeeren en René Quist in gesprek tijdens Maritime Platform 2021

Wie betaalt de vergroening? Die vraag houdt veel scheepseigenaren bezig. Onlangs gaf ex-sectormanager binnenvaart bij de Rabobank Marco van Beek een interview aan Schuttevaer. Zijn boodschap: het is niet rendabel om kleine schepen te vergroenen.

Het interview zorgde voor felle reacties. Tijdens het Maritime Platform spraken we schipper Robin Vermeeren, die juist wel zijn kleine schip vergroent. En we hadden verbinding met schipper Harm Lenten. Hij gaat met 4 miljoen subsidie een binnenvaartschip op waterstof bouwen.

Lees en bekijk ook:

Minister Van Nieuwenhuizen steekt vier miljoen euro in waterstofaandrijving ms Antonie

‘Kleine schepen krijgen geen toegang meer tot havens, geld en lading’

Studio Schuttevaer: Zijn kleine schepen te vergroenen? | Schuttevaer.nl

Studio Schuttevaer: Zijn kleine schepen te vergroenen?

Kun je kleine schepen wel vergroenen? En waarom krijgt schipper Harm Lenten 4 miljoen subsidie? Die vragen werden beantwoord op het Maritime Platform 2021, waarop wordt teruggeblikt in de meest recente aflevering van Studio Schuttevaer.

Robin Vermeeren en René Quist in gesprek tijdens Maritime Platform 2021
Robin Vermeeren en René Quist in gesprek tijdens Maritime Platform 2021

Wie betaalt de vergroening? Die vraag houdt veel scheepseigenaren bezig. Onlangs gaf ex-sectormanager binnenvaart bij de Rabobank Marco van Beek een interview aan Schuttevaer. Zijn boodschap: het is niet rendabel om kleine schepen te vergroenen.

Het interview zorgde voor felle reacties. Tijdens het Maritime Platform spraken we schipper Robin Vermeeren, die juist wel zijn kleine schip vergroent. En we hadden verbinding met schipper Harm Lenten. Hij gaat met 4 miljoen subsidie een binnenvaartschip op waterstof bouwen.

Lees en bekijk ook:

Minister Van Nieuwenhuizen steekt vier miljoen euro in waterstofaandrijving ms Antonie

‘Kleine schepen krijgen geen toegang meer tot havens, geld en lading’